Ga naar de inhoud

Diary #31 | Vakantie en leuke dingen doen #31

Deze week heb ik vakantie gehad samen met Feline. Vorige week was Bas een weekje vrij en nu was het mijn beurt. We hebben allemaal leuke dingen gedaan, lees je mee?

Maandag – Feline ophalen bij mijn ouders

Afgelopen weekend heeft Feline gelogeerd bij mijn ouders. Samen met haar liefste nichtje bleven ze 2 nachten slapen. Ik mocht haar pas ’s middags ophalen (want anders was het zoooooo kort ;), dus in de ochtend had ik zeeën van tijd! Ik besloot nog een jurkje voor mijn mooie meisje te maken. Ik had nog een stofje liggen waarvan ik wist dat zij die erg leuk vond. De bedoeling was om daar iets voor mezelf van te maken, alleen wist ik nooit wat.

jurkje en onderbroek voor Feline handgemaakt

Naast het jurkje heb ik ook een onderbroek gemaakt. Toen ik Feline opgehaald had en ze de jurk en onderbroek zag was ze helemaal gelukkig! Ik had een blij meisje!

Dinsdag – shop till you drop!

Omdat we allemaal hopen dat het mooie weer er eindelijk aan gaat komen zijn Feline en ik naar de stad geweest. In de eerste week van het jaar zijn we naar Utrecht geweest om te shoppen. Ze was gigantisch goed geslaagd bij Primark. Je bent alleen wel een hele dag kwijt als je daar gaat shoppen, dus besloten we deze keer naar Zaandam te gaan. Hier zit namelijk ook een Primark en is veel dichterbij!

Voor we naar de stad gingen hebben we de kledingkast uitgezocht. Alles wat niet meer past of niet leuk is (ze heeft per slot een eigen mening) hebben we in zakken gedaan. Twee grote puinzakken vol hebben we in de kledingcontainer gedaan. Daarna zijn we naar de stad gegaan en direct de Primark ingelopen.

shop till you drop

We waren net iets meer dan €100 kwijt, maar ons meisje heeft 15 mooie kledingstukken voor deze zomer! Ze heeft echt erg leuke kleding uitgezocht. Van jumpsuits tot bikini’s en van een badpak tot setjes. Laat het mooie weer maar komen!

Toen we geslaagd waren hebben we samen nog een ijsje gegeten en wilde ze een paar mooie foto’s bij een boom.

ons mooie meisje
onze liefste

Eenmaal thuis zijn we naar de zolder gegaan. Mijn moeder wil graag weer een naaimachine thuis hebben en ik heb er nog één op zolder staan die ik niet gebruik. Ik kwam er alleen achter dat ik geen voetpedaal meer had. Ik weer niet of ik die ooit heb gehad, maar zo kan je er niks mee… Op internet vond ik een passende voetpedaal die ik heb besteld. Deze wordt morgen bij mijn ouders bezorgd. We hebben ook gelijk wat stofjes uitgezocht, een makkelijk patroon en garen en spelden. Dan kan ze gelijk iets moois maken als ze dat zou willen!

Ook interessant: Mijn 20 favoriete webwinkels

Woensdag – naar mijn ouders

Vandaag zijn Feline en ik naar mijn ouders geweest. Ik mocht planten uitzoeken in hun tuin waar ik stekjes van mocht meenemen. We zijn tussen de middag lekker gaan lunchen bij de McDonalds. Ook had ik de naaimachine en een volle tas met stofjes meegenomen voor mijn moeder. Ze was er super blij mee!

Eenmaal weer thuis ben ik in de tuin aan de gang gegaan. Ik heb alle stekjes van de planten netjes op hun plek gezet!

nieuwe planten in de tuin

In de tuin kwam ik een blauwe pissebed tegen. Na even Google gecheckt te hebben kwam ik erachter dat deze niet heel gezond waren, maar dat het niet raar was! 😉

Donderdag – strand!

Vanochtend zijn Feline en ik redelijk vroeg vertrokken naar het strand. Omdat het mooi weer zou worden hadden we verwacht dat het erg druk zou zijn! Toen we aankwamen viel dit reuze mee en hadden we alle ruimte om de auto te parkeren. Het weer was ons goedgezind en hebben even lekker uit kunnen waaien!

Dagje strand
Torens maken van zand!
Knuffel!

Na een paar mooie torens van zand gemaakt te hebben zijn we wat gaan eten.

Heerlijk eten!

Na het eten was Feline doodop! Ze was zo moe dat ze niet eens zin had om samen naar de zee te lopen… Volgende keer beter. We zijn dus teruggelopen naar de auto en gelijk door naar huis gegaan. Thuis is Feline zelfs even naar bed gegaan en heeft gewoon liggen slapen! Daarna was ze redelijk opgeknapt en kon ze nog naar de herdenking kijken om 20:00 uur. Daarna was ze zo vertrokken!

Vandaag is ook onze voortuin opgehoogd en opnieuw bestraat. Doordat de wijk opnieuw aangelegd wordt lag onze tuin een stuk lager dan de stoep. We hebben dit samen met een aantal buren tegelijk laten aanpakken!

mooie voortuin

Lees ook: Onze zomervakantie van 2022

Vrijdag – lunch

Vanochtend zijn we naar Toolstation en de Hornbach geweest. Bij Toolstation hebben we beschermvlies gehaald voor als ze onze achterpui en raam in de badkamer gaan vervangen. Dit gaat over een weekje gebeuren!! Bij Hornbach hebben Feline en ik een zak grind gehaald. Tegen de muur van het huis zijn 2 “bakjes” gemaakt in de stenen. Hierdoor zijn de roosters vrij voor de kruipruimte. Om dit wel een beetje dicht te maken doen we hier grind in. Zo kan er nog steeds lucht in, maar geen bladeren enzo!

Tussen de middag kwam Gerard langs met lekkere broodjes en beleg! Bas was ook even thuis van zijn werk en kon zijn pauze gezellig met ons eten! Het was erg gezellig en lekker!

Zaterdag – boodschappen en thuis klooien

Voor iedereen wakker was had ik mijn plantjes allemaal al een slok water gegeven. Ook hebben we vanochtend hebben we boodschappen gedaan. Picnic hebben we de afgelopen tijd niet meer besteld. We vinden de aanbiedingen niet zo denderend en voor het vlees gaan we tegenwoordig naar de Turkse supermarkt en slager. Natuurlijk hadden we lekkere broodjes meegenomen voor tussen de middag. Daarna zijn we allemaal lekker aan het klooien geweest in en om het huis. Soms is dat zo lekker!

Feline en ik zijn toch ook nog even naar een tuincentrum bij ons in de buurt geweest. We hebben hier een sedum, framboos en een astilbe. Dit zijn allemaal planten die winterhard zijn. De sedum is voor bovenop de buitenkeuken en de framboos en astilbe in de nieuwe border. Beide staan prima in de schaduw en dat is daar geen overbodige luxe!

Zondag – laatste dag van de vakantie

Ik was weer eens vroeg wakker. Volgens mij kan ik gewoon niet meer uitslapen… Rond 06:00 uur is het gewoon klaar bij mij. Afgelopen week heb ik vakantie gehad en elke dag was ik rond die tijd wakker. Gelukkig gaat morgen de wekker weer heel vroeg… 😉 Maar eerst nog even genieten van een heerlijke laatste vakantiedag!

Vandaag ben ik begonnen achter mijn laptop. Ik heb wat vooruit zitten werken voor mijn blog en geprobeerd wat inspiratie op te doen voor nieuwe blogs. Daarna heb ik zelf pitabroodjes gemaakt. Deze hebben we als lunch heerlijk op zitten eten!

Waar we normaal als traditie gaan eten zonder borden aan het einde van de vakantie, gaan we nu een keer uiteten! Bij ons lievelingsrestaurant in Sloten, Royal Fook Long!

Wat hebben we alle drie zitten buffelen… En wat was het heerlijk! Feline en ik hebben beide sushi geprobeerd, maar voor ons was het echt geen succes… Nooit meer! Wij houden het wel bij de rest! 😉

Morgen mag ik weer werken na een weekje vakantie. Dat zal wel weer even wennen zijn. Ook verwacht ik dat ik een drukke dag op kantoor zal hebben met een afspraak en veel mail wegwerken. Komende week mag ik naar de tandarts, hebben we een lunch met mijn familie op zondag en zal er vast nog veel meer gebeuren. Maar dat lees je volgende week in een nieuwe De week van…

Liefs, Linda

1 reactie op “Diary #31 | Vakantie en leuke dingen doen #31”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.