Ga naar de inhoud

Wij hebben onze badkamer helemaal laten verbouwen tot onze droombadkamer. Hieronder zie je alle foto’s van de verbouwing per week.

badkamer

De spullen van de badkamer werden eerder gebracht dan dat de verbouwing begon. We hebben alles in onze kastenkamer gezet zodat alles op dezelfde (en goede) verdieping staat. We hebben de spullen voor de badkamer gekocht bij Sanidirect.

badkamer 1-ontwerp

Het ontwerp van de badkamer was al gemaakt. Aan de hand hiervan hebben we de spullen van de badkamer uitgezocht en gekocht. Tijdens de bouw is besloten dat de oude indeling van de badkamer zou blijven in verband met lastige leidingen. Wanneer we deze zouden willen omleggen naar de nieuwe plek zou de verbouwing waarschijnlijk een week of 2 langer duren, duurder worden en we konden langer niet douchen of in bad bij ons thuis…

Week 1

De eerste week van de verbouwing. Gestart op maandag 23 januari 2023. Van een steriele witte badkamer met geschilderde vloer naar een bouwval… Waar zijn we aan begonnen.

Week 2

Na een rustig weekend begon de 2e week van de verbouwing. De eerste nieuwe vormen begonnen zichtbaar te worden. We kunnen niet wachten tot de badkamer klaar is voor gebruik! Het nieuwe ontwerp van de badkamer wordt al langzaam zichtbaar.

Week 3

In de 3e week is er begonnen aan het tegelen van de vloer en de wanden! Zou het dan nu echt bijna klaar zijn? In deze week is het toilet beneden ook al ontdaan van de tegels op de wanden. Hier komen ook de nieuwe tegels tegenaan, een nieuwe wc-pot en wasbak met kastje eronder.

Week 4

In de 4e week zijn alle wanden en hoekjes van tegels voorzien. Ook is het toilet geplaatst. Beneden kunnen we niet meer naar de wc, maar boven gelukkig wel! Ook is er een start gemaakt aan het tegelen van de wanden van het toilet beneden. Op mijn werk heb ik een schapje laten maken voor in de nis van de badkamer. Dit is exact dezelfde kleur als het meubel wat binnenkort geplaatst gaat worden.

Aan het einde van de week konden we eindelijk in ons eigen nieuwe bad in onze badkamer. Het einde is nu echt in zicht! Als het goed is nog 3 dagen voor we ons huis weer terug hebben en we volop kunnen genieten van onze nieuwe badkamer en toilet beneden!

Week 5

De laatste week van de totale verbouwing van de badkamer en het toilet beneden. Deze week zijn de laatste puntjes op de i gezet waarna we kunnen genieten van een schitterende badkamer en een hoop rust in huis!

Het plankje in de nis is gemonteerd het het toilet is afgemaakt. Het stucwerk was eindelijk droog en kon geschilderd worden. De led-strip van de spiegel in de badkamer was kapot. Hier hebben we een nieuwe voor besteld en die hebben we gemonteerd. Toen de spiegel eenmaal hing was de hele verbouwing klaar! Donderdags is Gwen nog tot laat bezig geweest. Dat was zijn laatste dag. Gerard at hier sowieso en toen hebben we Gwen ook uitgenodigd om te blijven eten. Dat vond hij een erg leuke afsluiter! En wij ook!!

Voor en na het eten hebben we de laatste spullen naar de container gebracht en al het gereedschap van Gwen naar zijn auto gelopen. Normaal doet hij dat alleen, maar dat kunnen wij niet. Anders was die jongen tot heel laat nog bezig! Aangezien we zo onwijs blij zijn met het eindresultaat en met hem, moesten we hem gewoon even helpen. Vele handen maken licht werk!

Wil je nou een groter kijkje achter de schermen? Lees dan deze berichten.

pin badkamer verbouwen