Ga naar de inhoud

Als ik een winkel opende…

Sinds een tijdje heb ik een ‘webshop‘ waar je producten bij bol.com kunt kopen via een affilliate link. Maar wat zou ik verkopen als ik een echte winkel opende? Zou het een fysieke winkel of een online shop worden? Ik neem je mee in mijn fantasie. Zou het ooit werkelijkheid worden?

Zou ik een fysieke winkel willen hebben?

Als ik zou mogen kiezen zou ik voor een online winkel kiezen. Ik zou vanaf mijn zolder kunnen werken en vanaf de keukentafel kunnen ontwerpen. Ik zou ervoor kunnen kiezen om dit zelfs naast mijn huidige werk op te kunnen zetten, zonder hier al te veel problemen door te krijgen. Een fysieke winkel brengt ook gelijk een hele hoop vaste lasten en extra kosten met zich mee. Dat heb je bij een (beginnende) online winkel uiteraard niet. Hiervoor heb je niet direct een apart pand nodig om vandaan te werken. We hebben namelijk een aardige zolder die met een beetje opruimen en omgooien makkelijk tot magazijn verbouwd zou kunnen worden.

Ook leuk om te lezen: Mijn 20 favoriete webwinkels

Welke producten zou ik verkopen?

Vaak zit ik te fantaseren over een eigen winkel. Het liefst een online winkel, zodat ik het lekker vanuit huis zou kunnen runnen. Ik zou zelfgemaakte kleding aanbieden, maar ook invulboekjes, agenda’s, kalenders en posters. Mijn zelfgemaakte kleding zouden allemaal unieke items worden waar er maar één per maat van zou zijn. Ik houd namelijk niet van lopende band werk waardoor ik dus nooit 100 dezelfde truien zou kunnen maken.

Een t-shirt wat ik heb gemaakt met een aap in flexfolie. Deze heb ik helemaal zelf gemaakt. Mijn beide hobby's gecombineerd. erg leuk

Omdat ik de invulboekjes, agenda’s, kalenders en posters bij een drukkerij zou gaan drukken zijn deze wel in meerdere aantallen te koop. Het zou namelijk te duur worden om deze als enkele stuks aan te gaan bieden. Het ontwerpen kan ik zelf. Net zoals het druk-klaar maken van de printbestanden voor de drukker. Hierdoor zou de prijs van het uiteindelijke product best laag kunnen blijven.

Misschien zou ik zelfs stekjes van mijn favoriete planten gaan verkopen in mijn online winkel! Ik heb namelijk al een aardige verzameling planten waar ik geregeld nieuwe stekjes vanaf haal. Deze kweek ik dan op en geef ik nu vaak weg. Deze zou ik dan kunnen verkopen in kleine stekpotjes. Ik zou er een mooi kaartje bij ontwerpen met de verzorgingstips en het kleintje een naam geven. Dat lijkt me echt super leuk om te doen!

stekjes van mijn Monstera Monkey Mask

Hoe zou ik de marketing doen?

De marketing en huisstijl zou ik rustig houden. De producten moeten er wel echt uit springen wanneer ik iets promoot. Ook zou ik de huisstijl herkenbaar houden en dus niet steeds heel erg anders maken. Eigenlijk hetzelfde als wat ik nu met mijn site doe. Hierdoor is het sneller herkenbaar voor mensen.

Ik zou mijn producten via Instagram en Facebook promoten. Ook Pinterest zou ik vaak gebruiken. Ook hier zou ik de Pins dezelfde uitstraling geven. Rustig en duidelijk. Zo zijn de producten duidelijk te herkennen en blijft alles overzichtelijk.

Waarom heb ik nu nog geen echte winkel?

Op dit moment zie ik mezelf nog geen echte (online) winkel hebben. Ik werk 32 uur per week voor mijn werkgever en reis de ene week 4 uur en de andere week 6 uur voor mijn werk. Dit komt bovenop het aantal uren dat ik werk. Hierdoor heb ik minder vrije tijd en de tijd die ik heb wil ik spenderen met mijn dochter. Misschien als Feline op de middelbare school zit dat ik dan meer tijd voor mezelf overhoud en er dan een webshop naast zou kunnen runnen. Voor nu is dat helaas nog niet haalbaar. Maar wat in het vat zit verzuurt niet! Dus wie weet heb ik over een jaar of 4 wel een eigen webshop met eigen producten!

Zou jij mijn producten kopen? Zijn er producten die je graag zou willen hebben maar nog niet gevonden hebt? Misschien kan ik iets voor je betekenen in de toekomst! Ik zie jullie tips en ideeën graag in de comments!

Liefs, Linda
wat zou ik verkopen als ik een winkel opende?

2 reacties op “Als ik een winkel opende…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.