Ga naar de inhoud
Home » 10 dingen die ik echt niet kan

10 dingen die ik echt niet kan

Sommige mensen lijken echt alles te kunnen. En anderen kunnen bepaalde dingen niet. Ik ben van mening dat je niet alles hoeft te kunnen (zelf wil ik wel alles kunnen, maar een ander hoeft dat niet van mij ;). Maar wat zijn dingen die ik echt niet kan?

Zingen

Laat ik gelijk beginnen met iets waarvan ik weet dat ik dat echt niet kan, maar wel leuk vind om te doen. Vooral in de auto zing ik vaak mee met de muziek op de radio of uit mijn eigen playlist van Spotify. Ik weet dat ik het niet kan, maar dat interesseert me niks! Ik zing de longen uit mijn lijf bij mijn favoriete nummers!

Pannenkoeken bakken

Ik kan het vast wel, maar ik vind het niet leuk. Ten eerste omdat ik het echt niet lekker vind en ten tweede omdat het zo stinkt. Je huis stinkt, alles is smerig en je bent er mega lang mee bezig. Nee. Pannenkoeken bakken doe ik niet. Dat mag Bas doen!

Ook interessant: Wat is mijn lievelingseten?

Geluiden negeren

Tja… Dit is vet handig met een 7 jarige in huis en buren die vaak herrie maken, maar ik kan me dus niet afsluiten voor geluiden. Ik blijf ze horen en ik ga me er ook aan ergeren. Mijn man kan zich makkelijk afsluiten voor externe ruis en kan geluiden dus ook totaal negeren. Ik helaas echt niet. Hoe kan je dat doen? Mocht je advies hebben, dan lees ik dat graag!

Wachtwoorden onthouden

Welke was het voor deze site ook alweer? Ik heb onlangs een handig lijstje in mijn notities gemaakt waardoor ik makkelijker verschillende wachtwoorden kan maken. Dit werkt wel, maar soms, als ik geen zin heb in moeilijk doen, kies ik toch weer het wachtwoord waar ik veel te vaak voor ga.

Lees ook: 10 dingen waar ik gestrest van kan worden

Uitslapen

Ik ben altijd vroeg wakker. Of ik nu vrij ben of moet werken… Uiterlijk 07:00 uur (en dat is al vet laat voor mij) ben ik wakker. Meestal ben ik uiterlijk 06:00 uur wakker en kan ik ook echt niet meer slapen…

Focussen op 1 ding

Meestal (stiekem altijd) ben ik met meerdere dingen tegelijk bezig. In mijn hoofd denk ik al aan andere dingen terwijl het ene nog niet af is. Het werkt wel, maar ik ben er van overtuigd dat het handiger is als je dit niet hebt…

Lesgeven

Tijdens de lockdowns tijdens Corona heb ik geleerd dat ik niet les kan geven. Ik word kriegelig als het niet lukt, zou het zelf wel over willen nemen of stop er mee. Het is ons wel gelukt, maar niet zonder slag of stoot. Het lijkt me dan ook een strak plan dat ik me nooit om ga scholen tot juf.

Lees ook: De pandemie: hoe kwamen wij deze door?

Niks doen

Ik ben altijd ergens mee bezig. Is het niet letterlijk dan is het wel in mijn hoofd. Als ik rustig in een stoel zit en er staat geen tv aan, dan zit ik vaak op mijn telefoon. Of ik bedenk hoe we onze slaapkamer kunnen aanpakken ooit. Of hoe we de tuin kunnen doen, of, of, of… Je begrijpt het wel. Ik ben nooit niks aan het doen.

Plassen in de bosjes

Vroeger als jong meisje kon ik het al niet. Als we dan op vakantie gingen stond de plasemmer voor het grijpen of we gingen op zoek naar een wc waar je op kan zitten. In de bosjes plassen lukt me niet. Ook al moet ik erg nodig, het topt gewoon. Ik kan het gewoon echt niet!

Overgeven

Soms heb ik zo’n last van migraine dat ik er misselijk van ben. Of als ik misselijk ben door de tijd van de maand. Helaas kan ik dan niet overgeven. Het lukt me gewoon echt niet! Ik maak wel de geluiden, maar daar blijft het bij. Er komt niks naar boven. Het lijkt me fijn als ik dat toch wel kan. Dan ben je sneller van je misselijkheid af…

Zijn er dingen die jij echt niet kan? Ik lees ze graag!

Liefs, Linda
10 dingen die ik echt niet kan

1 reactie op “10 dingen die ik echt niet kan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.