Ga naar de inhoud

Mijn week #26 | Nieuwe auto!

Afgelopen week heb ik met mijn werk iets moois afgerond, mocht ik mijn wenkbrauwen laten doen en heb ik mijn nieuwe auto opgehaald! Lees je mee?

Maandag – werken in de werkplaats

Vandaag ben ik een dag in de werkplaats gaan helpen. Voor de Efteling zijn we nog erg druk bezig. Ik ben de hele dag bezig geweest met trussen schoonmaken en houten pilaren beitsen. Rond 16:30 uur ben ik naar huis gegaan. Toen had ik er bijna 11 uur opzitten. Eenmaal thuis was Feline op haar kamer aan het spelen met een vriendje en een vriendinnetje. Bas was bezig met het eten, dus niet heel lang erna konden we aan tafel. We aten rauwe andijvie stamppot met spekjes en een gehaktbal. Heerlijk vinden we dat!

Lees ook: Wat is mijn lievelingseten

Dinsdag – Thuis werken

Vandaag heb ik Feline naar school gebracht en ben ik thuis achter mijn werklaptop gaan zitten. Ik merk dat ik na een dag in de werkplaats of op de beurs altijd een dag bij moet komen. Deze keer was het minder heftig dan normaal, daar ben ik wel blij om! Dat schaatsen heeft er blijkbaar wel voor gezorgd dat mijn bekken wat meer aankunnen. Ik had wel last van spierpijn in mijn armen, maar dat vond ik niet zo gek.

Toen ik Feline op ging halen wilde ze nog even spelen in de speeltuin tegenover school. Ik vond het helemaal prima. Eenmaal thuis heeft ze even een filmpje gekeken en hebben we daarna samen een opdracht voor school gedaan. Bas zat op zolder te werken toen ik ineens de kriebels kreeg over mijn nieuwe auto…

Ik ben naar zolder gegaan en heb samen met Bas gekeken wat we gaan doen met de verzekering. Dat zorgde ervoor dat ik weer wat rustiger werd. Bas moest nog snel wat dingen regelen voor zijn werk en ik ben eten gaan maken. We hadden maaltijdpannetje met sperziebonen, kip, rozemarijn en kipfilet.

Woensdag – wenkbrauwen

Vandaag ben ik naar Beautysalon Osdorp geweest. Hier kom ik al jaren om mijn wenkbrauwen te laten doen, aangezien ik dit zelf niet meer kan door mijn slechte ogen. Zij zorgt er altijd voor dat ik ineens wenkbrauwen op mijn gezicht heb staan! Zo fijn!! Ik was vandaag een oefen-persoon voor een dame die het aan het leren is. Ze heeft Browlamination gedaan. Dit is een soort permanent die ervoor zorgt dat de wenkbrauwharen op hun plek blijven zitten. In combinatie met waxen en verven heb ik van niks ineens super mooie wenkies!

mooie wenkbrauwen

Ik liep helemaal gelukkig naar buiten! Door de Browlamination en verf krijg ik een meer open blik. Hierdoor lijk ik minder moe! Jeuj!!! En je ziet zo dat ik stiekem best wat wenkbrauwhaartjes heb! Zonder dat ik eerst ’s ochtend ze erop moet tekenen. 😉

Om 12:30 uur kon ik Feline weer ophalen van school en hebben we thuis even een broodje gegeten. Voor de deur zijn de mannen weer druk bezig met het maken van de nieuwe parkeerplaatsen. Ze maken erg veel herrie om de stenen aan te trillen. Dus Feline en ik zijn maar alvast de auto van Corstiaan gaan wassen. Dan krijgt hij zaterdag een mooie en schone auto terug.

autowassen

Daarna hebben Feline en ik nog even wat Engelse woordjes zitten oefenen. Toen was het tijd om eten te maken. Sperzieboontjes, gebakken aardappels en speklappen!

Donderdag – werken

Vandaag hebben we het La Place restaurant opgeleverd in de Efteling! We zijn helemaal klaar. Vanochtend hebben we nog wat laatste puntjes bijgewerkt en toen was het klaar. Iedereen is helemaal op van het harde werken. Wat hebben de mannen hard gewerkt! In de werkplaats en op locatie! Ik ben trots op ze!

opleveren Efteling

Ik ben niet heel laat naar huis gegaan, want ook bij mij is er een last van mijn schouders afgevallen. Hoe hebben we dit gigantische project afgekregen in deze bizar korte tijd!?! Niet normaal! Zaterdag is de opening en kan het publiek genieten van de heerlijke broodjes en gerechten van La Place.

Feline haar juf was vandaag ziek, dus onze kleine meid was thuis. Gerard kwam vanochtend oppassen en ze hebben samen leuke dingen gedaan! Zo hoorde ik dat ze samen kibbeling zijn gaan halen… Draakje… Nu wil ik dat ook!

Vrijdag – korte dag op de zaak

Vandaag was een korte dag op de zaak. We hebben afgelopen tijd zo hard gewerkt dat iedereen wel toe was aan weekend. Om eerlijk te zijn vond ik dat helemaal niet zo erg, want hoe eerder het weekend is, hoe eerder ik mijn auto op kan halen! En daar heb ik natuurlijk heel erg veel zin in!

Zaterdag – NIEUWE AUTO!

We gingen vandaag vroeg op pad! Om 09:30 uur gingen we de auto ophalen! De garage had de auto netjes klaar staan in de werkplaats voor het laatste rondje om de auto. In de achterbak ligt een noodhulp-kit. Hierin zitten 4 gele hesjes, een poncho, EHBO-koffer en een lampjes-set onder andere. Zo fijn! Ook de tank was vol Binnen een half uur reden we weg met de nieuwe auto!

mijn nieuwe auto

Nadat we de auto hadden opgehaald hebben we de auto van mijn werkgever teruggebracht naar de zaak. Daarna zijn we naar mijn ouders gegaan. We hebben uiteraard uitgebreid de auto bekeken en Feline daar gelaten. Zo kon ik ’s middags nóg een keer een lange rit maken! 😉

Op de terugweg zijn we ook nog even bij mijn schoonvader langs geweest om de auto te laten zien. En daarna snel weer door om de laatste boodschappen te doen. Het is wel echt heel erg fijn dat je niet hoeft te proppen om de boodschappen in de auto te krijgen.

Toen we thuis de boodschappen hadden opgeruimd ben ik teruggelopen naar de auto. Ik ben op mijn gemak rustig uit gaan zoeken hoe alles werkt. Heerlijk was dat! Wat ben ik blij met mijn auto!

Bas en ik hebben vroeg gegeten want ik zou rond 18:00 uur weer in Culemborg zijn om ons draakje op te halen. Zo kon ik op de terugweg mooi even testen of mijn Peugeot ook lekker rijd als je 130 aan het rijden bent!

Zondag – rustig wakker worden

Vandaag zijn we rustig wakker geworden. Daarna ben ik uitgebreid gaan douchen om vervolgens even naar de Hornbach te gaan. Ik wilde alleen een nieuwe binnenpot voor een bloempot die ik vorige week gekocht had bij de kringloop. Ik kwam thuis met stekpotjes, een binnenpot en een nieuw plantje. Een Calethea, maar dan een mini-versie! Ik ben benieuwd hoe groot ik deze kan laten worden.

Calathea

Toen ik terug kwam bij de auto zag ik dat deze al helemaal vies was… Ik stond gister langs de weg waar ze nog aan het werk zijn. Door de regen waren er plassen ontstaan waar mensen doorheen gereden waren. Hierdoor heb ik nu dus allemaal vieze modderspetters op mijn auto…

Vieze auto...

’s Middags ben ik nog even lekker in de tuin aan de gang gegaan. Ik had aardbeienplantjes gekregen die ik in een pot heb gedaan. Ook waren de zonnebloemen al een stuk gegroeid. Deze heb ik nu in de kas buiten gezet. Samen met paprika- en basilicum-zaadjes. Kijken wat het dit jaar gaat worden.

Aardbeien
Kweekkas

’s Avonds hebben we broodje hamburger gemaakt als afsluiter van een goed weekend. Morgen mogen we weer werken en Feline naar school.

Heb jij nog leuke dingen gedaan afgelopen week? Hou jij ervan om met planten bezig te zijn? Ik lees het graag in de comments.

Liefs, Linda

1 reactie op “Mijn week #26 | Nieuwe auto!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.