Ga naar de inhoud

6 tips voor een tuin make-over on a budget

Het mooie weer komt er weer aan! Voor mij altijd een reden om dingen in de tuin te willen veranderen. Alleen nu alles steeds duurder lijkt te worden, blijft er waarschijnlijk een kleiner bedrag over wat je aan je tuin kan uitgeven. Daarom deel ik graag mijn 6 tips voor een tuin make-over on a budget!

Tip 1: Schoonmaken!

Begin met het opruimen en schoonmaken van je tuin. Gooi kapotte bloempotten gelijk weg, tenzij je ze voor iets anders zou willen gebruiken. Ruim de gevallen bladeren op en haal de bezem over de tegels. Maak ook het tuinmeubilair goed schoon.

Tip 2: Kijk wat je kan hergebruiken

Wanneer alles schoon is en opgeruimd kan je gaan kijken wat je kan hergebruiken. Zijn de tuinmeubels nog prima, maar hebben ze een laag verf of beits nodig? Dit kan je voor niet al te veel geld kopen bij bijvoorbeeld Action.

Bloempotten kun je vaak nog een keer gebruiken. Stenen bloempotten zijn makkelijk over te schilderen in de kleur die je graag zou willen.

Tip 3: Meubels

Ben je er tijdens het schoonmaken van de meubels achter gekomen dat deze niet meer zo goed zijn en een likje verf niet meer helpt? Kijk dan eens bij de kringloop, marktplaats of via Facebook. Hier worden vaak sets voor in de tuin aangeboden voor niet al te veel geld. En als je geluk hebt, heb je voor een paar euro een leuke set die misschien met een beetje opknappen makkelijk een tijdje mee kan! Met een paar goedkope sierkussens (misschien heb je die oude van de bank binnen nog niet weggedaan!!!) zit het niet alleen lekker, maar ziet het er ook nog erg leuk uit!

Je kan ook gaan voor een palletbank. Via marktplaats kan je vaak voor nog geen €5,- pallets kopen. Leg een 2 of 3 pallets op elkaar, schroef er één rechtop tegen de achterkant, gooi er een berg kussens op en je hebt een heerlijke loungebank!

Tip 4: Planten

Heb je planten in de tuin, maar ziet het er niet vrolijk uit? Bij tuincentra kan je op dit moment goedkope eenjarige planten kopen. Deze bloeien al en maken je tuin direct een stuk vrolijker! Wil je liever meerjarige planten? Die zijn vaak duurder dan de optie hiervoor. Maar ze zijn een stuk duurzamer en je hebt er meerdere jaren plezier van. Je zou kunnen overwegen om deze nieuw te kopen, maar kijk ook eens bij buren, vrienden en familie in de tuin! Misschien mag je een stekje hebben van een mooie plant! Ook kun je je eigen planten stekken zodat je op meer plekken dezelfde plant neer kan zetten. Via marktplaats kan je soms ook mooie vaste planten vinden voor je tuin make-over on a budget!

Aardbeien

Ook leuk om te lezen: Planten wishlist

Tip 5: Aankleding

Wil je in je nieuwe tuin make-over on a budget gebruik maken van verlichting? Kijk eens bij de Action. Hier hebben ze solar-lampjes. Hang deze bijvoorbeeld aan de schutting en je zit er ‘s avonds gezellig bij! Bewaar glazen potjes van saus, of mooie glazen flessen. Hier kan je waxinelichtjes en kaarsen in doen.

Solar lampen aan de schutting zorgen voor gezelligheid in de tuin!

Ook bij de kringloop hebben ze vaak leuke accessoires die je buiten kan gebruiken. Kijk eens naar een buitenkleed en spiegels! Spiegels zijn een makkelijke manier om zonlicht op een schaduwrijke plek te krijgen. Ook zorgen spiegels in de tuin voor een ruimtelijk effect. Net als in huis. En aangezien ik er van uit ga dat we niet allemaal gezegend zijn met een tuin van meerdere voetbalvelden, kan dit best eens een leuke optie zijn!

Wil je graag potten met planten in de tuin gebruiken? Terracotta potten heb je in diverse maten en zijn vaak niet duur. Deze kan je gewoon neerzetten, maar je kan ze ook met een zelfgemaakte hanger aan de schutting hangen. Doe er leuke plantjes in en je hebt gelijk kleur op hoogte!

Leg op de stoelen een lekkere deken neer. Je zou ervoor kunnen kiezen om deze zelf te maken, maar ook bij de kringloop vind je vaak leuke dekens! Wanneer het in de avond dan wat kouder wordt, kruip je lekker warm onder een deken! 

Tip 6: Genieten!

Als laatste wil je ik je de allerbelangrijkste tip meegeven voor je tuin make-over on a budget. Geniet! Kijk om je heen en geniet van alle mooie (voor jou) nieuwe spullen! Je bent klaar voor een mooi seizoen in je eigen tuin!

Wat is er nou fijner om te doen in je mooie tuin dan lekker eten? Maak die heerlijke pasta of zomerse salade! Kan je gelijk mijn 10 Budget eten tips gebruiken om nog meer te besparen.

Dit waren mijn 6 tips voor een tuin make-over on a budget. Heb jij nog leuke tips voor een tuin make-over on a budget? Deel ze in de comments!

Liefs, Linda
tuin make-over on a budget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.