Ga naar de inhoud

Diary #48 | Een normaal ritme

Iedereen in ons huis is weer in een normaal ritme. Bas en ik zijn weer aan het werk en Feline gaat weer naar school. School heeft alleen moeten besluiten dat de klas van Feline een vierdaagse schoolweek heeft. Hierdoor zullen onze weken de komende tijd er iets anders uitzien dan voorheen. We zullen moeten zien hoe dit gaat… Lees je mee?

Maandag – Eerste keer naar groep 5

Yes! Eindelijk (volgens Feline) mag ze weer naar school! De eerste dag in groep 5 en Feline heeft er onwijs veel zin in! Ik begin vandaag later omdat ik mijn meisje natuurlijk ook in haar nieuwe klas wil zien zitten. Gelukkig is dit geen probleem op mijn werk en kom ik rond 10:00 uur aan.

Weer naar school!

Na mijn werk gingen we lekker buiten eten. Bas had heerlijk gekookt en ik kon gewoon aanschuiven! Heerlijk is dat!!!

kip shoarma salade

Dinsdag – Weer ‘normaal’ thuiswerken

Vandaag heb ik thuis gewerkt. Feline heb ik ’s ochtends naar school gebracht op de fiets. Ze kwam alleen naar huis, dus hoefde ik ’s middags niet meer weg. Soms kan dat best fijn zijn!

We passen op de katten van onze lieve buurtjes en het is elke keer weer een feest om met die beestjes bezig te zijn. Dan ben je in de keuken wat aan het rommelen en dan komen ze gezellig ‘helpen’!

Kan ik helpen?
Ik mag niet op het aanrecht en dat weet ik!

Woensdag – Korte dag

Vandaag zou een vriendinnetje van school meegaan naar huis. Alleen toen ik Feline op ging halen had ik een verdrietig meisje… Het kon helaas niet doorgaan en dat was natuurlijk stom! Ik besloot de dag even om te gooien en samen met mijn meisje bij de snackbar te gaan lunchen. Ze werd gelijk een stuk vrolijker!

Samen lunchen!

Iets wat elke ouder wel een paar keer mee maakt (hoop ik) is dat je er tijdens de eerste schoolweek achter komt dat de gymschoenen stiekem te klein zijn… Dit hadden wij dus nu. Feline vertelde dat haar gymschoenen niet heel fijn meer zaten. Op dinsdagavond. Terwijl ze maandag en woensdag gym heeft. Handig he?! Ze kon er nog 1x op gymmen gelukkig. Maar nu onze middag er ineens toch heel anders uitzag dan gepland zijn we na de lunch naar de Decathlon gegaan om nieuwe gymschoenen te kopen… Nu kan ze komende week op super leuke nieuwe schoenen gymmen zonder pijn in haar voeten…

Donderdag – Oeps! 😉

Al een tijdje zit ik te zoeken naar een goede, maar betaalbare mobiele airco. Vandaag had ik ‘m gevonden!!! Bij BCC heb ik een mooie aanbieding gevonden en kon het niet laten. Dus oeps!

Airco gekocht bij BCC

Toen ik thuis kwam hebben we de airco gelijk uitgepakt en bij Feline op haar kamer gezet. De temperatuur werd in een paar uurtjes echt aanzienlijk lager dan het was! Van 29 graden naar 24!!! Feline wilde zelfs weer onder haar dikke dekbed slapen! Dat zijn de goede berichten!

Toen Feline naar bed ging (later dan normaal) hebben we de airco bij ons op de kamer gezet. Onze kamer werd hierdoor ook lekker koel. Hierdoor heb ik ook heerlijk kunnen slapen! Wat een verademing!

Vrijdag – Thuisschool en werken op de zaak

Vandaag ben ik aan het werk op de zaak. Feline en Bas zijn thuis. Vandaag is de eerste dag dat Feline thuis school heeft. Het ging bijzonder goed! Ze had samen met Bas een planning gemaakt voor de dag en daar heeft ze zich echt aan gehouden. Het zelfstandig werken ging ook erg goed. Zelfs het buitenspelen wat ze op de planning had gezet is gelukt. Nu ben ik wel erg benieuwd hoe dat gaan wanneer het weer slechter is, maar voor nu is het super fijn! Volgende week weer proberen!

Zaterdag – Boodschappen en pizza!

Vandaag hebben Bas en ik boodschappen gedaan. Feline mocht bij haar vriendje blijven want die vierde zijn verjaardag en had een springkussen! ’s Middags zijn Bas en ik bezig geweest met het uitvogelen hoe we het beste de slang van de airco kunnen doen zonder er teveel hitte naar binnen kan komen. Op het raam van Feline haar slaapkamer staat de hele middag en avond de zon. Dus daar is het echt heel erg warm… Uiteindelijk is het gelukt met een stuk piepschuim in de hor.

’s Avonds hebben we pizza gemaakt en op de barbecue gedaan. Heerlijk was het!

pizza op de barbecue

Na het eten ging Feline nog even op het springkussen voor we de stomme ouders waren en haar om 20:30 uur naar binnen haalden… 😉 Ze moest toch echt in bad en naar bed…

Zondag – Thuis

Vanochtend ging Feline lekker in bad. Ineens hoorde ik de kraan! Ik vind het zo heerlijk dat ze zo zelfstandig wordt met bepaalde dingen! Toen zij zat te eten heb ik de tuin alvast gesproeid, wat de plantjes hadden wel wat water nodig…

Feline en ik zijn nog even naar de kringloop geweest. Ik ben op zoek naar houten ronde snijplanken/pizzaborden. Van die oldschool dingen die mijn opa en oma vroeger ook hadden. Helaas heb ik ze niet kunnen vinden en zijn we naar huis gegaan met alleen een fotolijst voor Feline.

De rest van de dag was het eigenlijk veel te warm om iets te doen. We hebben de katten van de buren een paar keer naar binnen en buiten gedaan, hun tuin gesproeid en voornamelijk veel gehangen.

’s Avonds hebben we broodje hamburger van de barbecue gegeten. Ook die waren weer een succes!

broodje hamburger van de barbecue

Hoe is jouw week geweest? Heb je het een beetje vol kunnen houden met die hitte? Of ben je er al wel klaar mee? komende week wordt het minder warm. Van mij mag de warmte nog wel even aanhouden, alleen dan niet zo warm als de afgelopen dagen. Een graag of 25 vind ik meer dan genoeg!;)

Liefs, Linda

1 reactie op “Diary #48 | Een normaal ritme”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.