Ga naar de inhoud
Home » Diary #34 | Werken in de tuin en een spontane actie

Diary #34 | Werken in de tuin en een spontane actie

Deze week hebben we in de tuin gewerkt en ben ik naar een Sample Sale geweest. Wat er nog meer gebeurde lees je in een nieuwe week van…

Maandag – weer naar mijn werk

Vandaag ben ik weer naar mijn werk gegaan. Ik ben ongeveer een uur later weggegaan dan dat ik normaal doe. Zo heb ik meer verkeer om me heen en kan ik met de meute oprijden. Elke auto die, voor mijn gevoel, te hard langsrijd zorgt ervoor dat ik de kriebels krijg. Ik schrik echt… Dit moet slijten, dat weet ik. En komt vast wel weer goed, want ik stap nog steeds in mijn auto!

Op mijn werk heb ik leuke dingen waar ik over een poosje meer over kan vertellen. Daar ben ik druk mee bezig. In de middag merk ik dat ik naar huis wil en ga dus ook. De terugweg gaat met zweethandjes en toch ook weer angst, maar verder wel goed. Eenmaal thuis merk ik dat zo’n rit me enorm veel energie kost en dat ik wel echt moet bijkomen…

Dinsdag – thuis werken en een misselijk meisje

Vandaag heb ik thuis gewerkt nadat ik Feline naar school had gebracht. Ze komt vanmiddag alleen naar huis, dus ik hoef de deur niet meer uit. Ik trek mijn joggingbroek aan en ga aan het werk. ’s Middags komt Feline alleen uit school naar huis en is binnen een kwartier alweer lekker aan het buitenspelen. Ik kruip even achter mijn laptop en onze Handige Harry maakt hier gebruik van door lekker bij me te komen liggen. Fijn!

Knuffelen met handige Harry

Toen het eten klaar was hebben we Feline naar binnen gehaald. Ineens is ze enorm moe en kan bijna niet meer eten van moeheid. Tijdens het eten wordt ze ook misselijk en krijgt ze een wit bekkie. Om 18:40 uur gaan we met z’n tweetjes naar boven. Ze dacht dat ze een boer moest laten, maar ineens kwam al het eten van net er weer uit! Tanden snel gepoetst en hup het bed in… Even kijken hoe morgen gaat.

Woensdag – van alles wat

Feline heeft gelukkig vandaag nergens meer last van! Ze heeft als een blok geslapen en is niet meer misselijk. Ze wil (en gaat) ook gewoon naar school. Vandaag ben ik weer een ochtendje alleen en vrij. Ik heb Feline naar school gebracht, daarna even gestofzuigd beneden en ben toen naar zolder gegaan. Ik heb maandag mijn dashcam binnen gehad, alleen zat hier geen hoesje bij om deze in te bewaren. Ik heb zelf een hoesje met rits gemaakt van dikke spijkerstof met een joggingstof voering. Zo is mijn dashcam goed beschermd in een stevig maar zacht tasje.

zelfgemaakt hoesje voor mijn dashcam

’s Middags zijn mijn ouders even bij ons langs geweest. Wij hebben een grote ladder van hen gehad en zij een elektrische grasmaaier van ons. Eerlijke ruil toch? Zo konden zij ook gelijk bij onze nieuwe pui en raam in de badkamer kijken!

Donderdag – werken

Vandaag ben ik weer naar de zaak gegaan. Na een lekker dagje werken was het weer tijd om in de auto te stappen. Net als de heenweg met mijn dashcam aan! Het geeft me een zeker gevoel dat deze nu alles filmt wat er op de weg gebeurt. De politie heeft mij vandaag laten weten dat ze niet de camerabeelden mogen bekijken voor een kenteken van degene die afgelopen vrijdag doorgereden is nadat hij/zij mij aanreed… Nederland heeft echt bizarre wetten… Wanneer er erg letsel (ziekenhuis) of dood tot gevolg was geweest, dan mocht het wel. Ik moet er maar niet teveel over nadenken, want anders word ik weer kwaad…

Bij thuiskomst zat Feline een vriendje voor te lezen in een puinriek van een graafmachine. Het zag er heel gezellig uit!

voorlezen in een puinriek

Vrijdag – thuis werken en meisjes worden groot

Feline was gisteren alleen naar school gelopen. Dit wilde ze al heel erg lang en nu mocht ze dat van ons proberen. Vandaag deed ze hetzelfde. Bellen als ze bij school aangekomen was en netjes naar binnen (want school is het leukste wat er is!). Ik heb er best moeite mee. Het is niet dat ik haar niet vertrouw, alleen de wereld waarin we leven vertrouw ik niet. Maar die 800m die ze loopt naar school gaat prima.

Omdat ik het best druk had met werken is vandaag de dag lekker snel voorbij gegaan. Bas zat op zolder te werken en ik beneden aan de grote tafel. ’s Middags kwam ons meisje ook alleen naar huis vanuit school. Dus ik hoefde echt de deur niet uit! Gek gevoel geeft dat… Ze belde me op om te vragen of ze nog even bij school mocht spelen. Maar niet heel lang erna stond ze al aan de deur! Ze moest heel nodig plassen ;).

We waren uitgenodigd om vanaf 17:00 uur bij onze lieve buurtje hun verjaardag te komen vieren. Ze zijn beide rond dezelfde tijd jarig en vierde dit samen. Feline was van tevoren al in bad geweest zodat we langer daar konden blijven. Wat hadden zij zich uitgesloofd met het eten! Heerlijk was het!!!

Feestje bij de buren!

Uiteindelijk zijn we tot 21:15 uur gebleven, toen moest Feline wel echt naar bed. We hadden haar tablet op een gegeven moment gehaald zodat zij lekker filmpjes kon kijken. Er zou een ander meisje zijn, maar die kon helaas niet komen omdat ze ziek was. Het was erg gezellig en we hebben heerlijk gegeten!

Zaterdag – boodschappen en in de tuin aan de slag

Vanochtend heb ik boodschappen gedaan. Bas is begonnen in de tuin. We hebben een paar jaar een hele grote zandbak in de tuin gehad voor Feline. Deze wordt nu niet meer gebruikt (alleen door de katten uit de buurt…) dus hebben we besloten deze weg te doen. Ik heb niet heel veel gedaan, eigenlijk alleen geveegd toen Bas klaar was 😉

Bas in de tuin aan het werk

Bas heeft ook gelijk twee rijen stenen erbij gelegd zodat ons grote zwembad beter kan staan. Hierdoor kunnen we er langslopen zonder in de planten te hoeven staan. Best handig dus!

Wanneer de deur in de buitenkeuken open staat vindt Harry dit altijd reuze interessant. Zo heeft hij vandaag erg vaak de wacht gehouden in de deuropening!

Harry houdt de wacht

Ook interessant: 6 tips voor een tuin make-over on a budget

Zondag – spontane actie

Gisteravond heb ik een kaartje gekocht voor de Sample Sale van Closet van Val. Ik volg haar op Instagram en Tiktok. Zij geeft vandaag een Sample Sale in haar loods. Daar verkoopt ze allemaal verschillende soorten kleding. Omdat ik helemaal fan ben van een trui die ik bij haar heb gekocht een tijdje geleden, wilde ik er graag naartoe. Ik zat al vroeg in de auto, want om 09:00 uur begon het.

sample sale Closet van Val

Rond 09:15 uur kwam ik aan. Het was al erg druk! Omdat er zoveel mensen waren lieten ze pas nieuwe mensen binnen als er mensen uit de loods kwamen. Goede regeling, maar hierdoor heb ik ongeveer drie kwartier staan wachten tot ik naar binnen kon. Uiteindelijk heb ik een groot slaapshirt en een leger groen shirtje gekocht en ben weer naar huis gegaan. Het was erg leuk om een keer mee te maken, maar ik zal niet snel weer gaan bij een volgende.

Thuis ben ik lekker met mijn plantjes aan de gang gegaan en heb ze allemaal voorzien van voeding. Mijn Philodendron Pink Princess deed het niet zo goed. Ik heb het plantje uit het potje gehaald en zag dat de wortels niet gezond waren. Ik heb nu alle wortels eraf geknipt en het plantje in water gezet. Ik hoop dat er op deze manier nieuwe wortels gaan groeien die wel gezond zijn. En dat mijn mooie plantje het gaat redden…

Komende week heb ik een korte week van mijn werk, omdat het maandag tweede pinksterdag is ben ik vrij. Feline heeft dinsdag nog een extra dagje vrij. Afgelopen week hebben we een prima week gehad. Hopen op meer van dit soort weken!

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.