Ga naar de inhoud

Diary #44 | Vakantie!

Dit is de eerste week van onze vakantie. We zitten in de Ardennen op een camping in de buurt van Spa. Wat maken we hier allemaal mee? En is het alleen maar genieten? Je leest het allemaal in De week van…

Maandag – Inpakken, reis en tent opzetten

Vandaag hebben we alle spullen in de auto en kar gezet en konden we vertrekken. We gingen nog even langs mijn ouders om de sleutels van de kar op te halen. Het was een mooie rit, maar de wegen in België zijn alleen niet zo goed als in Nederland. Omdat we de tent vorig jaar niet opgezet hebben tijdens onze vakantie was het weer even wennen. Maar de tent stond erg snel en heel erg goed! Onze buren staan al 2 weken op deze camping en hadden al een paar keer patat en snacks gehaald. We hebben hen gevraagd waar je goed patat en snacks kon halen en daar zijn we naartoe gegaan. Ze hadden gelijk! Er was een ruime keus en we hebben heerlijk gegeten! Daarna hebben we de luchtbedden klaar gemaakt terwijl Feline lekker aan het spelen was met onze buurjongen. Ze voelde zich gelijk erg vrij op de camping en mag lekker haar gang gaan. Ondertussen hadden wij de bedden klaargemaakt en konden we beginnen aan de eerste nacht.

Dinsdag – Eerste nacht op de camping…

Zo’n eerste nacht op de camping is voor mij altijd erg wennen. Ik had mijn earloops bij me, waardoor ik geen last had van snurkende buurmannen of huilende baby’s. Toen het ’s middags even droog was is Feline met een stel kinderen van de camping gaan zwemmen. Dat vond ik nogal een dingetje, want dat had ze nog nooit gedaan! Toen we gingen eten was het weer even droog. We gingen barbecueën, dus dat kwam wel mooi uit! Bijna de rest van de dag heeft het geregend en ’s avonds ging het wel erg hard tekeer. Ik was vroeg naar bed gegaan maar werd rond 23:00 uur wakker gemaakt door Bas… Er lag een heleboel water IN de tent… De tent leek niet te lekken dus moest het ergens anders vandaan komen… Maar waar? Uiteindelijk kwamen we erachter dat we een stuk van de kuip van de tent niet omhoog hadden gezet bij de zij-ingang. Hierdoor heeft het water ongeveer een uur of 5 lekker de tent in kunnen lopen. We zitten op het laagste punt van het veld, dus dat stroomde lekker… Bas en ik hebben met al onze handdoeken alles zo goed als het kon in het donker droog proberen te maken. Feline is overal doorheen geslapen en onder haar luchtbed lag het meeste water. We konden dit dus niet weghalen zonder haar wakker te maken. We besloten toch maar naar bed te gaan en de volgende dag weer verder te gaan en alles droog proberen te krijgen…

Woensdag – Opruimen…

Na een mega korte nacht was ik alweer vroeg wakker met een mega hoofdpijn… Ik ben voor de tent gaan zitten en heb medicijnen genomen. Toen Feline wakker was heb ik haar 3 broodjes gegeven, Bas wakker gemaakt en toen kon het opruimen beginnen… De onderkant van de slaaptent was doorweekt want die lag in een plas water van 4 cm… We hebben de droogmolen onder de slaaptent gezet zodat we eronder konden hozen met een beker. Dat ging gelukkig erg goed. Alle handdoeken hadden we gebruikt om alles droog te krijgen. Omdat het vandaag ook bijna de hele dag zou gaan regenen en we op de camping maar 1 wasmachine en droger hebben besloten we een wasserette op te zoeken. Daar hebben we in 40 minuten alle handdoeken gewassen en in 14 (!!!) minuten alles nagenoeg droog gekregen in de droger! Dat lukt ons thuis niet hoor! Toen we eenmaal weer op de camping waren scheen het zonnetje en konden de handdoeken verder drogen aan de molen! We hebben alles in de tent tegen elkaar open gezet. Alles was zo droog! Feline ging weer zwemmen met haar vrienden van de camping en wij hebben alles opgeruimd. Alsof er niks gebeurd was! Ik had weer rust… ’s Avonds hebben we de laatste hamburgers van gister en kipsaté op de barbecue gedaan met een salade erbij. Wat kan simpel soms heerlijk zijn! Na het eten hebben we met z’n drieën nog een paar potjes skip-bo gespeeld voor Feline naar bed ging. Bas en ik hebben samen de dag nog even doorgenomen, nog wat gedronken, bedacht wat we de volgende dag gaan doen en toen was het voor mij ook wel echt tijd om naar bed te gaan. Maar tip van Flip: Zit je op de camping en heb je veel was? Zoek een wasserette op in de buurt en was alles daar! Vaak gaat het daar veel sneller dan op de camping en waarschijnlijk ben je nog minder geld kwijt ook!

Donderdag – Watervallen en verzekeringen…

Na het ontbijt zijn we naar Les Cascades de Coo gegaan. Ik had dit gezien op Google en dacht dat het wel de moeite waard was. Het is een dubbele waterval waar het water mega hard naar beneden klettert. Het was alleen echt veel kleiner dan verwacht. En ik was niet de enige die er zo over dacht… 😉

https://www.instagram.com/p/Cvw2H7uoj-A/?img_index=1

Eenmaal weer bij de tent wilde we ‘even’ de verzekering van mijn nieuwe auto gaan regelen. Ik kreeg via mijn oude verzekering de melding dat ik me mijn nieuwe auto niet kon verzekeren. Huh? Even bellen… Dat even werd bijna een uur! Ik kreeg te horen dat, omdat ik vlak na aanmelding van de verzekering al een claim had ingediend, ik niet meer een auto kon verzekeren bij hen. Alsof ik hier iets aan kan doen? Eén of andere klootzak is bij mij mijn auto ingereden! Daar heb ik niet om gevraagd!! Daar ben je toch voor verzekerd? Ik zou na herbeoordeling nog wel een grote kans hebben dat ik me nog wel mocht verzekeren bij hen… Ik zat helemaal te shaken! Alles kwam boven! Ook Bas wist het even niet meer. Hij heeft uiteindelijk zijn verzekering gebeld en daar kon het gelukkig wel! En doordat Bas zijn auto daar ook heeft verzekerd was mijn verzekering uiteindelijk nog goedkoper ook!

Na ongeveer 2 uur te hebben gebeld was het dan toch gelukt… We hebben de boel de boel gelaten en zijn naar het zwembad gegaan. Wat een hufterig gedoe… Bas en Feline bleven nog in het zwembad toen ik teruggegaan was naar de tent. Ik ging lekker pasta met verse saus maken. We hebben een staafmixer voor op de camping, dus dat gaat prima! Na het eten hebben Bas en Feline een paar potjes Kubb gespeeld met de buren voor Feline naar bed ging. Bas en ik hebben weer even gezellig voor de tent gezeten en toen was het voor mij wel weer klaar… Wat een dag weer…

Vrijdag – Dagje camping

Vandaag hebben we een dagje camping op de planning staan. Ik begon mijn dag om 05:00 uur in alle rust voor de tent. Helemaal niemand is dan nog wakker, dus kan ik even rustig wakker worden zonder al te veel prikkels om me heen. Gisteren hadden we stokbrood meegenomen bij de supermarkt in de hoop dat dit nog te eten was. Helaas was dit niet meer te eten… Ik had een idee. Ik ging het stokbrood roosteren in een pan. Met een andere pan erop had ik een soort oventje gemaakt. Uiteindelijk was het stokbrood super lekker geworden en hebben we met z’n drieën een heel stokbrood op!

Zaterdag – boodschappen in Duitsland

Feline heeft haar step meegenomen op vakantie. Het is de step die ze een jaar of 3 geleden van haar eigen geld gekocht heeft. Deze begint echt te klein te worden en is op. Bas en ik besloten haar een nieuwe step te geven. Een mooie dure van de Decathlon! Zij wist van niks. Ook niet toen we de Decathlon in gingen. Ze zou hier namelijk zelf voor gaan sparen.

Dat koppie van haar toen we zeiden dat we de step maar mee zouden nemen! Onbetaalbaar!!!

Daarna zijn we naar de Rewe (supermarkt) geweest. We weten dat je daar goed vlees kan kopen en dat het daar goedkoper is dan in België. We gingen vanavond toch barbecueën!

De middag hebben we op de camping gehangen. Feline lekker steppen en spelen en wij rustig aan doen. Het vlees was super lekker!

Zondag – Alles dicht

Op zondag is bijna alles dicht hier in de buurt. Er is 1 supermarkt open, dus daar gingen Feline en ik boodschappen halen. Bas bleef bij de tent en kon zo even op zijn gemak douchen. Soms heb je dat gewoon even nodig.

’s Avonds waren er diverse springkussens neergezet als vermaak voor alle kinderen hier op de camping. Ze doen zoveel voor die kids! Erg leuk!

Feline was erg moe en lag zowaar voor 20:30 uur in bed. Een beetje tegenstribbelent, maar ze sliep zo! Ook ik ben lekker op tijd naar bed gegaan. Ik had het zo koud! Ik kreeg het niet meer warm…

Op de camping heb ik nagenoeg geen internet, dus foto’s houd je tegoed. Ik probeer wel stukjes te schrijven, dus ik doe mijn best! 😉

Liefs, Linda

1 reactie op “Diary #44 | Vakantie!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.