Ga naar de inhoud

Mijn week #24 | Jarig en een nieuwe auto

Sinds vandaag lees je bovenaan een weekoverzicht niet meer : #… wk zoveel. Ik vond dat niet zo leuk staan… Nu heb ik gekozen voor De week van, maar het kan nog veranderen. Als je een leuk idee hebt, dan lees ik dit graag in de comments.

Wat een week was dit weer. Van het ene uiterste naar het andere. Ik was ook nog even jarig tussendoor en we hebben een proefrit gereden in een auto. Of ik die gekocht heb lees je in de week van…

Maandag – werken en dingen regelen

Vandaag ben ik weer naar mijn werk gegaan. In het donker reed ik op dezelfde weg in de bocht waar vorige week ineens een dakkoffer op de weg lag. Ik moest van mezelf die route rijden om te bewijzen aan mezelf dat ik niet bang was. En dat is gelukt. ’s Middags heb ik met Rijkswaterstaat gebeld om de logging van de dakkoffer op te vragen. Helaas ging dat niet zo gemakkelijk als ik had gehoopt. Ik heb ’s avonds, zoals geadviseerd, een online formulier ingevuld en kreeg de melding dat het 4 tot 5 weken kan duren voor ik bericht terug krijg… Fijn…

Dinsdag – jarig!

Vandaag ben ik jarig! Ik ben 40 jaar geworden en werd verrast met mooie tekeningen, een schilderij en een fantastisch boek! Aankomende zondag vieren we mijn verjaardag met mijn ouders, schoonvader, zus, zwager en nichtje. Dan krijg ik blijkbaar nog meer cadeautjes!

mijn cadeautjes!

Verder heb ik vandaag thuis gewerkt en na school hadden we het ouder-gesprek op school. Feline doet het onwijs goed in de klas! We zijn zo trots op haar!!! Ze wilde al heel lang een Air up fles. Zo’n dure… Uiteindelijk hebben we haar er één gegeven voor haar prestaties op school. Ze is er zo ongelooflijk blij mee! Ze stond helemaal te stuiteren van blijdschap!

helemaal gelukkig met haar fles

’s Avonds hebben we aan de salontafel patat en snacks gegeten en ondertussen de film van Dylan Haegens gekeken. Zelfs Bas en ik konden hier af en toe vermakelijk om lachen! Wat spelen daar een hoop bekende mensen in! Er zit een hoop volwassen humor in, dus het is niet alleen leuk voor kinderen!

Woensdag – broek maken

Gisteren kwamen we erachter dat Feline weer eens de lucht in schiet en ineens wel hele lange benen krijgt. De broek die ze gister aan had was dus al wat aan de korte kant. Ik had haar beloofd een nieuwe wijde-pijpen broek te maken, dus belofte maakt schuld. Ik had een hele leuke stof liggen met panterprint waar ik een nieuwe broek van heb gemaakt!

’s Middags heb ik Feline met de auto opgehaald van school. We zijn daarna gelijk doorgereden naar de supermarkt om wat lekkers voor tussen de middag. Daarna ben ik nog een tijdje bezig geweest voor mijn autootje. Ik wil hier alles aan doen om in ieder geval een deel van de kosten terug te krijgen. Ik kon er niks aan doen en helaas stond er ook geen naam op de dakkoffer…

Na een heerlijk bordje zuurkool met spekjes en worst ging Feline slapen en ik niet heel lang daarna ook. Morgen weer vroeg op!

Donderdag – werken

Vandaag was ik weer aan het werk op de zaak. Ik had een hele hoop bonnen te verwerken die teruggekomen zijn van de diverse plekken waar afgelopen tijd gebouwd is door ons. Ook hebben ik samen met mijn werkgever getrakteerd op kibbeling voor iedereen. Hij was vandaag jarig, dus dat konden we mooi combineren.

Ondertussen ben ik aan het zoeken naar een nieuwe auto. We hebben besloten dat mijn auto het echt niet meer waard is om te laten repareren…

Toen ik thuis kwam ben ik eten gaan maken. We aten noodles met kip van Lekker en Simpel! Na het eten heeft Bas Gerard naar huis gebracht. Zijn auto wilde niet starten toen hij naar ons toe wilde rijden. Bas heeft hem toen opgehaald en naar ons huis gebracht. Daarna is Bas weer naar zijn werk gegaan en heeft Gerard Feline opgehaald. Ik ben gaan douchen toen Feline in bad zat.

Toen Feline op bed lag ben ik weer verder gegaan met het zoeken naar auto’s. Ik heb gevraagd bij een garage of we zaterdag een proefrit kunnen gaan maken. Eenmaal op bed was ik best hyper en kon ik niet gelijk slapen…

Vrijdag – thuiswerken en antwoord van garage

Toen ik ’s ochtends wakker werd zag ik dat ik reactie had over de proefrit! De auto is nog beschikbaar en kunnen we zaterdag komen bekijken. Super fijn!

Feline had ik naar school gebracht en daarna ben ik gaan werken. Wel steeds ondertussen even kijken naar de foto’s van de auto! 😉 Want stiekem vind ik het best spannend. Het is zo’n andere auto dan de C3!!!

Toen ik ’s middags Feline van school haalde was het erg lekker weer. Bij school staat een nieuw speeltoestel. Feline wilde maar wat graag even spelen. Ik had dat al een beetje ingecalculeerd, dus heeft ze nog even lekker een half uur buiten gespeeld.

Eenmaal thuis heb ik mijn oude autootje helemaal leeggehaald. Morgen gaan we na de proefrit de auto van mijn werkgever ophalen. Dat zit toch bij elkaar om de hoek. Dan rijden we met 2 auto’s naar huis en hoef ik niet meer in de Citroën te rijden. Ik merk namelijk dat ik de auto niet meer vertrouw… En dan is het niet fijn om op de dagen dat ik op de zaak werk ongeveer 200km per dag te rijden…

’s Avonds hebben Bas en ik weer eens kaasfondue gegeten met stokboord. Wat is dat toch heerlijk! Alleen eet je hierbij altijd te veel. Feline eet dit trouwens niet. Zij heeft linzensoep gegeten. Dat vindt zij dan weer super lekker…

Zaterdag – proefrit en…

Vandaag gingen we onderweg naar Zaltbommel. De garage waar we een auto hadden gezien zit vlakbij mijn werk. Na de proefrit kunnen we dan gelijk de auto van mijn werkgever ophalen. Toen we aankwamen bij de garage stond de auto al op ons te wachten. Gepoetst en wel!

tijdens proefrit
tijdens proefrit

We liepen er een rondje omheen. En nog een paar. Daarna mochten we een proefrit maken. We reden direct naar Culemborg toe om de auto aan mijn ouders te laten zien. Zo konden we gelijk een stuk snelweg pakken, meerdere keren over dezelfde rotonde en bij een paar stoplichten stoppen en weer optrekken. Stiekem waren we gelijk erg enthousiast! Wat een onwijs mooie auto is het! De heenweg naar mijn ouders reed ik, maar ik wilde ook op de bijrijdersstoel zitten. Dan kon ik beter horen hoe de auto klonk en overal goed naar kijken. Nog steeds was ik erg enthousiast! Het is een erg mooie auto en heel veel meer auto dan mijn oude C3. Bas en Feline kunnen goed in de auto meerijden en Bas vond de auto ook fijn sturen. Op de terugweg heb ik besloten wat we maximaal gingen betalen en hoe ik dit aan ging pakken. Na het onderhandelen schudde we elkaar de hand en liep ik weg met het koopcontract!

nieuwe auto
de binnenkant van mijn nieuwe auto

Nu nog eventjes wachten en dan kan ik vanaf begin april rijden in een super mooie auto! Die twee weken duren me nu al te lang… 😉 Na de deal hebben we onszelf getrakteerd op een broodje bij de benzinepomp in Zaltbommel. Hier hebben ze een hele broodjes-corner waar je echt van alles en nog wat kunt halen. Daarna de auto van mijn werkgever opgehaald en naar huis. Wat een dag! En wat een auto!

’s Avonds hadden we een gerecht van Picnic. Zij hebben gerechten in de app staan. We hadden Libanees platboord met shoarma en komkommer. Dit is wel een gerecht die bij ons op de favorieten lijst komt te staan! Feline heeft heerlijk zitten eten en Bas en ik ook!

Zondag – verjaardag vieren

Vandaag heb ik mijn verjaardag gevierd met mijn lieve familie. Ook onze buurman kwam even een cadeautje brengen! Ik ben zo onwijs verwend! Ik heb super gave nieuwe Nike Air Max gekregen en een waardebon voor Large! Kan ik iets moois uitkiezen!

Mijn nieuwe Nikes!

Mijn ouders, zus, zwager en nichtje reden met elkaar mee. Zij gingen voor het eten weg. Mijn schoonvader bleef nog eten. Ik had Surinaamse bami voorbereid, maar mocht nog wel afgemaakt worden. Na het eten was het keuken opruimen en bankhangen. Daarna vroeg naar bed. Morgen weer vroeg op!

Hoe was jouw week? Zoals je gelezen hebt heb ik een leuke week achter de rug! Komende week gaan Feline, m’n pa en ik nog een keer schaatsen voor het seizoen afgelopen is. Ik zal dan een keer een foto proberen te maken. Kan ik die delen komend overzicht. Voor nu, een fijne week toegewenst!

Liefs, Linda

3 reacties op “Mijn week #24 | Jarig en een nieuwe auto”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.