Ga naar de inhoud
Home » Diary #47 | Zon en eten

Diary #47 | Zon en eten

Maandag – Zonnepanelen

Vandaag zijn er bij ons zonnepanelen geplaatst. In totaal hebben we er 13 op het dak liggen. Door 4 aardige mannen werden de panelen er binnen een paar uur opgelegd. Om 15:00 uur konden we genieten van de opgewekte stroom! Feline en ik zijn ondertussen op zoek geweest naar nieuwe sandalen. Degene die ze nu heeft zijn te klein geworden en echt wel heel erg versleten. We zijn bij 4 winkels in de buurt geweest en konden nergens leuke meer vinden. Bij veel winkels zijn ze zelfs al weer teruggestuurd… Uiteindelijk zijn we naar huis gegaan en hebben we online nieuwe sandalen voor ons meisje besteld. Ze heeft bijna dezelfde uitgekozen als die ze had, daar loopt ze goed op en blijven best lang goed!

zonnepanelen!

Dinsdag – Fotoboek maken

Vandaag is Bas weg voor zijn werk. Feline en ik zijn beide thuis en hebben samen een fotoboek gemaakt met de door haar uitgekozen foto’s van de vakantie. Bij Albelli kon ik met gespaarde ING punten korting krijgen. Hierdoor heeft het boekje ons uiteindelijk maar €15,49 gekost en hadden we €15,- korting!

Vanmiddag worden er een aantal bestellingen bezorgd. Ik heb voor in mijn auto een gordelverlenger en een armsteun besteld. Helaas past de gordelbeschermer niet en ben ik erachter gekomen dat dit stiekem ook helemaal niet mag bij een kinderstoel! Die heb ik dus maar teruggestuurd… Voor nu blijft Feline maar lekker voorin zitten, want daar krijgt ze haar gordel wel zelf dicht.

De armsteun past gelukkig wel! Wat is dit een verademing zeg! Ik zit gelijk een stuk fijner in de auto. Je kan de armsteun omhoog klappen en er zit een opbergvakje in. Het is net of de armsteun in de auto hoort! Ik ben er heel erg blij mee.

armsteun in mijn auto

Als avondeten hadden we een heerlijk recept welke ik ooit gevonden had bij lifesabout.nl. Wij doen er alleen rijs bij in plaats van aardappeltjes. Vinden we net iets lekkerder.

maaltijdpannetje

Woensdag – Werken

Vandaag ben ik weer begonnen met werken. Vanuit huis heb ik 4 uurtjes gewerkt en mijn mail alvast opgeruimd. Morgen mag ik weer naar kantoor en zal ik de mails weer gaan beantwoorden. Vandaag kon ik dus even rustig orde scheppen in de chaos voor ik morgen weer echt aan de slag mag.

Om mijn vakantie af te sluiten ben ik tussen de middag met Feline naar Mc Donalds geweest. Zij een happy meal en ik een Chilly Chicken! Dat is zo onwijs mijn lievelings! Als toetje kreeg ze een ijsje en daarna zijn we weer richting huis gegaan.

Donderdag – Vroege wekker

Vandaag ging mijn wekker weer vroeg. Ik schrok echt wakker! Dat gebeurt me niet zo vaak. Maar precies om 07:00 uur was ik met mijn nieuwe auto op mijn werk. Klaar voor een nieuwe werkdag! Ik zat er best snel weer in en heb veel kunnen doen. Mijn auto werd bewonderd en het bijkletsen na een vakantie is ook altijd fijn!

Vrijdag – Thuis werken

Vandaag werk ik thuis. We hadden nog niks van school gehoord over de start van het nieuwe schooljaar. Vandaag kregen we de mail… Ons voorgevoel bleek redelijk waar. Het kan weer niet een ‘normaal’ schooljaar worden voor ons meisje. Er zijn niet genoeg leerkrachten waardoor Feline en haar klas een vierdaagse schoolweek zullen gaan krijgen tot aan de herfstvakantie. Hoe het daarna zal gaan weten we nog niet. Voor de vrijdag zullen de kinderen opdrachten meekrijgen om thuis zelfstandig te maken.

Mijn reactie? Ik ben boos. Heel boos… Ik hoop dat de school er echt alles aan gedaan heeft en écht geen andere mogelijkheid ziet, maar voor mijn gevoel is het zo makkelijk elke keer… Om 07:00 uur ’s ochtends melden dat die dag geen school is. Dat kregen we vorig schooljaar vaak als bericht. Dat ze er alles aan gedaan hadden, maar dat ze niks konden doen. Nu komt Feline en haar klas ongeveer 42 lesuren te kort. En dan zijn er in die 7 weken ook nog 2 studiedagen. Dus dan heeft ze die week maar 3 dagen les op school… Het is niet dat de klas de uren van de vrijdagen (dit is de dag dat ze thuis aan de slag moet) in haalt op andere dagen.

Feline gaf zelf aan dat ze hoopt dat de opdrachten voor de vrijdagen niet te makkelijk zijn. Anders is ze er zo doorheen en kan ze de rest van de ‘schooldag’ wachten tot school uit is voor ze buiten kan spelen met haar vrienden. En Bas en in mogen ook gewoon werken op die dag… We zijn echt heel erg benieuwd hoe school dit gaat aanpakken. Voor nu baal ik er erg van dat ons meisje ook haar 5e schooljaar niet het hele jaar gewoon naar school kan… Meer kunnen we nu niet doen. Hoe lastig ik dat ook vind…

Wat wel erg leuk is, wij passen een tijdje op de katten van de buren. Zij hadden tijdens onze vakantie op onze Harry gepast en nu mogen wij kroelen met hun schatjes!

knuffelen met Sabi!

Zaterdag – Nieuwe autotoel

De autostoel die wij hadden stond in mijn nieuwe auto over de gordel heen. Hierdoor kon Feline op de achterbank niet zelf haar gordel vast maken. Een gordelverlenger is helaas niet toegestaan bij autostoeltjes, anders was dat nog een mogelijkheid geweest. Nu hebben we voor mijn auto een stoelverhoger met iso-fix gekocht bij Prenatal. Deze mochten we van de lieve meiden in de winkel eerst uitproberen voor we het gingen kopen! Super fijn! Feline kan nu veilig achterin zitten en zelf haar gordel vastmaken. Door de iso-fix bevestiging zit het stoeltje stevig op z’n plek en kan niet schuiven. Dat vinden we toch wel een fijn gevoel!

Daarna zijn we onze weekboodschappen gaan halen. We hebben alles binnen en hebben tussen de middag lekker kibbeling gehaald! Wat een verwennerij! En als klap op de vuurpijl gaan we óók nog barbecueën! We hebben een lekker stuk ribeye gehaald. Heerlijk!!!

vlees van de barbecue
Vuurtje stoken!
lekker man!

Zondag – Aanklooien

Vandaag hadden we niks op de planning. De vrienden van Feline zijn weer terug van vakantie, dus zij heeft bijna de hele dag buiten gespeeld. Het was dan natuurlijk ook schitterend weer! Bas en ik hebben thuis wat gerommeld. Ik ben alleen nog wel even naar de Action gereden voor wat kleine dingetjes.

’s Avonds hebben we onze traditie voortgezet. Eten zonder borden! Dit doen we altijd de laatste dag van de vakantie, dus dat hebben we deze keer ook weer gedaan. Ik had ’s middags lekker Libanees platbrood gemaakt en dat hebben we opgegeten met kipshoarma en komkommer. Heerlijk!

Libanees platbrood

Daarna was het al bijna tijd voor ons meisje om in bad te gaan en naar bed. Morgen begint ook voor haar het echte leven en mag ze weer naar school! Groep 5 gewoon alweer!!!

Onze week hebben we heerlijk afgesloten met lekker eten en het vakantiegevoel nog een beetje gehouden. Hoe is jouw week geweest? Ben jij alweer helemaal gewend aan het feit dat de vakantie echt voorbij is? Ik lees het graag in de comments.

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.