Ga naar de inhoud

Persoonlijk | #55 | Werken en uit eten

Maandag – Werken

Vandaag ben ik weer, zoals eigenlijk elke maandag, op kantoor. Bijna iedereen is op de zaak aan het werk, dus het is een gezellige boel! Waar het de afgelopen weken vooral qua mensen rustig was omdat er veel in de buitendienst liepen, zijn ze nu bijna allemaal op de zaak aan het werk.

Omdat het bij ons vakantie is, gaat Feline logeren bij mijn ouders. Bas brengt haar naar Culemborg, dus als ik thuis kom is ze er niet. Ik vind het altijd erg stil in huis als ons kleine draakje er niet is. Bas en ik beslissen dat we eten bestellen en op de bank tijdens het bingen van de serie die we nu aan het kijken zijn gaan opeten. Soms mag dat best!

Dinsdag – Thuis aan het werk

Gisteren heeft Bas veel dozen op zolder uitgezocht en al het afval brengt hij vandaag naar het grofvuil. Omdat mijn werk niet zo druk ik op het moment beslissen we in de middag samen naar Ikea te gaan. We hebben onze grote vakkenkast van het weekend in de kastenkamer gezet en hier willen we nog bakken voor hebben. Omdat we ze als wasmanden gaan gebruiken hebben we gekozen voor draadmanden. Voor ons trotse Amsterdammertje (ze is er geboren 🙂 ) hadden we een kleine verrassing meegenomen. Helaas kan ik hier geen link van maken, want je kan deze alleen in Ikea Amsterdam kopen…

dinsdag dekbedovertrekset gekocht bij ikea Amsterdam
Kastenkamer met nieuwe manden in kallax vakkankast van ikea amsterdam

’s Avonds hebben we een voor ons nieuw recept uitgeprobeerd. Het waren empanadas met kip. We vonden het beide geen succes en zullen deze dan ook niet snel meer maken. In het kookboek stond een variatie met gehakt op dezelfde pagina, dus die gaan we nog maar eens proberen. Misschien is dat een betere keuze.

Woensdag – Werken en ons meisje is weer thuis!

Vanochtend heb ik thuis gewerkt. Bas was de deur uit voor zijn werk en Harry lag de hele ochtend te slapen… Het was echt mega stil in huis, maar vanmiddag komt ons meisje gelukkig weer thuis! Dan is de stilte altijd heel snel afgelopen! 😉

’s Middags hebben Feline en ik samen op de bank tv gekeken. Na twee nachten logeren is ze altijd helemaal gesloopt! En ik verwacht dat mijn ouders dat ook zijn! Dus hebben we lekker bank gehangen en tv gekeken. ’s Avonds hadden we gevuld stokbrood met gehakt op het menu staan en ging ons meisje op tijd naar bed!

Donderdag – Werken op de zaak

Vandaag was ik weer op de zaak aan het werk. Ik ben begonnen met het opruimen van kantoor en alle dingen die bewaard moeten blijven weer opruimen op de plekken waar het hoort. Omdat we een tijdje geleden verhuisd zijn, heeft nog niet alles een eigen plek. Hier moeten we nog een keer wat op gaan vinden zodat het makkelijk is om het netjes te houden.

Eenmaal weer thuis heb ik het eten gemaakt toen Bas nog aan het werk was aan de keukentafel. Feline zat met opa Gerard tv te kijken. We aten kipsalon. Dat is eigenlijk een makkelijke versie van de kapsalon. Stiekem alleen kipfilet in stukjes met shoarmakruiden bakken in een pan, kaas erop en laten smelten. Patat bakken en in een ovenschaal plempen en de kip eroverheen kwakken. Lekker knoflooksaus erbij en smullen maar!

Vrijdag – Thuis en officiële laatste vakantiedag voor Feline

Vandaag is de officiële laatste vakantiedag van Feline. Bas is weg voor zijn werk en ik heb thuis nog het één en ander te doen voor mijn werk. Zo heb ik onder andere een nieuwe advertentie gemaakt. Samen met Feline ben ik even naar de supermarkt gereden in mijn pauze om een lekker broodje te halen voor tussen de middag. Feline koos een chocoladebroodje en een donut uit en ik een saucijzenbroodje.

In de middag hebben Feline en ik een grappige pyjama voor haar gemaakt. Bijna al haar pyjama’s beginnen te klein te worden en ik had heus nog wel wat stofjes liggen. Door verschillende stofjes te combineren is het een grappige pyjama geworden!

pyjama maken op vrijdag!

’s Avonds had ik iets onwijs leuks op de planning! Ik ging namelijk uit eten met een vriendin van mij! We gaan eens in de zoveel tijd samen uit eten en kletsen dan over van alles en nog wat en nog veel meer. Dat is toch het fijnst als er geen kinderen bij zijn. 😉 Dus gaan we samen uit eten naar verschillende restaurants!

Het was echt heel erg gezellig en lekker! We zijn naar Royal Fook Long geweest in Sloten (Amsterdam). Dit is één van mijn lievelings en zijn we een tijdje geleden ook al geweest. Zij vond het toen ook echt voor herhaling vatbaar, dus vandaar dat we nog een keer gingen!

Uiteraard hebben we beide veel te veel gegeten en gingen we bijna rollend naar huis. Maar als het zo ontzettend lekker is, dan mag dat af en toe best wel!

Zaterdag – Boodschappen en samen op pad

Vandaag heb ik samen met Feline boodschappen gedaan. Bas is thuis gaan stofzuigen en toen we terugkwamen zijn we naar de stad gegaan. Bas heeft vorige week een nieuwe XBOX gekocht en de oude wilde hij verkopen in de stad. Helaas konden zij hier niks mee want er zaten teveel gebruikssporen op. Uhm… Wat wil je met een spelcomputer? Die gebruik je toch?

We hebben nog een klein rondje gelopen in de stad en zijn toen weer door gegaan. Bas besloot zijn oude XBOX naar de kringloop te brengen. Dan kon er tenminste nog iemand blij gemaakt worden met de feestdagen! Uiteraard hebben we nog een rondje in de kringloop gelopen en zijn toen weer richting huis gegaan.

’s Avonds hebben Bas en ik lekker quesadilla met gehakt gegeten en Feline linzensoep. Wij houden daar niet van en Feline niet van ons eten. Dus dat komt zo goed uit!

Zondag – Van alles wat!

De klok is natuurlijk achteruit gegaan dit weekend, dus werd ik zowaar later wakker dan normaal! 😉 Feline ging gelijk in bad toen ze wakker was en kwam als een schoon meisje in haar pyjama naar beneden. Ik was al een hele tijd van plan om focaccia te maken. Maar elke keer kwam het er niet van. Nu ging ik het gewoon doen! Ik had ’s ochtends al het deeg gemaakt en ben me toen gaan aankleden. Daarna ben ik naar de Action gegaan, want ik wilde een nieuwe bakvorm en een agenda voor bij ons thuis. Uiteindelijk liep ik met veel meer de deur uit dan gepland… Fijn altijd…

Eenmaal weer thuis kon ik verder met het deeg. Ik heb het nog even gekneed en daarna in de nieuwe bakvorm gedaan. Met een paar takjes tijm en zeezout is het in de oven gegaan.

focaccia voor het in de oven gaat

Na 20 minuten was het broodje erg mooi goudkleuring en heb ik het uit de oven gehaald. Een groot gedeelte van de takjes haalde ik er vanaf. Een beetje olie over de bovenkant en wat zeezout en het broodje was klaar!

focaccia uit de oven
heerlijk luchtige focaccia

Onder het genot van een stuk focaccia en nog wat lekkere grillworst van de slager hebben we nog wat spelletjes gespeeld. Daarna ben ik achter mijn laptop gekropen, Feline in haar tablet en Bas keek naar voetbal.

’s Avonds hebben we Turkse pizza zonder borden gegeten, want dat is traditie aan het einde van elke vakantie! Gelukkig begint morgen school weer en is het dinsdag pas weer studiedag…

Ik heb een lekker weekje achter de rug en we hebben veel leuke dingen gedaan! Wat heb ik vrijdag heerlijk gegeten en wat was het gezellig om samen met Bas naar de IKEA te gaan! Hoe was jouw week? Heb jij nog leuke dingen gedaan?

Liefs, Linda

1 reactie op “Persoonlijk | #55 | Werken en uit eten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.