Ga naar de inhoud

Diary #44 | Bizarre wending

Maandag – werken met een hulpje

Vandaag was ik op de zaak aan het werk. Het was mijn laatste dag zaak voor de vakantie. Feline wilde al een hele tijd mee naar het nieuwe pand, dus vandaag ben ik wat later begonnen dan normaal en mocht zij mee. Zij had haar laptop, tablet en wat oefenboekjes mee. Aan de tafel op het kantoor heeft zij zitten spelen en oefenen. Ze wilde niet eens mee als ik bij mijn collega’s ging lunchen! Normaal deed ze dat altijd wel. Ook heeft ze ongeveer 200 radslagen gemaakt in het kantoor…

Feline is met mij mee naar mijn werk

Rond 14:45 uur zijn we naar huis gegaan. Thuis heeft ze met Bas haar boomhut van Lego afgemaakt. Deze heeft ze voor haar verjaardag gekregen en is er dus wel echt lang mee bezig geweest! ’s Avonds hebben we lekker Sloppy Joe van Lekker en Simpel gegeten. Wat blijft dat toch lekker!

Dinsdag – That escalated quickly!

Vandaag begon ik gelijk met alle autosites af te speuren of er een nieuwe Hyundai i20 te vinden was. Maar ik had pech… De moed zonk me in mijn schoenen en ik was bang dat ik geen auto kon vinden voor ik weer naar mijn werk ging. Want maandag gaan we al op vakantie.

Bas was weg voor zijn werk en Feline was aan het spelen in de woonkamer. Ik heb mijn mail nog een paar keer gechecked. Op een gegeven moment kwam het vriendje van Feline hier spelen. Ze gingen samen een spelletje doen op de grond. Tot…

Mijn pa belde me. Of ik mee ging naar Middelburg bij een auto kijken! Hij had het bedrijf gebeld en zij waren bereid iets aan de prijs te doen zodat het binnen ons budget viel! Tuurlijk wilde ik mee! Ik moest alleen Feline even vertellen dat we NU weg moesten en haar vriendje dus naar huis moest… Een klein pruillipje kwam tevoorschijn, maar ze snapte wel dat het heel belangrijk voor me was.

Broodje mee in de auto voor haar en op naar Culemborg! Daar stapte we in bij mijn pa en gingen we op pad. Het is best een roteind rijden, maar het was voor een goed doel. Er stond een zwarte Hyundai i20 met bruin interieur en groene platen op ons te wachten! We gingen een proefrit maken met mij achter het stuur!

Na een proefrit van drie kwartier waren we er uit. Ik heb een noodstop gemaakt, 2x hard over een rotonde, met mijn stuur gewaggeld, de cruise control geprobeerd en nog veel meer. Het was stiekem gewoon een TOP-auto! Ik was helemaal verliefd! En Feline ook!!! We reden dus weer terug naar de garage.

Mijn vader had telefonisch al onderhandeld over de prijs dus dat stukje konden we overslaan. Ik zette mijn handtekening, maakte een afspraak om de auto op te halen na onze vakantie en er viel een last van mijn schouders. Ik ben zo opgelucht! Ik heb gewoon weer een hele mooie auto!!!

Mijn nieuwe auto bij de garage!

Omdat we echt wel laat terug in Culemborg waren hebben Feline en ik een patatje met snacks gehaald voor mijn ouders en ons. Dit hebben we lekker opgegeten en toen zijn we met aanhangwagen naar huis gereden. Mijn laatste lange rit met mijn Peugeot en dan ook nog eens met aanhanger. De tank is nu nagenoeg leeg, de auto is leeggehaald en klaar om opgehaald te worden…

Woensdag – Auto is weg…

Eindelijk heb ik een goede nacht slaap gehad. Ik werd door de wekker wakker en heb aan één stuk door geslapen. Vanaf 08:00 uur konden ze mijn auto op komen halen, dus ik ben snel even gaan douchen en zat klaar. Helaas liep het allemaal wat uit en kwam de vrachtwagen om mijn auto op te halen bijna een uur later dan het tijdslot wat was afgesproken.

Doei Peugeot
Bedankt voor de leuke 6 weken... En bedankt dat je me in totaal 4 maanden overal en nergens naar toe hebt gebracht

Maar nu is het echt. Ik heb officieel geen auto meer… De auto is opgeladen en weggereden. Ik had het best even moeilijk… Het is wel echt een hoofdstuk die ik af moet sluiten. En heel eerlijk?! Dat lukt me nog niet zo goed….

’s Middags zijn Feline en ik met de auto van Bas even naar de Action gegaan om wat spullen te halen voor de vakantie. We gaan binnenkort al en we hadden spanbanden en een net voor de kar nodig.

Donderdag – Opruimen!

Vandaag hebben we de kamer van Feline opgeruimd en schoongemaakt. Ze was heel dedicated en heeft 5 (!!!) puinzakken vol weggegooid! Er zijn een heleboel oude knuffels, boekjes en nog meer meuk weggedaan. Heerlijk gevoel geeft dat! En dat terwijl we alleen maar in haar kast zouden kijken of ze genoeg joggingbroeken had voor op de camping… Dat hebben we dus nog niet gedaan. 😉

Tussen de middag kwam mijn schoonvader met lekkere broodjes en beleg bij ons lunchen. Donderdags past hij altijd op Feline op, maar omdat ik nu vakantie heb is dat niet nodig. En omdat we binnenkort op vakantie gaan, was dit gelijk even een soort afscheid. Het was heerlijk en super gezellig!

Na het eten is Feline buiten gaan spelen, maar toen het slecht weer kwam zijn zij en haar vriendje bij ons binnen een spelletje gaan spelen. Ik vind het zo leuk dat ze dat doen! Beter dan alleen maar achter een scherm. Ondertussen heb ik een grote pan pastasaus gemaakt voor ’s avonds en voor de dag dat we terugkomen van vakantie. Dan hebben we die avond een makkie!

Vrijdag – Joggingbroeken

Ons meisje groeit de laatste tijd als kool. Dit heeft er voor gezorgd dat ze haar joggingbroeken niet meer past. En laten we die de eerste dagen van onze vakantie op de camping waarschijnlijk veel nodig hebben… In alle broeken had ze hoog water… Het zag er niet uit! Om niet al teveel geld uit te geven zijn we vanochtend naar de Zeeman gegaan. Daar heb je tenminste nog prima joggingbroeken voor weinig geld! We hebben gelijk een stel zwarte lange leggings en een vest met capuchon gekocht. Kan ze er in ieder geval weer even lekker warm bijzitten in de vakantie!

Als eerste waren we naar de supermarkt geweest. Feline mocht een allemaal flesjes en blikjes inleveren voor het statiegeld. Dit gaat in haar spaarpot voor dWe hebben ook alle puinzakken van gisteren naar het grofvuil gebracht. Dus onze gang is nu ook weer toegankelijk. 😉

’s Middags heb ik achter mijn laptop gezeten. Ik wil mijn e-reader meenemen op vakantie, alleen deze moest geüpdatet worden. Helaas deed heel lang de wifi het niet, ik kreeg het niet voor elkaar. Ik denk dat Kobo een storing had, want na een tijdje deed ‘ie het gelukkig weer! Nu heb ik weer een heleboel boeken op dat ding staan en kan ik kiezen wat ik ga lezen op vakantie.

Zaterdag – Boodschappen en inpakken

Omdat we maandag op vakantie gaan en we niet gestrest willen inpakken, zijn we vandaag al begonnen. De laatste dingen gingen in de was. Feline en ik gingen voor dit weekend nog even wat boodschappen halen, want we moeten natuurlijk wel eten!

Eenmaal weer thuis hebben we de tas van Feline in gepakt. Daarna heb ik die van mezelf ook even gedaan. Onze lieve buurtjes passen op ons huis als we er niet zijn en om alles even te bespreken kwam Maaike even langs. Zij zijn gek op onze Harry en Harry op hun! Ook vertrouwen wij hen volledig wat ook wel super fijn is!

Toen Feline eenmaal op bed lag ben ik op zolder op zoek gegaan naar mijn Harry Potter boeken. Helaas mis ik deel 1 en 6 (of in ieder geval, ik kan ze niet vinden) en juist deel 1 zijn we nu aan het lezen met Feline. Dan gaan we maar gewoon verder op de e-reader. De rest van de boeken heb ik wel gevonden en ik weet zeker dat ik deel 1 en 6 ook ergens moet hebben. Alleen liggen er een hele hoop boeken achter het schot bij de wasmachine. En ik had geen zin om alles erachter vandaan te halen en uit te zoeken. Dat komt wel een keer als we weer terug zijn.

Zondag – Rommeldagje

Vandaag hebben we de allerlaatste dingen voor de vakantie geregeld en ingepakt. We hebben onze koopzegel-boekjes van de AH ingeleverd en de laatste schone kleding in de tassen gestopt. We zijn nog nooit zo relaxed op vakantie gegaan. Zal je zien dat we mega veel vergeten zijn!!! 🙂

’s Middags zijn Feline en ik nog even een stukje gaan fietsen tussen de buien door. Ik wilde graag nog even fietsen voor we weggaan en voor haar is een hele dag binnen zitten ook geen goed idee.

Als laatste avondmaal hebben we Big American pizza gegeten! En daarna een rustig avondje! Ook wel heel fijn! Morgen kunnen we alles inladen in de auto en kar en kunnen we gaan. Broodjes halen bij de Lidl en op naar de camping!

Door alles wat er de laatste tijd gebeurd is ben ik met mijn hoofd nog niet echt in vakantiestemming. Natuurlijk ben ik blij dat ik een auto gevonden heb én dat ik deze gekocht heb! Maar ik merk dat het ongeluk nog erg in mijn hoofd zit. Ik ben op dit moment bezig om mijn hoofd weer rustig te krijgen en dat lukt al steeds iets beter. Dus misschien dat ik op de camping alles een beetje achter me kan laten.

Ik probeer op vakantie ook een weekoverzicht te tikken, maar ik kan niet beloven dat deze ook op maandags om 08:00 uur online staat! 😉 De blogs op woensdag zijn al ingepland, dus die krijg je sowieso! Vet handig!

Liefs, Linda
er zijn affiliate links gebruikt in dit bericht. Wanneer jij op deze link klikt krijg ik een kleine commissie. Jij betaald hier niks voor.

2 reacties op “Diary #44 | Bizarre wending”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.