Ga naar de inhoud
Home » Mijn week #28 | Korte werkweek en laat thuis

Mijn week #28 | Korte werkweek en laat thuis

Maandag – Tweede paasdag

Vandaag is het tweede paasdag. Nadat Feline en ik gisteren erg veel gegeten hadden bij de spontane lunch, houden we het vandaag rustig. In de ochtend hebben we paaseitjes verstopt in de tuin en mocht Feline die gaan zoeken. Hadden we er nou 26 of 27 verstopt?

paaseieren zoeken
De slechte kwaliteit komt doordat ik een screenshot van een filmpje heb gemaakt.

In de middag zijn we met z’n drieën naar de bouwmarkt geweest. Ik wilde een Hosta voor in de tuin en kleine terracotta potjes kopen. Daarna zijn we naar huis gegaan en hebben Feline en ik in de tuin gewerkt. We hadden een stuk waar we gras hadden liggen. Dit sloeg echt niet aan en zag er steeds zieliger uit… We hebben nu bijna al het gras weggehaald en gaan er planten neerzetten. Omdat het het grootste gedeelte van de dag in de schaduw ligt, moeten hier planten komen die daar tegen kunnen. Dus ik heb weer een missie. 😉

Lees ook: Mijn planten wishlist

Dinsdag – werken en weer naar school

Vandaag mag Feline weer naar school na een lang weekend. Ook ik mag weer aan het werk. Daarna heb ik Feline opgehaald. Het was prima weer, maar haar vriendje was niet thuis. Dus vermaakte ze zich binnen. Ik ben ondertussen Roti gaan maken. We zouden dit eigenlijk van het zondag al gegeten hebben, alleen toen zijn we uitgebreid gaan lunchen en waren we best laat thuis. Toen wilde we het maandag eten, alleen waren we vergeten de kip uit de vriezer te halen! Dus dan maar nu!!

’s Avonds hebben Bas en ik nog een paar afleveringen van The Good Doctor gekeken voor ik naar bed ging. Wat blijft dat toch een fantastische serie!

Woensdag – vrij

Nadat ik Feline naar school gebracht had ben ik teruggelopen met de buurvrouw. Ook zij had haar kinderen naar school gebracht en liep samen met de hond terug richting huis. Voor vandaag had ik allemaal plannen. Maar stiekem wist ik dat er niet veel van zou komen… Ik heb nog een bon van een lingeriewinkel bij ons in de buurt, maar daar wil ik in alle rust, zonder tijdsdruk, naar toe. Toen bedacht ik dat ik lekker in bad kon gaan. Alleen kon ik me er niet toe zetten. Ik ben uiteindelijk even gaan haken, heb de bedden afgehaald en het beddengoed in de was gedaan. Daarna in de droger zodat het ’s middags weer op de bedden kan liggen.

Stiekem baal ik altijd van dit soort dagen. Ik zou van alles kunnen doen, alleen lukt het op de één of andere manier niet. Ik krijg dan echt niks uit mijn handen! En als ik heel eerlijk ben gooi ik dan erg makkelijk de handdoek in de ring…

’s Middags heb ik Feline opgehaald uit school. We hebben thuis was gegeten en zijn toen even naar de supermarkt geweest. Daarna zijn we doorgereden naar de wasstraat. Mijn auto was nu wel heel smerig en het mooie weer komt er eindelijk aan!

auto wassen

Donderdag – laat thuis…

Vandaag heb ik op de zaak gewerkt. Ik had een erg drukke dag gehad en wilde graag naar huis. Little did I know… Er stond een aardige file op de route naar huis… Ik heb er bijna 2 uur over gedaan om thuis te komen!

file op de donderdag

’s Avonds hebben Bas en ik de laatste aflevering van The Good Doctor gekeken. Nu moeten we wachten op nieuwe afleveringen elke maandag… Daarna zijn we begonnen aan de volgende ziekenhuisserie! Saving Hope. Ik weet nog niet of ik het een leuke serie vind, maar dat kan je na 2 afleveringen ook niet goed weten…

Vrijdag – thuis werken

Vandaag heb ik thuis gewerkt. Harry vindt het altijd erg gezellig als we thuis zijn. Dat laat hij merken door steeds bij ons te komen liggen. Maar of dit erg handig is?!

Handige Harry

Gisteren heb ik mijn ketting kapotgetrokken. Toen ik Feline uit school gehaald had ben ik even naar de stad gereden om de ketting te laten maken. Gelukkig konden ze mijn ketting voor erg weinig geld maken en kan ik ‘m nu weer om!!

’s Avonds hebben we Turkse pizza gegeten. Toen Feline op bed lag hebben Bas en ik het weekmenu voor komende week gemaakt. We hebben geen bestelling gedaan bij Picnic. We merken dat zij ook steeds duurder worden en dat het eigenlijk niet zo heel veel meer scheelt. We houden nog wel de aanbiedingen in de gaten elke week, maar deze week hadden ze niks wat we wilde hebben of nodig hadden.

Zaterdag – boodschappen en op visite

Vandaag hebben we de weekboodschappen gedaan. We zijn als eerste bij een Turkse supermarkt geweest. Hier hebben we al het vlees en groenten voor komende week gehaald. Dit scheelde aanzienlijk met de prijs in vergelijking met de AH, Picnic of Lidl! En het is nog super goed vlees ook! Daarna door naar Lidl. Hier hebben we nagenoeg de rest van de boodschappen gekocht. De laatste dingen hebben we bij de AH gehaald. Hier moesten we toch langs, want aan het eind van de week eten we broodje shoarma van de slager!

Toen we thuis kwamen van het boodschappen doen stond het vriendje van Feline met zijn zusje bij ons voor de deur. Feline is gelijk buiten gaan spelen en Bas en ik hebben alvast een broodje gegeten. ’s Middags zijn we op visite gegaan bij een oud collega/vriend van mij. Daar hebben we gegeten. Feline heeft in de auto onderweg daar naartoe haar broodjes op.

Adri en Manon wonen in Gorinchem met hun 2 kinderen. Bo is 5 jaar oud en Tom is 1,5 jaar. Feline en Bo waren vrijwel direct samen aan het spelen. Tom moest een klein beetje wennen, maar toen dat gebeurt was, kwam hij los! 😉

Omdat het erg mooi weer was zijn we lekker even naar een speeltuin in de buurt gelopen. De kids konden lekker even uitrazen en wij heerlijk kletsen.

Op visite in Gorinchem

We hebben met z’n allen patat en snacks besteld. De kinderen speelde heerlijk samen! Dat was zo leuk om te zien! Na het eten zijn we naar huis gegaan. We hebben een erg gezellige dag achter de rug die zeker voor herhaling vatbaar is!

Feline lag voor de verandering een keer veel later op bed dan normaal, maar dat mag wel een keer. Bas en ik hebben nog een paar afleveringen van Saving Hope gekeken. Daarna ben ik ook naar bed gegaan.

Zondag – rouwvliegjes

Ik kwam er vandaag achter dat in ieder geval 1 van mijn planten last heeft van rouwvliegjes. Dit zijn kleine vliegjes die eitjes leggen in de aarde van je plant. Deze eitjes komen na een tijdje uit en worden larven. Zij voeden zit met vochtige aarde en vinden het fijn om op de wortels van je plant te knagen… Dit is natuurlijk niet goed voor je plant en ik vind het ook gewoon een heel vies idee. Na een tijdje worden de larven vliegjes en dan begint het allemaal weer opnieuw…

Ik wil hier dus zo snel mogelijk vanaf! Op internet kwam ik diverse adviezen tegen. Van kaneel en koffiedik tot levende aaltjes bij je plant. Ook zag ik als advies om je planten te voorzien van nieuwe aarde. En om je aarde te bewaren in een luchtdichte bak. Op internet vind je zogenoemde zuurkoolvaten. Dit zijn ronde tonnen met een draaideksel. Hier zou ik dan een nieuwe zak potgrond in doen om het te bewaren. Maar die tonnen zijn best aan de prijs.

Om me mentaal te ondersteunen zijn Bas en Feline met me meegegaan naar de Ranzijn. Ik heb nieuwe potgrond gekocht. Ik heb ervoor gekozen om als eerste nieuwe aarde te proberen. Bij de Ranzijn zag ik ook een leuke stippen begonia. Die kon ik niet laten staan! Ik voelde me best zielig met die gore vliegjes, dus ik moest mezelf een beetje opvrolijken… 😉

Toen we thuis waren heb ik de planten die besmet waren met de vliegjes voorzien van nieuwe aarde. Ik heb de wortels goed afgespoeld, de potten goed schoongemaakt met heel heet water en nu maar hopen dat het werkt… Mocht dit nu ook niet werken ga ik misschien toch over op de aaltjes… In plaats van een zuurkoolvat heb ik een plastic bak van de IKEA gebruikt met een deksel. Om de deksel zo luchtdicht als mogelijk dicht te maken heb ik de randen beplankt met duct-tape.

Wortels goed schoonmaken
goed afspoelen die wortels!
wat een werk...

Ik hoop nu dat mijn planten van de vliegjes af zijn. Bij 2 planten heb ik nu een vanger gedaan. Die kunnen de laatst rondvliegende vliegjes vangen. Ook heb ik de aarde zo droog mogelijk gehouden. Daar schijnen ze ook niet van te houden…

Stippen begonia om mezelf op te vrolijken!

Als afsluiter van een lekker weekend eten we een versie tomatensoep. Morgen weer werken en een nieuwe week!

Hoe was jouw week? Heb je ook planten? Zitten daar wel eens vliegjes in of heb je wel eens andere plagen gehad? Wat heb jij toen gedaan om dit te verhelpen? Ik lees het graag!

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.