Ga naar de inhoud

Je kent het wel. Elke week mag je weer een nieuw menu maken voor alle dagen van de week. Wij blijven toch altijd terugkomen op een aantal favorieten. Heb jij dat ook? Lees verder om erachter te komen wat onze favoriete gerechten zijn.

Het is woensdagmiddag en het is bij ons thuis weer tijd om het weekmenu voor komende week te bedenken. Dit doen we altijd op woensdag omdat wij dan Picnic bestellen en deze op zaterdag laten bezorgen. Elke week komen we op dezelfde favoriete gerechten we graag eten. We proberen toch om te variëren, we hebben namelijk een grote lijst met gerechten die we alle drie erg lekker vinden, maar lukt dat als je onderstaande gerechten ziet?

Lees ook: Wat eten we deze week?

  1. Roti. Wij zijn hier erg fan van, alleen ben ik degene die dit mag maken (Bas heeft er een hekel aan om het te maken) en het duurt mega lang! Dus dit eten we niet elke week. 😉
  2. Gevuld stokbrood met pittig gehakt van “Lekker en Simpel”. Deze is zo onwijs lekker!!! Ook hier hebben we het recept wel iets aangepast, en voor Feline maken we het net even iets anders, maar echt. Een aanrader!!! Misschien wel elke week.
  3. Surinaamse bami. Een recept van een oud collega van mij. Heerlijk! Alleen de kip plukken in dunne strookjes is best wel een werkje. Niet elke week, maar wel vaak!
  4. Pasta met tomatensaus en gehakt. Een all-time-favorite van ons alle drie! We maken de tomatensaus met verse ingrediënten en proberen altijd een grote pan te maken zodat we de rest in porties in kunnen vriezen. Hierdoor kan je dit makkelijk elke week eten! 😉 De ene keer met spaghetti, andere keer met macaroni en dan weer met penne.
  5. Broodje hete kip van “Lekker en Simpel”. Dit is ook weer zo’n recept wat we elke week wel kunnen eten! Misschien wel zelfs elke dag!!! KOM MAAR DOOR!
  6. Broodje Shoarma. Van slagerij Van ’t Oever. En nergens anders van. Met knoflooksaus van Yildriz.
  7. Zelfmaakpizza. Voor Feline uit de oven en voor ons van de barbecue. Het deeg voor de bodem maken we in de broodbakmachine (alleen kneden) en het beleg is altijd hetzelfde. Tomatensaus, mozzarella, paprika, salami en ui. Dit eten we graag in een weekend. Omdat de broodbakmachine er wel een tijdje over doet kan je dit beter maken wanneer je wat meer tijd hebt.
  8. Kipsalon. Tja. Niet de kipsalon zoals in een snackbar. Maar een hele uitgeklede en simpele versie. Patat uit de airfryer en kipstukjes met shoarmakruiden en kaas. Meer is het eigenlijk niet. Wel erg lekker en makkelijk! Handig dus op de dagen dat we weten dat we maar kort de tijd hebben om eten te maken.
  9. Turkse pizza van “Lekker en Simpel”. Deze doet de naam van de bedenkers wel eer aan. Het is erg lekker en super simpel!
  10. Gebakken aardappeltjes/krieltjes uit de airfryer met vlees of vissticks. Ook weer een recept voor de dagen dat we maar weinig tijd hebben om eten te maken. En een dikke favoriet van Feline!

Heb je in de gaten dat we fan zijn van Lekker en Simpel? We hebben ondertussen 4 kookboeken van hen op de plank in de keuken staan. En de website in mijn standaard geopende tabbladen.

Heb jij ook favoriete gerechten welke je dagelijks zou kunnen eten?

Liefs, Linda
10 favoriete gerechten bij ons thuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.