Ga naar de inhoud
Home » 7 aanraders in de Belgische Ardennen – Mijn favorieten

7 aanraders in de Belgische Ardennen – Mijn favorieten

Wij zijn afgelopen zomervakantie ruim 2 weken in de Belgische Ardennen geweest. Het is een prachtige groene omgeving waar je op veel plakken kunt genieten van de natuur. Er zijn veel restaurants en eettentjes waar je kunt genieten van heerlijke gerechten en bier (als je ervan houdt)! Wij hebben een aantal favorieten die ik graag met je wil delen. Hierbij mijn aanraders in de Belgische Ardennen!

Plekken om te bezoeken

Waterval de Bayehon

Laten we beginnen bij deze mooie waterval. Je mag er een stukje voor lopen en klimmen, maar het is zeker de moeite waard! Het water was erg koud toen wij er waren, maar enorm helder. Mocht je in de buurt zijn, dan is dit zeker een plek waar je een kijkje moet nemen!

Waterval van de Bayehon

Ook leuk om te lezen: Wat wil ik doen in onze vakantie

Spa

Een pittoreske plaats wat bekend is van het blauwe flesje water met het mannetje erop. Wij waren er toen het een nationale feestdag was, maar het bruist er eigenlijk altijd! Je kunt de bronnen bezoeken die door de stad verspreid liggen, maar de grootste bron ligt in het VVV-kantoor. In de straten vind je verschillende restaurantjes waar je kunt genieten van het lekkerste eten! Ons hoogtepunt van Spa is toch wel de kabeltrein naar de top van de berg waar de Thermen van Spa te vinden is. Het ritje is niet lang, maar het uitzicht is fantastisch!

Kabelbaan van Spa

Grotten van Remouchamps

Dit zijn de meest indrukkwekkende grotten waar ik ooit geweest ben. Het eerste stuk leg je lopend af. Er zijn weggetjes aangelegd waar je over kunt lopen. Soms moet een je een trap op of af om in het volgende deel te komen. De terugrit richting de uitgang is per boot. Je wordt door een gids gevaren over de langste ondergrondse rivier van Europa. Het water van de rivier is erg helder en steenkoud! Het is echt een must-see wanneer je in de buurt bent!

Grotten van Remouchamps

Meer lezen? Lees over Onze zomervakantie van 2022

Circuit van Spa Francorchamps

Wanneer je in de buurt bent en een F1 liefhebber bent, dan is het een aanrader om hier heen te gaan. Bas en Feline hebben een tour geboekt en worden door een gids langs alle belangrijke plekken op het circuit geloodst. Je komt op plekken waar je normaal niet zal komen en mag zelfs op het blok staan!

Circuit van Spa Francorchamps

Eetgelegenheden

Le Beaubourg – Theux

We reden hier toevallig langs, maar het is een echte aanrader! De kaart is erg uitgebreid en wat je uiteindelijk op je bord krijgt is super lekker! Er waren geen kindermenu’s waar Feline zin in had, dus heeft zij patat genomen en een paar stukken van mijn vlees. Op de foto hieronder zie je wat je krijgt wanneer je de mixed grill besteld. Erg lekker!

Uitgebreid lunchen in Theux

Friterie Sebastien – Stavelot

Helaas heb ik hier geen foto van, maar neem van mij aan dat het menu érg uitgebreid is. Eigenlijk zou je op de site al even moeten kijken en je keuze maken voor je de snackbar in gaat. Wij hadden het menuboekje gekregen van onze buren op de camping, dus waren goed voorbereid. Je kan hier eten of eten afhalen. Wij hebben gekozen om beide keren eten af te halen en op de camping op te eten. Maar het is een echte aanrader om hier te genieten van de ruime keuze aan snacks en patat!

Aftelkalender voor de zomervakantie?

Auberge Saomy Remacle – Stavelot

In de hoofdstraat van Stavelot vonden we een klein restaurantje (dachten we). Hoe verder je door naar achter liep, hoe groter de eetgelegenheid was! Een kindermenu naar wens van ons meisje was er niet. Ze besloot voor de forel te gaan met patat. Heerlijk vond ze het! Ik kan beamen dat het inderdaad een erg goed bereide forel was! Een echte aanrader dus!

Lekker forel eten

In totaal zijn we 2,5 week in de Ardennen geweest. Het was een heerlijke vakantie en we hebben genoten van de mooie dingen die we gezien hebben en het lekkere eten. Mocht je een keer in de buurt zijn, dan zijn dit mijn aanraders!

Liefs, Linda
Aanraders Ardennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.