Ga naar de inhoud

Diary #46 | De derde week op de vakantie en naar huis!

Als ik dit tik zijn we al lekker een paar dagen thuis. Maar onze laatste paar dagen in België hebben we goed besteed. Lees je mee wat er afgelopen week allemaal bij ons is gebeurd? Het was me wel weer het weekje wel…

Maandag – Bas en Feline samen naar het circuit

Heerlijk rustig boodschappen doen!

Vandaag heb ik Bas en Feline afgezet bij het circuit. Zij hadden samen een dagje Formule1 gepland. Ik ben op mijn gemak boodschappen gaan doen, heb de boodschappen naar de camping gebracht en hen weer opgehaald. De foto’s hieronder zijn van Bas. Ik heb hier dus niks mee te maken! 😉

Bas en Feline op het circuit van Spa Francorchamps
Bas en Feline op het circuit van Spa Francorchamps
Bas en Feline op het circuit van Spa Francorchamps
Bas en Feline op het circuit van Spa Francorchamps

Ik had broodjes meegenomen welke we in de auto gingen eten. We hadden namelijk een missie! We gingen weer op weg naar Aachen (Duitsland) om naar de mega Decathlon te gaan. Daar hadden ze een 3 persoons tent die we graag wilden hebben. Donderdag en vrijdag gaat het namelijk erg regenen op de camping en we willen graag de tent droog inpakken. Ook hebben we gelijk een eenpersoons en een tweepersoons luchtbed gekocht die wel naast elkaar in het tentje passen. Onze eigen luchtbedden zijn veel te breed hiervoor. Nu kunnen we de grote tent al helemaal inpakken en de laatste nacht in het kleine tentje slapen en vrijdag snel weg. Bij het afrekenen besloot Feline dat ze vannacht in het kleine tentje wilde slapen. Dus dan zet je het maar even op als goede ouders!

Ons nieuwe kleine tentje!

Bas en ik hadden beide geen zin om te koken, dus zijn we uiteten gegaan. Feline was helemaal gesloopt en wilde heel graag weer naar bed. Ons meisje lag om 20:30 uur al heerlijk te slapen.

Toch maar lekker uit eten. Geen zin om te koken!

Dinsdag – Grotten van Remouchamps

Op mijn wensenlijstje van de vakantie stonden de grotten van Remouchamps met stip op nummer 1! Hier had ik veel over gelezen en wilde er graag naar toe. We hadden online al kaartjes besteld en hadden om 10:30 uur onze tour! Wat was dit geweldig! Het eerste stuk doe je lopend. De heenweg is een stuk van 800 meter ondergronds en dwars door allerlei mooie en spectaculaire zalen en galerijen.

grotten van Remouchamps
Grotten van Remouchamps
Grotten van Remouchamps

De terugweg is per boot. Je wordt gevaren over de langste ondergrondse rivier van Europa. Deze is dan ook maar liefst 700 meter! Je zit met meerdere mensen in een bootje die gevaren wordt door een meertalige gids.

Grotten van Remouchamps
Grotten van Remouchamps

Ik vond het echt onwijs gaaf om in de grotten te zijn. Het was een stuk kouder dan buiten, en een heel stuk vochtiger. Er vallen af en toe druppels van het plafond naar beneden en langs de stalactieten druppelt het ook. Hierdoor zal de grot er over een jaar of 100 weer heel anders uitzien.

We wilden eigenlijk de middag doorbrengen in een klimpark in de buurt van de grotten, maar ons meisje was zo ongelooflijk moe dat we besloten hebben om wat te eten en terug te gaan naar de camping.

Onze lunch

Eenmaal terug bij de tent kakte Feline enorm in… Ze kreeg een steeds witter bekkie en voelde zich niet lekker. Ik heb haar luchtbed uit de slaaptent getrokken en onder de ventilator gelegd. Zo kon ze lekker een film kijken op haar tablet terwijl ze langzaam maar zeker in slaap viel…

Zielig meisje

We besloten niet echt meer te eten, want we waren er wel een beetje klaar mee na de uitgebreide lunch. Feline was nog steeds misselijk en heeft zelfs overgegeven… Uiteindelijk gaf ze toe dat ze wel heel graag naar huis zou willen en dat ze het wel een beetje zat was… Als onwijs liefhebbende ouders beslis je dan de spullen in te pakken en de volgende dag naar huis te rijden.

Rivier langs de camping

Het was onwijs warm vandaag, dus om even af te koelen ben ik lekker met mijn voeten in de rivier gaan staan. Dit water was zo onwijs koud, dat je direct afgekoeld was! Het water was wel weer een stuk helderder dan begin van onze vakantie. Toen had het een lange tijd hard geregend en stroomde het ook erg hard.

Woensdag – Inpakken en naar huis rijden

We waren allemaal redelijk vroeg wakker. Feline hebben we lekker laten klooien in het kleine tentje terwijl Bas en ik druk bezig waren met het inpakken van de spullen en de grote tent. Doordat het echt onwijs vochtig was in de Ardennen duurde het erg lang voor de tent helemaal droog was…

vochtig op de camping
Feline aan het chillen terwijl wij inpakken

Op de camping was een uitgebreid animatieprogramma en de ochtend van ons vertrek is Feline nog gaan knutselen. Hierdoor heeft zij niet in de gaten gehad wat Bas en ik allemaal gedaan hadden en gingen wij haar ophalen met de auto en kar helemaal ingepakt.

Toen was de tent weg

Ingepakt waren we helemaal klaar om te gaan! Iets later dan gehoopt reden we van de camping af. Voor we echt naar huis konden gaan moesten we nog even eten bij ons lievelings fastfoodketen van de vakantie!

Quick!!
Onderweg terug naar huis

Eenmaal weer in Zaandam hebben we broodjes kroket gekocht en thuis opgegeten. Iets na 19:00 uur waren we thuis en na het eten zijn we gelijk alles uit gaan pakken. De kar en de auto waren best snel leeg en kon het wassen beginnen…

Donderdag – Grote wasjes, kleine wasjes…

Na een vakantie van ruim 2 weken heb je een hele boel was. Ook de kleding die je niet gedragen hebt doen we in de was. Omdat het zo onwijs vochtig was op de camping is dat toch wel erg fijn. Ik heb beneden alle was uitgezocht op kleur en of het in de droger kan. Ik begon met de was wat niet in de droger mag. En toen alle rekken vol waren ben ik overgegaan op de spullen die in de droger kunnen. Zo hebben we vandaag echt erg veel was al weg kunnen werken!

Harry is blij dat we weer thuis zijn!

Harry heeft ons heel erg gemist toen we weg waren. Nu achtervolgt hij me overal waar ik ben!

Voor de vakantie had ik verse pastasaus en gehakt in de vriezer gedaan. Hierdoor hadden we wat avondeten betreft een makkie! Dit moeten we toch echt gaan onthouden voor komend jaar!

Vrijdag – Wassen en…

Vandaag was eigenlijk de dag dat we naar huis zouden komen. Maar omdat we woensdags al thuis waren is nu bijna alle was al bijna weg! Toch ook wel lekker hoor! Eigenlijk zouden we vanaf de camping naar Middelburg rijden om mijn nieuwe auto op te halen. Maar dat hoeft nu niet. Gisteren hadden mijn ouders gevraagd of Feline misschien bij hun zou willen zijn als wij de auto gingen ophalen. Dat wilde ze natuurlijk zeker! Dus gingen we vandaag rond 10:00 uur op pad (met kar weer achter de auto, want die kon gelijk terug 😉 naar Culemborg. Van daaruit gingen Bas en ik samen naar Middelburg. Rond 14:00 uur hadden we de afspraak om mijn nieuwe auto op te halen. Het was een erg lange rit, maar voor een heel goed doel!

Mijn nieuwe auto!
Binnenkant nieuwe auto

Een half uur later reden Bas en ik achter elkaar aan weer terug naar Culemborg. Eenmaal daar aangekomen hebben we patat en snacks gehaald en zijn we na het eten naar huis gegaan. Feline bij mij in de auto en Bas in zijn eigen auto. Ik ben weer in het bezit van een auto! En wat voor één!!!

Samen met mijn meisje

Zaterdag – Zwemmen

Eigenlijk zouden we de woensdag dat we naar huis zijn gegaan gaan zwemmen in Malmedy. Omdat dat niet meer door gegaan was hebben we besloten om bij ons in de buurt naar het zwembad te gaan. Dat was vandaag. We gingen met mijn auto naar het Leeghwaterbad in Purmerend. We hebben er ruim 3,5 uur gezwommen, nog bonje gehad met een groep jongens die de glijbaan hadden gestopt waardoor Feline er keihard opgeklapt was en zijn weer naar huis gegaan. Al met al een leuke middag! 😉 ’s Avonds kwam Gerard langs om over onze vakantie te horen en om ons te zien.

Zondag – Boodschappen en naar het tuincentrum

Na een lange tijd op de camping te hebben gestaan gingen we vandaag weer boodschappen doen voor een hele week. De opgetelde bonnetjes waren vele malen goedkoper dan de bonnetjes in België… Dat is wel weer fijn.

Thuis hebben we snel wat gegeten en zijn Feline en ik naar het tuincentrum geweest. Ik wilde graag met mijn nieuwe auto naar het tuincentrum om nieuwe plantjes te kopen! Ik heb mezelf getrakteerd op 3 nieuwe planten. Een Philodendron White Pricess, een Pink Princess en een Peperomia Rotundifolia!

Nieuwe plantjes

’s Avonds zijn we lekker uit eten geweest bij EVE in Zaandam. Gezellig en in stijl de vakantie afsluiten! We hebben heerlijk gegeten en vreselijk gelachen. Daarna tussen de flinke regenbuien door naar de auto gelopen en naar huis! We hebben een super leuke vakantie gehad! De (missende) foto’s van de vakantie komen in een aparte blogpost nog een keer voorbij.

Het was een leuke week met een bijzondere wending. Vroeger naar huis dan gepland en een leuke vakantie in stijl afgesloten. Nu duurt het weer bijna een jaar voor we weer op vakantie gaan, maar wat hebben we genoten. En ik hoop dat ik nu een hele hoop meer kilometers mag rijden in mijn nieuwe auto zonder dat het weer verkloot wordt door een ander… Misschien dat ik er nog een keer een aparte post over schrijf, maar nu zit het me nog te hoog…

Liefs, Linda

1 reactie op “Diary #46 | De derde week op de vakantie en naar huis!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.