Ga naar de inhoud

Er zijn dingen die je misschien nog niet wist over mij. En het lijkt me leuk om deze aan je te vertellen. Zo leer je me net even iets beter kennen! Hier zijn 25 feitjes over mij die je misschien nog niet wist.

1. Koffie

Ik lust geen koffie. Helemaal niet. Ik vind het stinken en vies smaken. Maar toch blijf ik het af en toe proberen. Het lijkt me namelijk erg handig om het toch lekker te vinden. Maar tot op de dag van vandaag vind ik het nog altijd heel ranzig…

2. Koud

Ik heb het vaak erg koud. Wanneer anderen het prima qua temperatuur vinden, heb ik het koud en kan ik met mijn dekentje op de bank liggen. Vaak zit Bas in zijn T-shirt en heb ik al een dikke trui aan! En dan nog heb ik het niet warm…

3. Allergieën

Ik probeer sinds een jaar van mijn allergieën af te komen met immunotherapie. Op dit moment ben ik iets langer dan een jaar bezig met 2 smelttabletten per dag. Afgelopen zomer bleek dat de therapieën al echt beginnen te werken. Voor het eerst kon ik zonder extra medicatie naar buiten. Terwijl ik het jaar ervoor zelfs aan de prednison had gezeten om mijn allergieën de baas te blijven.

4. Dierenvriend

Ik ben een echte dierenvriend. Het liefst zou ik mijn hele huis vol hebben met vogels, honden, katten, ratten, konijnen reptielen willen hebben. Alleen is dat om meerdere redenen geen goed idee. Ik verwacht dat ons huis net iets (veel) te klein is, we hebben Harry en het zal onwijs veel geld kosten om alle dieren te onderhouden.

Harry op de bank

5. Hoofd

Mijn hoofd is soms erg vol. Het stroomt dan ook vaak over door drukte om me heen. Ik kan er bijvoorbeeld niet zo goed tegen als Feline een filmpje aan het kijken is en Bas een ander filmpje. Als ik dan wat wil lezen mag ik elke zin wel 3x lezen om te begrijpen wat er staat. Op mijn werk kan het qua herrie ook vaak druk zijn. Dan zet ik mijn koptelefoon op om me af te zonderen. Dat helpt vaak wel.

6. Bestek

Thuis hebben we een aantal messen en vorken die niet bij de rest passen. Vreselijk vind ik dat! Ik eet daar ook niet graag mee. Ik moet ook matchend bestek hebben, anders wissel ik het om… Ik kan hierin toch niet de enige zijn???

7. Alcohol

Ik drink geen alcohol. Wel gedaan hoor, maar sinds ik mijn rijbewijs heb eigenlijk niet meer. Heel af en toe neem ik een glaasje, maar het boeit me niet zo. Ik vind mijn colaatje lekkerder.

8. Brood

Ik lust geen gewoon brood. Je zal me dan ook niet snel een gewone boterham zien eten. Alleen als ik een gebakken ei erop maak, of er een tosti van maak. Maar als ik bijvoorbeeld naar de beurs ga, neem ik altijd bolletjes mee. En op mijn werk eet ik standaard een tosti. Als ik thuis aan het werk ben is het vaak een pistoletje of een maaltijdloempia.

9. Cola

Cola is mijn allerliefste lievelingsdrinken. Ik weet dat het slecht voor je is, maar ik vind het echt het allerlekkerst. Soms drink ik een bakkie thee, maar dat is niet heel vaak. Ik lust geen koffie, dus mijn cola is mijn koffie.

10. Planning

Ik functioneer het beste als alles volgens planning gaat. Gaat is anders dan ik in mijn hoofd had zitten? Dan kan ik daar echt door van slag zijn.

11. Eten in een restaurant

Ik kies een restaurant uit op het menu. Vooraf check ik het menu om te kijken of er iets op staat wat ik lekker vind. Is dat niet het geval? Dan sla ik over en ga ik liever ergens anders heen.

Fabrik, een heerlijk restaurant in Antwerpen. Echt een aanrader

12. Boodschappen

Ik ben elke week dedicated aan het kijken hoe we voor minder geld onze weekboodschappen kunnen doen. Aanbiedingen zoek ik van tevoren al uit en daar pas ik de maaltijden voor komende week op aan. Ik probeer gerechten met bepaalde ingrediënten te combineren om 2x gebruik te kunnen maken van hetzelfde product.

13. Bullet Journal

Ik heb een bullet journal van Leuchtturm1917 (deze). Ik maak er niet een heel kunstwerk van hoor. Ik heb mijn agenda er in zitten en houd lijstjes er in bij. Het is een heel minimalistische journal. Maar het werkt voor mij!

14. Woonplaats

Op dit moment wonen we in Zaandam. Ik ben geboren in Utrecht, ben verhuisd met mijn ouders naar Culemborg, daarna heb ik samen met Bas in Amsterdam gewoond en daarna zijn we samen verhuisd naar Zaandam. Mij maakt het niet zoveel uit waar ik woon, als ik mijn gezin, kat en spullen maar om me heen heb. Mijn ouders wonen nog steeds in Culemborg en mijn zus woont in Deurne. Allemaal ver uit elkaar, maar met de auto kan je binnen 2 uur overal komen! Ik moet wel zeggen dat Zaandam wel heel fijn is. Feline heeft een leuke school, kan heerlijk buiten spelen en de natuur om ons heen is schitterend.

15. Make-up

Ik ben niet van de make-up. Heel soms doe ik mascara en oogpotlood op, maar verder niet. Mijn dochter van 7 heeft meer make-up dan ik! Ik ga dan ook vaker zonder make-up de deur uit dan met. En op mijn werk is het volledig geaccepteerd. Ik werk met alleen maar mannen en die vinden me gewoon prima zoals ik ben. Heerlijk!

16. Kleding

Je kan me uittekenen in een spijkerbroek en een trui. Ik draag bijna nooit jurken en rokjes heb ik niet eens! Ik voel me niet prettig in een jurk, ik ben me dan de hele tijd erg bewust van alles. Mijn buik, mijn benen, mijn kont… Ik houd het wel gewoon bij mijn spijkerbroek en trui…

17. Schoenen

Ik draag nooit hakken. Ik kan er gewoon niet op lopen! Ik krijg dan overal last van. In de kast heb ik dan ook veel Nike Air Max 90 en een paar Dr. Martens. In de zomer loop ik op Birkenstock. Sinds afgelopen zomer heb ik een nieuwe favoriet. De Birkenstock Arizona. Heel degelijk, maar ze lopen heerlijk!

18. Lezen

Ik lees niet vaak, maar wanneer ik een nieuw boek heb die me raakt, dan lees ik deze vaak in een paar dagen uit. Sinds een paar jaar heb ik een e-reader. Wat een uitkomst is dat! Online een nieuw boek kopen, even downloaden en lekker lezen!

19. Bekkeninstabiliteit

Sinds de zwangerschap van Feline heb ik bekkeninstabiliteit. Vanaf het moment dat ik ongeveer 6 maanden zwanger was, kon ik niet zoveel meer. Ik moest de auto in en uit met een plastic tasje onder mijn kont om te kunnen draaien. Op een gegeven moment was mijn enige uitje de bekkentherapeut en de gynaecoloog. Toen ik bevallen was ging het een tijdje prima, maar nu heb ik al 7,5 jaar eens in de zoveel tijd erg veel last. Wanneer ik iets gedaan heb wat te inspannend is geweest, weet ik dat ik daarna een paar dagen niet veel kan. Ik neem dit voor lief, want leuke dingen doen laat ik niet schieten!

20. Prikangst

Ik ben panisch voor naalden. Als ik bloed moet laten prikken of een verdoving moet bij de tandarts flip ik. Ik kan er zelfs niet naar kijken als het op tv komt. Dan draai ik weg en zegt Bas vaak als het voorbij is.

Corona vaccinatie

21. Spinnen

Ik ben onredelijk bang voor spinnen. Als ik een spin zie moet Bas me komen redden. Ik verstijf helemaal en begin te trillen. Wanneer ik alleen thuis ben en er is een grote spin, dan zet ik er trillend een groot glas overheen en laat deze het liefst staan tot Bas of Feline er is! Feline is namelijk totaal niet bang voor spinnen en helpt mij ook vaak!

22. Muziek

Ik luister graag muziek. Het liefst de hele dag door. Alleen thuis, met een dochter die graag filmpjes kijkt of de tv random aan heeft staan, werkt dat niet zo goed.

23. Volbeat

Ik heb Volbeat 13 jaar geleden leren kennen op Pinkpop (2009) en ben sindsdien een groot fan! Ik ben bij veel concerten geweest en dit jaar zijn we zelfs naar Antwerpen gegaan voor een concert van Volbeat! Elk concert koop ik een trui of een T-shirt en die draag ik met grote regelmaat. Als mijn hoodie in de winter uit de wasmachine komt en droog is, dan doe ik het aan!

Michael Poulsen - zanger van Volbeat

24. Flippo

In mijn portemonnee heb ik een flippo van Tweety. Dit is altijd mijn lievelings geweest en heb deze een paar jaar geleden gekregen van mijn neefje. Deze blijft dan ook voor altijd in mijn portemonnee!

Flippo Tweety

25. Bad

We hebben een bad in de badkamer, en na de verbouwing hebben we er nog steeds één. Ik zeg vaak: “vanavond ga ik in bad”, maar dat komt er bijna nooit van. Ik verveel me namelijk erg snel en als ik in bad lig heb ik het idee dat ik de rest van de wereld mis.

Wist jij deze 25 feitjes over mij al? Als ik zou willen kan ik er nog wel veel meer opnoemen, maar die houd ik voor een volgend lijstje ;).

Liefs, Linda
25 feiten over mij die je nog niet wist

3 reacties op “25 feiten over mij die je misschien nog niet wist”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.