Ga naar de inhoud

Deken haken

We weten dat het binnenkort toch echt kouder gaat worden. Helaas zal het niet met kerst 20 graden zijn. Persoonlijk vind ik niks fijner dan met een heerlijke deken op de bank te liggen of in de stoel te zitten. Ik ga die deken zelf haken. Kijken jullie mee?

Een tijd geleden had ik Charlie gehaakt. Ik had ondertussen allemaal kleine bolletjes katoen garen gekocht bij mijn favoriete winkel voor bolletjes wol waar ik nog meer knuffeltjes van wilde haken. Maar na 1,5 big-shopper vol vond ik het wel genoeg. 😉 Maar die overgebleven bolletjes wilde ik niet weggooien. Ik begon met lapjes haken.

Een lapje bestaat uit een ketting van 31 lossen (1 keerlosse) en 20 rijen van halve stokjes. Om de lapjes die geheel uit één kleur bestaat, heb ik een rand wit gehaakt van vasten. Aan het eind heb ik de lapjes allemaal aan elkaar gehaakt, ook weer met wit. Als de deken groot genoeg is, haak ik er nog een aantal randen witte vasten omheen.

Op dit moment heb ik een deken klaar. Alleen vind ik deze nu te klein. Zeker als je er lekker onder wilt liggen op de bank. Ik ga dus de witte randen uithalen en nog wat extra lappen eraan zetten. De deken bestaat nu uit 6×6 lapjes. Op dit moment wil ik nog 20 lapjes erbij haken. Dan bestaat uiteindelijk de deken uit 7×8 lapjes. Ik verwacht dat het dan wel groot genoeg is!

Hebben jullie nog leuke haakprojecten op dit moment? Willen jullie de deken zien als het klaar is?

Liefs, Linda
Deken haken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.