Ga naar de inhoud

20 dingen die ik mezelf afvraag

Ken je dat? Dat je eigenlijk altijd wel vragen in je hoofd hebt? Ik heb dat namelijk. De hele dag random dingen die ik mezelf afvraag. Hier is mijn lijstje van 20 dingen die ik mezelf afvraag.

1. Waarom is er een winter- en zomertijd?

Tuurlijk weet ik heb echte antwoord wel, maar dat is iets van vroeger. Ik heb er elke keer weer problemen mee om in het ritme te komen… Ik slaap de eerste dagen na het verzetten van de klok slecht en heb de hele dag het gevoel dat het later is dan dat de klok aangeeft. Ook in de zomertijd…

2. Waarom kan ik niet tegen allemaal verschillende geluiden om me heen?

Ik word er altijd kriegelig van en zenuwachtig. Ik kan me echt niet afsluiten voor bepaalde dingen en wil dan het liefst even weg. Gelukkig heb ik een noise canceling headphone die vaak mijn redding is in deze situaties!

Mijn Fresh 'n Rebel ANC koptelefoon

3. Waarom vinden mensen het raar dat ik nooit alcohol drink?

Op nummer 1 van alle reacties op het feit dat ik nooit alcohol drink is toch wel dat mensen dit gek vinden. “Er zal wel iets achter zitten dat ze niet drinkt.” Maar waarom vinden ze het niet raar als je dat wel alcohol drinkt?

Wil je nog een lijstje lezen? Mijn 23 voor 2023

4. Waarom maak ik mezelf druk om wat anderen van mij vinden?

Ik weet (heb ik geleerd) dat je geen gedachten van anderen in kunt vullen. En tegen anderen zeg ik dat ook! Alleen zelf echt geloven zit er nog niet in.

5. Waarom verandert de smaak van kinderen ineens?

De ene dag lusten ze kaas en de andere dag walgen ze ervan. Ineens lusten ze geen eigeel meer, terwijl ze dat eerst altijd aten. Eerst lusten ze geen ijs en ineens willen ze al het ijs van de wereld eten! Ik begrijp er niks van…

Pizza van de barbecue

6. Waarom moet onze dochter altijd een hut bouwen om er vervolgens naast te gaan zitten spelen?

Dit snap ik dus echt niet! Die hut is zo groot gemaakt dat we er bijna met het hele gezin in kunnen zitten, maar zelf er in spelen? Ho maar…

7. Stel, je hebt een ziekte waar je haar door uitvalt. Vallen dan ook de trilhaartjes in je neus en oren uit?

Hier weet ik dus echt niet het antwoord op. Maar ik denk er wel over na! Zou het? Dan hoor je dus uiteindelijk ook minder. En al het vuil kan niet gefilterd worden door je neusharen. Waar blijven de bullen dan? Worden die überhaupt wel gevormd dan?

8. Waarom lukken mijn plannen voor een dagje alleen thuis nooit?

Als ik weet dat ik even alleen ga zijn op een dag heb ik altijd de wildste ideeën om te gaan doen. Maar waarom komt het er nooit uit als het dan eenmaal zover is?

9. Waarom lijkt de tijd zo snel te gaan als je iets doet wat je leuk vindt?

En als je iets doet waar je niet zo’n zin in hebt kan een uur ineens veel langer aanvoelen. Dat is toch stom? Eigenlijk zou het andersom moeten zijn. Dat leuke tijd langer lijkt te duren dan stomme tijd.

10. Waarom kan ik niet 1 dag mijn telefoon uitzetten?

Waarom denk ik er vaak aan om mijn telefoon minstens 1 dag gewoon uit te zetten, maar doe ik het vervolgens niet? Oké, dit heeft te maken met dat ik wel bereikbaar wil zijn voor bepaalde personen.

11. Waarom slaap ik soms zo slecht?

Ik val best snel in slaap, maar een lange tijd doorslapen lukt me gewoon niet. Als ik eenmaal wakker word, en dan maakt de tijd dus ook niet uit, kan ik niet meer verder slapen. Dus als ik om 03:00 uur wakker word ergens van, ben ik om 03:00 uur mijn bed uit. En dat is soms echt kut minder leuk!

12. Waarom kan ik zenuwachtig worden als ik verwacht te laat te komen op een afspraak?

Dat is dus echt een dingetje… Als ik ook maar denk dat ik te laat kom word ik helemaal zenuwachtig! En misschien zelfs wel een beetje boos op mezelf dat ik niet eerder weggegaan ben. En dat terwijl ik eigenlijk altijd veel te vroeg ergens ben. Ik heb dan een tijd in mijn hoofd (eerder dan de desbetreffende afspraak begint) en als ik daar ook maar 1 minuut overheen dreig te komen begint het al.

13. Waarom duurt het zo lang om een medisch dossier van je dochter op te vragen?

Tja, uiteindelijk is het wel goed gekomen, maar ik snap niet dat wanneer je overal aangeeft dat het medisch dossier met andere hulpverleners gedeeld mag worden een ander ziekenhuis geen inzage kan krijgen. Je moet dan (beide ouders) schriftelijk het dossier opvragen, dan fysiek (beide ouders weer) gaan ophalen en naar het andere ziekenhuis brengen. We kregen een envelop met daarin een USB-stick en een CD-rom (ouderwets jonguh!) die we af moesten geven… Fijn man, zo’n digitaal tijdperk…

ZMC (Zaans Medisch Centrum) in 2022

14. Waarom wil ik altijd alles weten?

Tja… Waarom eigenlijk?

15. Waarom is gezond eten duurder dan ongezond eten?

Dit snap ik oprecht niet! Er wordt zoveel gesproken over hoe slecht het is wanneer mensen te dik zijn en hoe slecht ongezond eten is, maar gezond eten is zoveel duurder! Een bloemkool is bijvoorbeeld al €2,99 per stuk. Terwijl je voor hetzelfde geld een doos met 20 frikandellen kan kopen…

16. Waarom snap ik mezelf soms niet?

Het zou zo fijn zijn als ik alles van mezelf altijd snap! Dat is snap waarom mijn hoofd nooit stil staat. En snap waarom er minimaal 20 dingen zijn die ik me afvraag.

17. Waarom wil ik het liefst een heel huis vol dieren?

Ik vind bijna alle huisdieren leuk. En zou dan ook graag een vogel, hond, nog meer katten en een baardagame willen hebben. Maar dat gaan niet. Maar het liefst zou ik het wel willen.

Lees ook: 25 feiten over mij die je misschien nog niet wist

18. Waarom moet ik (van mezelf) altijd naar bed als ik net bezig ben met iets leuks?

Ik weet dat ik dan de volgende ochtend vroeg op moet, maar wil dan stiekem nog afmaken waar ik mee bezig ben. Dan kan ik ook echt een soort van boos worden op mezelf, of heel snel dingen willen afmaken waar ik mee bezig ben. Wat dan niet lukt en ik nog gefrustreerder word.

19. Wat denken andere mensen?

Soms wil ik dat echt weten! Dan zie ik iemand lopen/rijden/staan/voorbij komen en dan wil ik weten wat diegene dan denkt. Of waar ze naartoe gaan! Ik kan hier echt niet de enige in zijn. Dat geloof ik gewoon niet! 😉

Weer naar huis!

20. Waarom zijn pepernoten zo lekker?

Ik kan nooit maar een paar pepernoten eten. Vaak begin ik er dan maar niet aan, want als ik er aan begin moet de zak het liefst leeg. Ja, ook die grote zakken. En dat werkt niet. Dus nu probeer ik netjes een paar pepernoten in een bakje te doen en het daarbij te houden.

Van een aantal vragen weet ik heus wel het antwoord, maar ik blijf het me toch afvragen… En dat komt omdat het antwoord niet altijd logisch, of in mijn ogen bevredigend is. Zijn er dingen die jij je afvraagt? Of ben ik stiekem toch de enige die dit heeft?!

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.