Ga naar de inhoud
Home » Diary #33 | Onderbroken week en de horror

Diary #33 | Onderbroken week en de horror

Wat een week is dit ook weer geworden… Een donderdag vrij en vrijdags heb ik de schrik van mijn leven gehad… Lees je mee wat er allemaal is gebeurd? Je leest het in de nieuwe week van.

Maandag – werken

Vandaag heb ik weer een dag op de zaak gewerkt. We zijn druk met voorbereidingen van iets heel leuks! Maar daar vertel ik later meer over!! Eenmaal thuis had ik mazzel met een parkeerplek. Bij ons in de wijk zijn ze druk bezig met de straten en stoepen opnieuw aan te leggen. Hierdoor zijn er een hele hoop parkeerplakken tijdelijk niet beschikbaar waardoor het drama is met parkeren… Sommige mensen zetten de auto zelfs in de nieuwe perkjes waar nog planten in moeten komen… Vet asociaal!

Mijn Monstera krijgt allemaal gekke bruine plekken en ik weet niet zo goed wat dit is en wat ik er aan kan doen. Ik heb op een groep op Facebook foto’s geplaatst om te vragen wat ik eraan kan doen.

Monstera bruine vlekken
Monstera bruine vlekken

Het blijkt dus dat mijn plantje verbrand is door de zon. In de namiddag schijnt de zon nu vol op de plek waar de plant staat. Blijkbaar vindt hij dit niet zo fijn en laat dat merken met deze plekken… Mijn plant heeft brandwonden…

Dinsdag – Thuis werken

Vandaag werk ik vanuit huis. Feline is eerst naar school gebracht en toen heb ik mijn werk-laptop aangezet. Deze week heeft Feline klassendienst. Dit houdt in dat zij na school nog 10 minuten bezig is met de klas vegen en netjes maken voor de volgende dag. Hierdoor kon ik iets later naar school gaan dan normaal. Na school wilde ze bij een vriendje van haar spelen. Alleen was zijn vader op de fiets en ging dat niet zo simpel. Ik stelde voor haar met de auto later te komen brengen, zodat zij toch een paar uurtjes samen konden spelen. Om 17:00 uur heb ik haar daar weer opgehaald.

’s Avonds hebben we kipschnitzel gegeten. Dit was voor ons de eerste keer dat we dit zelf gemaakt hadden. Het viel enorm in de smaak, dus dit is een blijvertje!

Woensdag – Semi-vrij

Vandaag ben ik eigenlijk vrij, maar ga ik voor mijn werk spullen ophalen in Aalsmeer. Hier vlakbij zit een heel groot tuincentrum waar ik altijd al eens naar binnen wilde. Vandaag ben ik er naar toe geweest. Wat een mega groot tuincentrum!! Ik heb meerdere rondjes gelopen, bedacht waar ik meer planten in huis neer kan zetten.

Tuincentrum het Oosten in Aalsmeer
Tuincentrum het Oosten in Aalsmeer

Het is echt een heel groot tuincentrum! Ik keek mijn ogen uit!!! Het liefst zou ik mijn kar volgeladen hebben met allemaal nieuwe kamerplanten, alleen weet ik niet waar we die neer moeten zetten… Zonder dat ons huis een jungle wordt. Ik liep echt te bedenken waar ik elke mooie plant kwijt kon thuis. Alleen denk ik dat Bas een rolberoerte zou krijgen als ik alles meegenomen zou hebben.

Uiteindelijk liep ik naar buiten met 2 paprikaplantjes en een cherrytomaten plantje. Leuk voor in mijn moestuinbak!

wat heb ik gekocht bij Tuincentrum het Oosten in Aalsmeer

Feline kwam om 12:30 uur alleen naar huis lopen, dus ik hoefde niet weg om haar op te halen. ’s Middags hebben we gegeten waarna Feline haar huiswerk gemaakt heeft.

Donderdag – Hemelvaartsdag

Vandaag zijn Feline en ik naar mijn ouders geweest. Eerst hebben we de spullen op mijn werk afgeleverd die ik sinds gisteren in de achterbak had liggen. Omdat het echt wel heel veel was wilde ik het gelijk maar even wegbrengen. Bij mijn ouders hebben we gegeten en heb ik samen met mijn moeder achter de naaimachine gezeten. Feline is met mijn vader op pad gegaan en heeft een heel gaaf vliegtuig gekregen! Wat een super gaaf ding is dat!!

Toen we eenmaal weer thuis waren hebben we er samen een tijdje buiten mee gespeeld. Het was heerlijk weer en soms is buitenspelen als volwassenen nog steeds leuk! Zeker samen met je eigen kind!

vliegtuig gekregen van opa Eric

Vrijdag – op naar de zaak…

Wat een horror… Ik reed op weg naar mijn werk en toen ben ik aangereden… Ik reed vlak voor de brug bij Vianen op de A2, het was erg rustig (05:00 uur, wat wil je…) en er komen ineens 2 auto’s snoeihard aangereden. Degene die op de tweede baan reed (ik reed op de meest rechtse baan) klapte in mijn zijkant! Mijn auto schudde heel erg en met heel veel moeite heb ik mijn auto recht weten te houden en mezelf op de vluchtstrook weten te zetten. Ik wist niet dat ik zo hard kon gillen! Zo snel mogelijk ben ik aan de bijrijderskant uit de auto gestapt en over de vangrails gestapt. Ik was in blinde paniek en heb 112 gebeld. De politie kwam binnen 3 minuten. Na alles opgenomen te hebben werd ik weer iets rustiger. Omdat ik redelijk dichtbij mijn werk was heb ik besloten naar mijn werk te rijden en niet naar huis.

Daar sta ik dan... Na mijn ongeluk langs de snelweg

Bas heb ik wakker gebeld en ook hij was in shock! Wéér een auto naar de klote! Wéér een ongeluk met mij…

Mijn auto op mijn werk na het ongeluk

Mijn collega’s hebben me opgevangen toen ik op mijn werk kwam. Ik bleef maar steeds in huilen uitbarsten. Uiteindelijk kon ik om 08:00 uur de garage bellen waar ik mijn auto gekocht heb. Zij hebben mijn spiegel zo weten te stellen dat ik weer goed kon rijden. Daarna ben ik naar huis gegaan waar Bas, Feline en mijn schoonvader waren. Nog steeds in shock kwam ik aan… Ik heb gelijk de verzekering ingelicht en aangifte gedaan. Helaas wist ik geen kenteken van de auto die het gedaan heeft, alleen de kleur en het type… Ik hoop dat de politie aan de hand van camerabeelden kan achterhalen wie het geweest is…

’s Middags zijn Bas en ik gelijk naar een schadeherstelbedrijf gegaan om een afspraak te maken. Zij hebben foto’s gemaakt en zeiden dat er een mogelijkheid is dat de auto total loss is. Dit kan je niet menen… De meneer heeft heel veel foto’s gemaakt en gaat die nu bekijken. Omdat het erg druk is kan de auto pas 24 juli terecht… Als ik voor die tijd niks hoor is de auto niet total loss en wordt deze gewoon helemaal gemaakt. Horen we wel wat? Dan moeten we gaan bedenken wat we gaan doen…

Thuis heb ik gelijk de garage gebeld waar mijn auto vandaan komt. Ook zij hebben foto’s gemaakt. De meneer die ik aan de telefoon had gaat er niet vanuit dat de auto niet total loss is en gaat de foto’s sturen naar het schadebedrijf waar zij mee werken. Helaas staan zij niet in de lijst van onze verzekering en zouden we €500 eigen risico moeten betalen als we de auto daar laten maken. We moeten dus echt eerst even afwachten voor we kunnen beslissen wat we gaan doen…

Wat voel ik me ellendig! In één klap voelde ik me zo bang, machteloos, kwaad en van alles en nog wat! Ik ben wel trots dat ik (weer) mezelf veilig heb weten te houden en dat ik niet met 100 km/u tegen de vangrails aangeklapt ben, maar dat weegt niet op tegen hoe ellendig ik me voel…

Zaterdag – bizar

Afgelopen nacht heb ik een erge migraine aanval gehad. Hiervoor heb ik mijn medicijnen genomen en heb ik uiteindelijk nog een paar uurtjes kunnen slapen. Vanochtend werd ik wakker met een heel raar lijf en hoofd… Ik leek stoned van de medicijnen, heb overal spierpijn en voel me erg down. We hebben met z’n drieën de weekboodschappen gedaan. Eenmaal thuis heb ik even met mijn moeder gebeld. Dat is altijd zo fijn!

’s Middags hebben we in de tuin gezeten en ben ik op de stoel in slaap gevallen. Ik denk dat ik het nodig had… ’s Avonds hebben we heerlijk pizza van de barbecue gegeten en hebben Bas en ik serie gekeken toen Feline lag te slapen. Met Valdispert in mijn mik ben ik naar bed gegaan…

pizza van de barbecue

Zondag – voor de leeuwen…

Gelukkig heb ik beter geslapen dan afgelopen nacht. Ik heb geen migraine gehad en heb aardig wat uurtjes kunnen maken. Maar ik voel me nog steeds gek… Ik ben down en moet me er echt toe zetten om iets te doen. Ik moet vandaag wel echt weer in de auto stappen. Dus ben ik gaan tanken. Dit zit vlakbij ons huis, dus was de drempel niet heel hoog.

Met zweethandjes zat ik achter het stuur, maar het ging goed! Ik besloot om nog verder te rijden. Feline en ik zijn naar het tuincentrum in Aalsmeer gegaan, dan had ik tenminste snelweg gereden en kon ik zien hoe dat ging. Het is me gelukt en we konden samen uitgebreid door het tuincentrum lopen! Ook de terugweg is goed gegaan, dus morgen durf ik naar mijn werk.

tomatenplantjes gekocht in het tuincentrum

Dit was onder andere mijn buit van ons tripje naar het tuincentrum! Ook heb ik nog een plantje gekocht voor binnen en een andere tomatenplant. ’s Avonds gingen we lekker barbecueën en hadden we een salade van tomaatjes uit eigen tuin met komkommer!

barbecueën

Het was de eerste barbecue van het jaar en het beviel ons weer goed! Omdat ik besloten heb niet meer zo heel vroeg naar mijn werk te gaan in de ochtend, konden we ’s avonds nog even wat afleveringen kijken van de serie die we nu aan het uitspelen zijn. Met Valdispert in mijn giechel ben ik gaan slapen. Morgen weer werken.

Hoe is jouw week geweest? Ik hoop echt dat het opgelost wordt met mijn auto… En dat ze de dader kunnen vinden… De schrik zit er nog steeds goed in en ik ben bang dat dat nog wel een tijdje zal blijven…

Liefs, Linda

2 reacties op “Diary #33 | Onderbroken week en de horror”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.