Ga naar de inhoud

Diary #49 | Thuisschool voor mijn rekening

Deze week werkte ik twee dagen op kantoor en drie dagen thuis. Dat betekent dus ook dat ik vrijdag samen met Feline thuis aan het werk ben geweest. Hoe dit is gegaan? Je leest het in de week van…

Maandag – Naar kantoor

Vandaag heb ik op kantoor gewerkt. Mijn lieve collega Ben was weer terug van vakantie, dus daar was ik erg blij mee! Verder heb ik veel regel werk gedaan en van alles en nog wat. Op de terugweg kon ik mijn medicijnen ophalen bij de apotheek die ik besteld had. ’s Avonds hebben we lekker gegeten en ben ik op tijd naar bed gegaan.

Dinsdag – Thuis werken

Vandaag heb ik thuis gewerkt. Nadat ik Feline op school gebracht had ben ik aan het werk gegaan en heb ik lekker door kunnen werken tot ik weer naar school mocht fietsen. We passen nog steeds op de lieve katjes van onze buren. Dus kunnen we lekker ongegeneerd knuffelen met ze als we dat willen! In de nacht van zaterdag op zondag komen onze buren weer thuis.

Knuffelen met Sabi

Woensdag – Thuis werken en een korte dag

Vandaag heeft Feline een korte dag op school. In de ochtend ben ik druk met werk en alvast eten voorbereiden voor vanavond. Ook de lasagne voor morgen heb ik al gemaakt, zodat we dat niet meer hoeven te doen als we morgen laat thuis komen. Ik heb Feline met de auto opgehaald en toen zijn we gelijk doorgereden naar de McDonalds.

We zijn daarna doorgereden naar Culemborg, want mijn vader zijn telefoon was kapot… De camera deed helemaal niks meer en dat ik toch best wel onhandig… Ik had mijn oude toestel (dezelfde als zijn telefoon) nog thuis in de kast liggen. Feline keek hier af en toe een filmpje op, wat onzin is met een tablet, laptop en televisie binnen handbereik. Mijn vader heeft dus mijn oude telefoon gekregen en samen hebben we alles overgezet van de oude naar de nieuwe. Hij is weer helemaal gelukkig! Zo fijn om dat te kunnen doen!

Feline en mijn moeder hebben samen boven gespeeld en een theekransje gehouden. Toen we weer thuis kwamen was Bas al met het eten bezig en heb ik het overgenomen. Want Surinaamse Bami is een recept wat ik eigenlijk altijd maak. We hebben heerlijk zitten eten! Zowaar weer een keer binnen, want het was niet heel erg warm buiten…

Donderdag – Op de zaak

Vandaag heeft Feline studiedag van school. Mijn schone papa komt vandaag de hele dag bij Feline en Bas en ik zijn naar ons werk. Toen ik thuis kwam kreeg ik uitgebreid te horen hoe ze de hele dag bezig geweest zijn! Ze hebben gespeeld in Darteldome (krijspaleis) en thuis spelletjes gedaan!

De lasagne die we gingen eten stond al klaar in de koelkast, dus kon met geraspte kaas zo de oven in! Vandaag hebben we wel weer lekker in de buitenkamer kunnen eten. Dat is toch elke keer wel weer een ultiem vakantiegevoel! En dat op een doordeweekse donderdag! 😉

Vrijdag – Thuis werken en Feline ook

Vandaag heeft Feline thuis school. Net als vorige week heeft ze een hele planning meegekregen. Als we ons daar aan houden en ze ook haar pauzes doet zoals op school, is ze rond 14:00 uur klaar! Voor mij is het de eerste keer dat ik dit mag doen. Vorige week heeft Bas het gedaan en dat was goed gegaan. Ik was erg benieuwd!

Om 08:30 uur zat mevrouw helemaal klaar om te beginnen! Ook ik heb mijn laptop open geklapt en ben begonnen. Het ging eigenlijk echt wel prima! Zelf haar pauzes deed ze volgens het schema van school. Inclusief buitenspelen. Ik merkte alleen wel dat ikzelf een mindere focus heb dan normaal. Maar dat is ook niet zo gek als er een meisje tegenover je zit die alles verteld wat ze doet. 😉

thuisschool

Toen we klaar waren zijn we naar de bibliotheek gegaan. Feline leest elke vrijdag minimaal een half uur in een boek. Wij willen graag dat ze boeken leest die aansluiten bij school. De boeken die wij boven hebben doen dat niet zo goed en wij willen niet heel veel boeken moeten kopen. Bij onze bibliotheek (ik weet niet of dit bij elke bieb kan) mogen kinderen gratis online boeken lezen. Elke 3 weken mogen ze 10 boeken lenen (digitaal) en dan verdwijnen ze weer. Het enige is dat Feline lid moest zijn van de bieb. En dat was niet.

We hebben haar dus vrijdag gelijk maar ingeschreven! Via de app kan ze nu kiezen uit mega veel boeken die ze digitaal kan lezen op haar tablet. Super makkelijk! En leuk!

Zaterdag – Druk!

Vandaag zijn we erg druk geweest! Feline en ik begonnen met de weekboodschappen te halen. We zijn naar de Kruidvat, Turkse supermarkt, Albert Heijn en Lidl geweest. Bas gaat vandaag naar het Tapt-festival in Amsterdam en mocht van ons uitslapen. We zijn ongeveer 2,5 uur bezig geweest met alle boodschappen, maar hadden dan ook alles wat er op ons lijstje stond!

Boodschappen doen

Rond 13:30 uur zijn we weer in de auto gestapt. We hebben Bas weggebracht en daarna doorgereden naar de stad. Feline had nieuwe stoere laarzen nodig, want haar oude zijn te klein geworden. Bij de 2e winkel zijn we geslaagd en ze zijn super stoer!

Eenmaal weer thuis zijn we naar de buren gegaan. Zij komen vannacht thuis van vakantie en we hebben even een bosje bloemen op tafel gezet. Ook hebben we natuurlijk nog even uitgebreid met hun katten geknuffeld nu het nog kan!

Als avondeten wilde Feline graag kippenpootjes met patat. Uiteraard vond ik dat niet erg! 😉 Dus toen de kippetjes lekker stonden te pruttelen heb ik de patat in de airfryer gedaan en Feline heeft de tafel buiten gedekt. Want zolang we nog lekker buiten kunnen eten, doen we dat!

Na het eten heb ik de katten van de buren voor de laatste keer binnengehaald en vertroeteld en hebben Feline en ik samen televisie gekeken. Na het Jeugdjournaal en Bommetje is ze in bad gegaan en lekker gaan slapen. Ik ben nog even achter mijn computer gekropen voor ik ook naar bed gegaan ben.

Zondag – Rustig aan

Vandaag zijn we rustig opgestart. Feline kwam aangekleed en met haar nieuwe schoenen aan naar beneden! Zou ze er blij mee zijn?! 😉 Bas lieten we nog lekker slapen, want ik heb hem niet thuis horen komen.

Vannacht zijn ook de buren weer thuis gekomen van vakantie. Vanochtend kwam Sabi gelukkig nog wel even knuffelen bij me. Of zou hij bedoelen dat ik hem naar binnen moest laten? Het zou zo maar kunnen!

Ik ben ’s middags lekker met mijn plantjes aan de gang gegaan en Feline is buiten gaan spelen. Bas heeft Voetbal en F1 gekeken, we hadden dus echt een rustig dagje! Soms is dat echt heerlijk!

Hoe is jouw week geweest? Ik lees het graag in de comments! Op naar een nieuwe week!

Liefs, Linda

2 reacties op “Diary #49 | Thuisschool voor mijn rekening”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.