Ga naar de inhoud

Diary #45 | De tweede week op de camping

Maandag – Waterval

We begonnen de ochtend met boodschappen. We wilde douchegel voor Bas gaan kopen en in de stad zit een Kruidvat. Daar moesten we natuurlijk even naartoe. Nadat we de boodschappen bij de tent hadden gebracht zijn we naar de waterval van Bayehon geweest. We hadden hier over gehoord van onze buren en wilde het zelf ook graag zien. Bij de camping was het aardig bewolkt, maar toen we in de buurt van de waterval kwamen was het schitterend mooi weer! Vanaf de auto hoefde we een klein stukje te lopen waarna we een redelijke klim naar beneden mochten doen naar het water. Het was het zo ongelooflijk waard! Deze waterval was mooier dan die van Coo waar we afgelopen week zijn geweest!

https://www.instagram.com/p/Cv7mn1-IXRo/?img_index=1

’s Avonds was er nog een talentenshow van kinderen van de camping. Feline wilde eigenlijk ook wel mee doen, maar omdat we er ’s middags niet waren ging dat niet door.

Dinsdag – Spa

Vroeg in de ochtend werd ik verrast door een eekhoorntje! Het was de eerste die ik zag op de camping. Ik heb er uiteraard gelijk een foto van gemaakt!

We zitten dicht in de buurt van het plaatsje Spa. Ik wilde hier graag naar toe om te kijken bij de bron van het welbekende flesje water. We zouden eerst wat boodschappen doen, maar kwamen er al gauw achter dat alle winkels dicht waren. Het was een nationale feestdag in België. We hebben de lunch maar gegeten bij een fastfood restaurant Quick. Deze mogen ze ook wel weer terugbrengen naar Nederland! Wat is dit heerlijk zeg!

Van daaruit zijn we doorgereden naar Spa. Onze eerste stop was de bron van Tsaar Peter de Grote. Helaas was de bron niet actief vanwege onderhoud, maar daardoor mochten we wel gratis naar binnen! Na een tijdje door de stad gelopen te hebben zijn we naar de kabelbaan gegaan. Vanuit de kabelbaan heb je een heel mooi uitzicht over Spa heen. Bovenaan zit de Thermen van Spa. Hier konden we niet naar binnen, want de minimale leeftijd is 15 jaar… De rit alleen al was al super leuk en een mooie ervaring. Na de rit hebben we alle drie nog een Belgische wafel gegeten voor we weer naar de tent gingen.

’s Avonds zijn we heerlijk uit eten geweest bij een klein restaurantje hier in de buurt. Feline wist niet zo goed wat ze moest kiezen, want de kindermenu’s waren niet naar haar zin. Ik zei dat ze de forel maar moest proberen omdat ik dacht dat ze dat wel lekker zou vinden. Stiekem hoopte ik dat ik dan haar forel op mocht eten en zij mijn patat… Little did I know… Mevrouw heeft bijna haar hele vis opgegeten! Heerlijk vond ze het! De ijskaart viel tegen, maar we hadden een ijssalon gezien onderweg. Daar gingen we heen! Ze hebben er heerlijk ijs! Binnenkort maar weer eens kijken! 😉

https://www.instagram.com/p/Cv-SDbgIrgt/

Woensdag – wasdag

Vandaag hebben we een hoop was weggewassen. Als je al ruim een week op de camping staat en in het begin best slecht weer hebt gehad, zijn je kleren ook niet heel schoon meer… We hadden uiteindelijk 2 machines vol en één droger. Ik bleef bij de was terwijl Bas en Feline de boodschappen gingen doen. Het was een aardige belevenis bij de wasserette! Ik raakte aan de praat met 2 oudere stellen die ook de was aan het doen waren. Ondertussen weet ik nu alles over de omgeving!

Tussen de middag heeft Feline knakworsten geroosterd boven de barbecue als lunch. Later zijn zij en Bas gaan zwemmen terwijl ik bij de tent bleef. Even een stukje tikken achter mijn laptop. Soms heb ik dat echt even nodig.

Donderdag – Drielandenpunt

Vandaag zijn we naar het Drielandenpunt geweest. Feline wilde daar heel erg graag een keer naartoe sinds ze een filmpje erover gezien had. Helaas was het vandaag erg mistig in Vaals en besloten we de toren over te slaan. Wel hebben we meerdere foto’s gemaakt van de steen op de 3 grenzen.

Daarna hebben we nog een patatje gegeten, heeft Feline nog flink kunnen spelen in de speeltuin en zijn we toen maar gegaan. We hadden nog een missie!

We wilden namelijk ‘onze’ knoflooksaus bij de AH halen! En laat er nou in Vaals een AH zijn!! 😉

Bepakt met de knoflooksaus gingen we weer terug naar de tent. Waar ik nog even met Feline naar het zwembad op de camping ben gegaan om haar nog even af te laten koelen. ’s Avonds hebben we kipshoarma salade gegeten met onze lievelings knoflooksaus!

Na het eten hebben Feline en Bas met onze buren van een tent verderop Kubb gespeeld voor het voor onze kleine bedtijd was.

Vrijdag – Zwemmen

Vanochtend hebben we rustig aan gedaan bij de tent. We zijn gaan lunchen bij Quick en daarna doorgereden naar een buitenzwembad hier in de buurt. Wat een schitterend zwembad is dat zeg! Hier gaan we komende week ook zeker nog even naar toe!

We hebben het er een flink aantal uur uitgehouden en zijn toen toch maar boodschappen gaan doen…

Na het eten heeft Feline nog met een vriendje zitten kleuren in de tent en na het zoveelste spelletje op de tablet gingen ze beide in hun eigen tent naar bed.

Zaterdag – boodschappen, stoffenwinkel en tent

Vandaag gaan onze buren weg. Feline speelde de afgelopen 2 weken met alledrie hun kinderen… We besloten de oudste mee te nemen naar de stoffenwinkel en zijn daarna boodschappen gaan doen. We hebben 4 pizza’s meegenomen en na het inpakken van hun tent hebben we die met z’n allen opgegeten. Daarna zijn ze vertrokken…

Feline was best verdrietig… Bij de tent besloot ze te gaan zwemmen, maar helaas was dat niet van lange duur… Ze werd in haar vinger gestoken door een wesp en kwam direct weer terug naar de tent… Ons meisje heeft zelf de angel eruit gehaald en gekoeld in het zwembad water! Wat een held!! Bij de tent hebben we de plek uitgezogen en haar een antihistaminicum gegeven. We weten niet hoe zij reageert, dus op voorhand maar even zo. Ze kan namelijk ook erg heftig reageren op een muggenbult…

We aten allemaal lekkere dingen van de barbecue en lieten Feline kiezen wat ze wilde doen. Er bleek een schuimparty georganiseerd te zijn voor aan de camping! Badpak aan en gaan!!!

Daarna zijn we alledrie vroeg naar bed gegaan. Morgen weer een leuke nieuwe dag met een uitje op de planning!

Zondag – Luxemburg!

Vandaag zijn we naar Luxemburg geweest. We zijn in een groot winkelcentrum gaan lunchen en hebben nog even geshopt. Feline heeft een hele leuke spijkerbroek gekocht, Bas een hele gave pet en ik een mooie spijkerbroek en trui! Want daar denk ik aan met 28 graden! 😉

Op de terugweg kwamen we erachter dat de enige supermarkt die op zondag open is, al om 12:30 uur dicht is… In Spa was nog wel een supermarkt open, dus daar hebben we snel een stokbrood en wat beleg gekocht, want op maandag kan je geen stokbrood halen op de camping.

In de middag hadden we zoveel gegeten dat we niet echt avondeten hebben gegeten. Ik heb nog wel het vlees wat we nog van gisteren over hadden gebakken, maar dat was het dan ook.

Ook hebben we nog de vogel-bingo van de camping gedaan. We hebben nog niet alle bordjes gevonden, maar we zijn al een aardig stuk op weg!!

Dit was onze tweede week van de vakantie. Halverwege de week lukte het niet meer om foto’s te uploaden, dus die houdt je nog tegoed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.