Ga naar de inhoud
Home » 10 woensdagmiddag dingen

10 woensdagmiddag dingen

Sinds afgelopen week is Feline klaar met zwemles. Dat betekent dat we woensdags en vrijdags niet meer in het warme zwembad hoeven te verblijven!! Iets waar ik erg blij mee ben. Maar dat betekent ook dat we op woensdagmiddag andere dingen kunnen doen! Wat zijn de 10 woensdagmiddag dingen die wij willen gaan doen?

Door de corona-pandemie en daarmee dus de sluiting van onder andere de zwembaden, heeft het best een tijdje geduurd voor ons meisje haar B-diploma heeft kunnen halen. Woensdag 28 september was het eindelijk zo ver! Ze mocht afzwemmen! Dat betekent geen middagen meer in het warme zwembad en lekker veel tijd over!

Maar wat ga je dan doen met al die tijd? Daar had zij zelf al wel een aantal ideeën over! 😉

1. Boswandeling

We kunnen naar het bos gaan. Het maakt niet uit wat voor weer het is, want als het regent doe je gewoon je laarzen en regenjas aan en ga je in de plassen stampen! Ook ik!! Als je kletsnat geworden bent, trek je thuis gewoon droge kleren aan. Regenlaarzen op de kop zetten om te drogen en klaar!

2. Strandwandeling

Ook hier maakt het niet uit wat voor weer het is. Lekker uitwaaien en gezandstraald worden of van een heerlijk zonnetje genieten? Wij vinden het heerlijk! Gelukkig is het strand niet heel ver van ons vandaan en kan je er makkelijk op een woensdagmiddag even heenrijden voor een drankje en een wandeling.

3. Geitenboerderij in het Amsterdamse bos

Hier kan je naar de geiten kijken en Feline kan lekker uitrazen in de speeltuin die erbij zit. Ook kan je wat te eten en drinken kopen. Omdat de geitenboerderij in het Amsterdamse bos ligt, kan je op de terugweg gelijk een mooie verzameling zoeken in het bos om een andere woensdag weer lekker mee te gaan knutselen!

4. Knutselen

Vroeger ging ik met mijn moeder vaak knutselen op woensdagmiddag. De leukste dingen maakte we dan! Na een boswandeling de mooiste vondsten drogen en de week erna samen mooie dingen maken! Nu kan dat ook weer met mijn eigen meisje. Heerlijk vind ik dat! Eerst even lekker eten en dan aan de grote tafel tekenen, knippen, plakken en verven.

5. Bakken

We kunnen samen iets gaan bakken. Een heerlijke appelcake of koekjes. Feline heeft zelf ook een aantal bakboeken. Hier kunnen we ook altijd wel iets lekkers in vinden om samen te maken.

6. Zwemmen

Uiteraard kunnen we stiekem toch gaan zwemmen. Nu is het alleen wel heel anders, omdat het niet meer moet en er ook voor kan kiezen om alleen maar 36x van de glijbaan af te gaan. En omdat er hier in de buurt ook nog diverse zwembaden zijn kunnen we er ook voor kiezen om naar een andere te gaan.

7. IKEA

Feline en ik houden beide van IKEA. Zij vindt het fantastisch om te spelen op de kinderafdeling en na afloop de balletjes of een ijsje te eten. Ik vind het heerlijk om ideeën op te doen en aan het eind een hotdog te eten. We kunnen er dus wel een paar uurtjes spenderen. Heerlijk als het buiten echt wel heel vies weer is en we iets binnen willen doen.

8. Kringloop

We hebben hier in de omgeving aardig wat verschillende kringloopwinkels. We vinden het allebei heerlijk om door de winkel te struinen en de mooiste pareltjes te vinden. Feline blijft graag hangen bij het kinderspeelgoed terwijl ik mijn rondje loop. Aan het eind zoeken we elkaar weer op. Vaak kopen we niks, en soms nemen we wat mee. Ik zoek graag naar borden en schaaltjes voor in de buitenkeuken. We hebben daar namelijk een ladekast staan met servies en bestek voor als we buiten eten. Hier kan uiteraard altijd nog wel wat bij! 😉 Voor Feline nemen we soms wat speelgoed mee, en dat terwijl ze al echt wel heel veel heeft. Geeft mij weer een reden om het speelgoed samen met haar uit te zoeken en weg te doen.

9. Speelgoed uitzoeken

Wat me gelijk dus bij het volgende punt brengt. Speelgoed uitzoeken. Meestal doen we dit rond de feestdagen of voor ze jarig is. Die periode komen er zoveel nieuwe dingen bij! De kasten puilen al uit en dan is het wel echt noodzaak om spullen weg te doen. De kast wordt dan helemaal leeggehaald en ding voor ding bekeken. Prulletjes en knutsels worden sneller weggegooid dan speelgoed. Hier moet zij vaak nog even over nadenken, terwijl Bas en ik er allang klaar mee zijn!! 🙂 Uiteindelijk gaan er meestal 2 of 3 puinzakken naar de milieustraat of naar familie. Het ruimt altijd wel erg op en is dan echt super netjes! Maar hoe lang dat duurt…

10. Kledingkast opruimen

Tja… Een moeilijke. Feline heeft hier een hekel aan. Maar doordat ze zo lekker snel groeit zijn er vaak kledingstukken die in de kast liggen of hangen die ze helemaal niet meer past! Dus voor we nieuwe kleding gaan kopen zoeken we de kast toch maar weer uit. Dan houd ik alles omhoog en zegt zij of ze het nog leuk vindt of niet. Als ze het niet meer leuk vindt gaat het weg. Vindt ze het nog wel leuk, dan gaan we kijken of ze het nog past. Te klein? Weg!

Wat een mooie kledingkast heeft Feline hè?!

Wat doe jij het liefst op woensdagmiddag? Of als je de woensdagmiddag niet vrij bent op een vrije middag? Ik ben wel benieuwd of jullie nog leuke ideeën hebben! Misschien kunnen die er wel bij in mijn lijstje.

Liefs, Linda
10 woensdagmiddag dingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.