Ga naar de inhoud
Home » Diary #39 | Geen fiets, nieuwe schoenen en KIP!

Diary #39 | Geen fiets, nieuwe schoenen en KIP!

De week is weer voorbij gevlogen! Voor ik het wist was het zondagavond en mocht ik de volgende dag alweer aan het werk. Op mijn werk zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor een beurs waar we 7 stands mogen bouwen in zeer korte tijd. Thuis zijn we druk met voorbereidingen op feestjes en we hadden nog even 2 verjaardagen waar we naartoe gingen. Lees je mee?

Maandag – Feline weer geen school

We kregen vanochtend weer een berichtje vanuit school dat de juf van Feline ziek was en er geen vervanging was… Bas kon gelukkig schuiven met zijn werk om zo een dagje samen met Feline thuis te zijn. Ik had op mijn werk al geregeld dat wanneer dit niet kon, ik naar huis zou gaan. Bas was voor de 2e keer achter elkaar al de aangewezen persoon om zijn planning om te gooien.

Na een drukke dag op mijn werk ben ik naar huis gegaan. Feline had op haar laptop wat opdrachten voor school kunnen maken zodat Bas nog heeft kunnen werken. Gelukkig hebben ze op school een planning gemaakt zodat Feline elke dag een andere leraar heeft. Zo kan ze wel naar school, alleen met elke dag een andere juf.

Dinsdag – Geen fiets

Afgelopen woensdag waren Bas en ik op pad geweest voor een elektrische fiets. Uiterlijk vandaag zou de fiets opgehaald kunnen worden. Helaas is dit niet gelukt… Na 14x gebeld te hebben kreeg ik eindelijk iemand aan de lijn… Deze beste meneer wist me te vertellen dat de fiets niet meer leverbaar was. Wat ik niet begrijp is dat hij hier nu pas achter gekomen was. We hadden de fiets per slot bijna een week geleden besteld! Ik was echt wel kwaad… Daar gingen we dus geen fiets meer kopen! Gelukkig hadden we nog niks betaald!

Na een flinke portie frustratie ben ik online gaan zoeken. Ik kwam bij een bedrijf in Waalwijk terecht met mega goede reviews! Het is alleen niet echt in de buurt… Gelukkig bezorgen zij de fiets gratis en hoef ik niet vanuit Waalwijk terug te fietsen naar Zaandam! 😉

We hebben een fiets gekocht die iets duurder was dan de fiets van woensdag. Maar op deze fiets heb ik een proefritje gemaakt en deze was enorm goed bevallen! We hoefden dus niet heel lang na te denken of we het wel moesten doen. De service bij de winkel in Waalwijk schijnt volgens de reviews ook erg goed te zijn. Dus daar hoefden we het ook niet voor te laten! Uiteindelijk krijg ik dus toch een elektrische fiets!

Woensdag – werken en Feline gaat spelen

Vandaag heb ik gewerkt. Doordat ik aardig wat bestellingen mag doen voor de aankomende beurs was het voor mij niet mogelijk om een ochtendje vrij te plannen. Geen probleem uiteraard, mijn tijd komt wel weer!

’s Middags is Feline uit school gelijk met een vriendje mee gegaan naar huis. Dit hadden ze gisteren al afgesproken. Ik kon zo lekker even doorwerken en toen ik klaar was ben ik naar zolder gegaan. Ik had al een tijdje niet achter mijn naaimachines gezeten en ik had een leuk idee om te gaan maken voor mijn meisje.

nieuw setje gemaakt voor Feline

Bas ging Feline ophalen en toen ze thuis kwam was ze helemaal happy met haar nieuwe setje! Een schot in de roos!!!

Donderdag – werken op de zaak

Vandaag was het weer een dagje op de zaak. Bas ging met Feline en haar klas naar de Heemtuin. Dit is een prachtig stukje groen in Zaanstad. Scholen kunnen hier een speurtocht houden en je kan er ook genieten van de rust en de natuur. Het staat er vol met inheemse planten uit heel Nederland, met nadruk op planten hier uit de omgeving.

uitje met school naar de Heemtuin

Vrijdag – werken op de zaak

Ook vandaag ben ik weer een dagje aan het werk geweest op de zaak. Toen ik thuis kwam moest ik mijn hoofd even leegkrijgen. Dit heb ik gedaan door bezig te gaan met mijn plantjes. Op de badkamer staat een Monstera Monkey Mask die een beetje uit de kluiten gegroeid was. Ik heb het schatje voorzien van nieuwe aarde en heb de grootste stengel met bladeren afgeknipt. Hier heb ik 6 stekjes van kunnen maken die nu lekker aan het wortelen zijn in water.

stekjes van mijn Monstera Monkey Mask

Ik heb gelijk wat gewortelde stekjes van mijn Philodendron in de aarde gezet. Deze worteltjes waren al zo groot dat ze makkelijk in de aarde konden verder groeien! Een collega van mij wil deze graag hebben, dus heb ik er al een mooi huis voor gevonden!

Zo bezig zijn met mijn planten zorgen er altijd voor dat ik weer rust krijg in mijn hoofd. Dat is zo ongelooflijk fijn dat mijn plantjes dat voor elkaar krijgen! Voor mij maar ook voor mijn huisgenoten! 😉

Zaterdag – boodschappen, schoenen en feest!

Vandaag hadden we een volle dag voor de boeg! We begonnen met een ontbijtje, boodschappen lijst maken voor de komende week en zijn toen aan gaan kleden. Feline en ik zijn naar Osdorp gegaan om nieuwe gympen te kopen. Haar oude Nikes waren te klein geworden en toe aan vervanging. Bas heeft de boodschappen voor komende week gehaald.

Feline en ik zijn naar Nike Factory Store gegaan. Hier waren we de vorige keer erg leuk geslaagd voor niet al te veel geld. En aangezien die meid van ons zo onwijs hard aan het groeien is, is het fijn dat de kosten hierdoor redelijk beperkt blijven! Binnen 5 minuten had Feline haar nieuwe schoenen uitgezocht! Ik houd er van!

nieuwe schoenen voor ons meisje

Nadat we ze hadden afgerekend heeft ze de nieuwe schoenen gelijk aangehouden! Dan zijn ze goedgekeurd!!! Ze zijn super gaaf! Op de foto kan je het niet zo heel goed zien, maar ze zijn echt fluoriserend roze!

Eenmaal weer thuis en alle boodschappen in huis voor komende week zijn we op de fiets gestapt. We hadden een feestje voor 2 verjaardagen! Een vriendinnetje van Feline was jarig geweest en haar broer binnenkort. Het was erg gezellig en zijn ook lang gebleven! We hebben daar pannenkoeken gegeten en zijn uiteindelijk rond 20:45 uur naar huis gegaan. Stiekem veel te laat voor ons meisje, maar af en toe kan het geen kwaad!

Zondag – kippetjes maken en rust

Omdat ik gister heb gefietst heb ik vandaag erg last van mijn bekken… Ik baal daar altijd zo van als dat gebeurt! Nog even volhouden en dan zal ik er minder last van gaan hebben!

Ik had mijn collega’s beloofd om kippenvleugeltjes te gaan bakken. Bas had 1,5 kg meegenomen bij de slager vandaan en ik ben deze vanochtend gaan marineren. Na een uur in de koelkast te hebben gelegen kwam ik erachter dat niet alle kip in 1x op de bakplaat van de oven paste! Dan maar in 2x.

Uiteraard hebben we de kippetjes even geproefd voor ik ze morgen mee neem! En we kunnen zeggen dat ze heerlijk geworden zijn!!! Het is alleen niet bij 1 kippie gebleven. We hebben er iets meer gegeten. Maar voor morgen heb ik nog ongeveer 30 kippenvleugeltjes om uit te delen!

kip maken om uit te delen

’s Middags hebben we de traktatie van Feline vast voorbereid. Ze gaat dinsdag trakteren en om de werkzaamheden te verspreiden hebben we dit vandaag al gedaan.

Verder hebben we vandaag lekker rustig aan gedaan. We hadden dit allemaal even nodig en dan moet je er maar gewoon aan toe geven.

Hoe is jouw week geweest? Neem jij ook weleens iets lekkers mee voor je collega’s? Gewoon omdat het kan? Komende week is voor mij een drukke week. Veel werken, een nieuwe fiets, kinderfeestje… Daarna hebben we gelukkig wat meer rust en regelmaat in huize Kouwenoord. Ik kijk er nu al naar uit!

Liefs, Linda

1 reactie op “Diary #39 | Geen fiets, nieuwe schoenen en KIP!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.