Ga naar de inhoud
Home » Diary #43 | Beslissingen…

Diary #43 | Beslissingen…

Maandag – Werken op de zaak

Vandaag komt Gerard oppassen bij ons thuis. Bas moet weg voor zijn werk en ik ben op kantoor aan het werk. Omdat Bas op tijd thuis is, gaat Gerard ’s middags weer weg. Als ik thuis kom is Feline boven aan het spelen met een vriendinnetje. Maar als ik Bas moet geloven zat een tijdje geleden het hele huis vol met kids!

Dinsdag – Planning maken met Feline en werken

Vandaag ben ik thuis aan het werk. Omdat Feline vakantie heeft en zij ook redelijk bezig gehouden mag worden, besluit ik dat ze een planning kan maken voor de vakantie. Zo heeft ze een overzicht hoe haar dagen eruit gaan zien.

Op zaterdag mocht ze “verrassing” schrijven. Bas en ik hebben dan een leuk uitje gepland staan. Feline is dan echt jarig en wordt alweer 8! Maar we willen nog niet vertellen wat we gaan doen!!!

’s Middags, toen ik klaar was met werk, zijn Feline en ik samen even op pad geweest. Ik had een bestelling die bezorgd zou worden bij ons bij de Lidl, alleen is deze dus op een totaal andere plek bezorgd. We gingen het gelijk ophalen. Ik had namelijk voor het eerst iets bij Temu besteld en was erg benieuwd! De bestelling was binnen een week bezorgd en alles was netjes ingepakt. Het is vergelijkbaar met Shein en AliExpress, alleen dan sneller. En bij Temu heb je een minimum bestelbedrag van €10,-. Dat heb je bij Shein en Ali niet.

Feline wilde heel graag koekjes bakken, en wie ben ik dan om te zeggen dat we dat niet gaan doen? 😉 We maakten samen het deeg en Feline heeft alle koekjes gemaakt met vormpjes. Na een tijdje in de oven waren de koekjes klaar! Ze zijn heerlijk!

koekjes bakken op dinsdag met Feline

Toen we gingen eten werd ik gebeld door de schade-expert meneer. Hij excuseerde zich dat hij zo laat nog belde, maar ik vond het niet erg. Hij had biedingen op mijn auto gehad en een dagwaarde bepaald. Het hoogste bod uit 6 biedingen heeft hij gekozen. De restwaarde (= de dagwaarde – het hoogste bod) krijg ik uitgekeerd van de verzekering. In mijn ogen is dit redelijk aan de hoge kant en zou ik kunnen beslissen om de auto te houden en deze ergens anders te laten maken. Het enige is nu dat hij niet weet of dit überhaupt mag van de verzekering. Dit gaat hij navragen en laat me dit weten als hij meer weet.

Woensdag – Werken en iets nieuws proberen!

In de ochtend ben ik aan het werk. We zijn nu met een klant bezig voor een beurs in september, alleen omdat deze uit China komt zijn hun werktijden heel anders dan die van ons. Zo kan ik alleen contact krijgen voor de lunch en bij hoge uitzondering net na onze lunch.

Rond 11:00 uur kwam een vriendje van Feline bij ons spelen. Ze zaten samen lekker spelletjes te doen terwijl ik nog even wat werk deed. Toen ik klaar was met werken ben ik iets nieuws gaan proberen!

Ik wilde al een tijdje Libanees Flatbread maken. We hadden dit ooit ergens gekocht en konden het niet meer vinden. Het gewone flatbread vinden we allemaal niet zo’n succes, dus dan maar zelf aan de slag.

Libanees flatbread gemaakt

Ik had een recept gevonden die ik niet helemaal wilde volgen door de kruiden, maar ik heb het wel als basis gebruikt. Ik ging aan de slag met het maken van het deeg. Om het deeg 10 minuten te kneden kan je een mixer met deeghaken gebruiken. Alleen kwam ik er na 3 minuten achter dat het met de hand best zwaar wordt… Maar ik heb het volgehouden! Een uurtje ging het deeg in de oven op 30° zodat het goed kon rijzen. Daarna maakte ik bolletjes die ik uitrolde en bakte in de pan met een mengsel van kruiden en olijfolie. Uiteindelijk waren alle broodjes klaar en konden we proeven!

Het vriendje van Daan vertelde mij dat ik dit als allerbeste kon maken van de hele wereld! Dat is een super lief compliment!!! Feline en hij vonden het zo lekker dat ze konden blijven eten! Toen Bas thuis kwam om verder te werken heeft hij ook het brood geproefd. Ook hij was enthousiast! Dit is dus een blijvertje!

’s Middags heb ik een beslissing genomen. Ik heb ervoor gekozen om mijn auto toch weg te doen aan de hoogste bieder en voor een hele andere auto te gaan. Niet omdat ik mijn auto niet meer mooi vind, maar omdat ik bang ben dat wanneer ik de auto wil gaan laten maken, we erachter komen dat het stiekem toch veel meer is dan we van buitenaf kunnen zien. Ook heb ik gemerkt dat wanneer ik in een andere auto rijd dan mijn eigen auto, ik veel meer zelfverzekerd in de auto zit. Hoe dit komt weet ik niet, maar het is zo. Zelfs Bas was dit opgevallen. Nu moet ik mezelf alleen weer ‘even’ enthousiast krijgen om te gaan zoeken naar een andere auto…

Donderdag – Klote nacht en naar mijn werk

Afgelopen nacht heb ik een migraine-aanval gehad… Het begon rond 01:00 uur vannacht en uiteindelijk heb ik toch maar mijn medicijnen genomen tegen migraine. Rond 02:45 uur ben ik toch weer in slaap gevallen. Ik was voor de wekker wakker en had het idee alsof er een colonne vrachtwagens over me heen gereden zijn… Toch ben ik naar mijn werk gegaan en keek wel hoe lang ik het volhoud. Uiteindelijk ben ik rond 15:30 uur naar huis gegaan.

Vrijdag – Thuis werken en Feline op pad

Vandaag heb ik thuis gewerkt. Feline mocht met een vriendin en haar oma mee naar Artis! Haar oma had vrijkaartjes en Zenna wilde Feline graag meenemen! Ze heeft echt een super dag gehad! Feline mocht van ons trakteren op een ijsje in de dierentuin. Erg trots was ze daarop! Portemonnee met een tientje mee en gaan!

Feline in Artis

Ik heb vandaag thuis gewerkt. Mijn mail heb ik opgeruimd en nog een aantal dingen gemaild. Bas en ik zijn ook nog even bij een Hyundai i20 gaan kijken. In mijn zoektocht naar een andere auto kom ik steeds op deze auto uit. Alleen had ik nog nooit in zo’n auto gezeten. In Alkmaar stond een i20, dus daar gingen we naartoe. De garage/dealer was niet een favoriet van ons, maar nu heb ik wel in de auto kunnen zitten en even kunnen voelen hoe het is. Ik ben er nu wel uit dat ik mezelf daarin zie rijden! Mijn zoektocht is nu dus een stuk minder uitgebreid en dat is veel overzichtelijker.

’s Middags ben ik gebeld door de opkoper van de Peugeot. Het gaat nu echt gebeuren… En dat komt best even binnen. Woensdag aanstaande wordt de auto in de ochtend al opgehaald. Gelijk mijn eerste vakantiedag. Zwaar klote gewoon… Hierdoor krijg ik wel het volledige bedrag wat vastgesteld is als dagwaarde. En hierdoor kan ik dus wel een andere auto kopen… Maar het doet me toch zeer…

In mijn zoektocht naar een andere auto heb ik vandaag ook een afspraak gemaakt voor een proefrit. Deze gaat donderdag plaatsvinden, tenzij de auto eerder verkocht is uiteraard. Ook heb ik de dealer waar ik de Peugeot heb gekocht een mail gestuurd. Als reactie kreeg ik te horen dat zij ook voor mij gaan rondkijken! Het kan misschien dus wel echt ineens snel gaan! Laten we het hopen…

’s Avonds ging ik met een vriendin uiteten bij een restaurant in Zaandam. We waren er beide nog nooit geweest, maar wel erg benieuwd! Het is een all-you-can-eat concept met allemaal kleine hapjes. We hebben genoten van de spare-ribs, kipsaté, bitterballen, patat en Yvonne van de zalm. Het eten was er heerlijk! Zeker wel de moeite om vaker naar toe te gaan! En we waren beide op onze elektrische fiets. Voor mij voor het eerst dat ik naar de stad gefietst ben. En het ging me goed af! Ik had niet het gevoel dat ik een kwartier gefietst had! Zo fijn!! Ik blijf het zeggen! Dit hadden we veeeeeeeel eerder moeten doen.

Uiteten bij EVE in Zaandam. Samen met een vriendin

Toen ik thuis kwam en naar bed ging heb ik mijn meisje nog een kus gegeven. Haar laatste nacht als 7 jarige!

Zaterdag – Feline is jarig!

Lang zal ze leven!!! Ons meisje is vandaag 8 jaar geworden! Haar verjaardagsfeest heeft ze al gevierd, maar we gaan toch iets leuks doen! Ook kreeg ze een geweldig cadeau én ontbijt op bed! Rond 10 uur stapten we in de auto. Feline wist nog steeds niet wat we gingen doen. Ze probeerde het te raden, maar dat lukte echt niet!

kaketoe in de Orchideeën Hoeve

We zijn naar de Orchideeën Hoeve geweest. Dit is een super mooi park met allemaal mooie planten en diverse dieren! Veel van de dieren vliegen en lopen los. We vinden het alle drie fantastisch om hier te zijn.

Eendjes voeren
klein eendje voeren
mooie planten
Vreemde vogels
lopen door een tunnel

In het park is een gedeelte met allemaal Lori’s. Dit zijn kleine felgekleurde papegaaien die erg gek zijn op nectar. Bij de ingang kan je een bakje nectar kopen om de vogeltjes te voeren. Deze beestjes zijn er zo fan van dat ze iedereen bijna aanvallen die een cupje heeft! Ik vind het geweldig! Feline vindt het stiekem toch een beetje spannend…

Lori
Ze komen gezellig bij je zitten!
En ze maken herrie!
samen op de schommelbank
schildpadden kan je er ook veel zien!

Rond 15:00 uur zijn we naar huis gegaan. We hadden op de planning staan om op de terugweg bij de Mc Donalds te eten, maar daar waren we een beetje te vroeg voor. Thuis hebben we even wat gedronken om vervolgens rond 17:00 uur weer in de auto te stappen voor de laatste verrassing! We gingen toch eten bij de Mac! Toen waren alle verrassingen over en was ons meisje helemaal moe! Na nog even buiten gespeeld te hebben sliep ze als een roosje!

Zondag – Bleh…

Ik merk dat ik niet lekker in mijn vel zit. Door alles wat er met de auto gebeurd is en hoe snel het nu ineens gaat… Ik vind er geen zak aan… Uiteindelijk heb ik mezelf een schop onder mijn kont gegeven en hebben we toch een boodschappenlijst en weekmenu voor komende week gemaakt… De boodschappen komen niet vanzelf in huis… Bas wilde de boodschappen gaan doen, dus daar was ik erg blij mee. Ik ben bezig gegaan met mijn plantjes, Feline ging lezen en een hut bouwen. Toen Bas thuis was heb ik de boodschappen opgeruimd, ben ik me aan gaan kleden en stapte ik op de fiets.

Ik ben even alleen naar de stad gegaan, want mijn ketting was gemaakt! Deze was al een hele tijd geleden kapot gegaan en had ik eerder laten maken, maar dat werkte niet zo goed… Binnen een paar uur was de ketting weer kapot… Dus nu heb ik het bij een andere juwelier laten maken en moest ik er iets langer dan een week op wachten. Ik ben gelijk even naar de Hema geweest. Dat vind ik altijd leuk. Ik was nog op zoek naar iets, kon het niet vinden, maar heb een prima alternatief.

Eenmaal thuis ben ik even achter mijn laptop gekropen. Bas zat Formule 1 te kijken en Feline was binnen en buiten aan het spelen.

Morgen gaat Feline met mij mee naar mijn werk. En dan heb ik toch echt bijna vakantie! Nog eventjes volhouden en dan gaan we flink genieten van onze welverdiende vakantie! Maar eerst nog even iets met een auto… Maar dat lees je volgende week.

Liefs, Linda

1 reactie op “Diary #43 | Beslissingen…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.