Ga naar de inhoud

Dingen die ik moet opruimen (maar geen zin in heb)

Al een tijd zijn er plekken in huis die ik echt op moet ruimen. En niet alleen opruimen, maar ook echt veel weggooien. Het lukt me gewoon echt niet. En waarom? Ik heb er gewoon geen zin in! Wat de plekken in huis zijn die ik eigenlijk moet opruimen lees je hieronder.

Onze slaapkamer

Onze slaapkamer is niet een nette kamer met mooie spullen. We hebben een oude dekenkist en een stoel staan. Hier worden extra dekens en kussens opgelegd. Ook leggen we onze kleding hier neer als we naar bed gaan. Niet echt netjes natuurlijk! Eigenlijk willen we onze hele slaapkamer aanpakken, alleen komen we hier de komende tijd even niet aan toe.

Slaapkamer Feline

Slaapkamer van Feline

De slaapkamer van Feline is af en toe net een slagveld. Wanneer ik het echt zat ben kunnen we dit heel goed samen opruimen. Alleen blijft dit nooit lang netjes… En ik vertik het om dit elke dag op te ruimen! Eigenlijk moeten we hier gewoon een keer vreselijk gaan uitdunnen in speelgoed en knuffels. Ik ben van mening dat ze er toch niet mee speelt en dat het dus weg kan. Alleen denkt mevrouw hier totaal anders over. Hoe pakken jullie dit aan?

Lees ook: Wat zou ik nog willen veranderen aan ons huis?

De voorraadkast

Een tijd geleden hadden we de kast onder de trap helemaal uitgeruimd en weer super netjes ingericht. Alleen is hier weinig van terug te zien wanneer je de deur open doet. Ondertussen staat hier niet alleen voorraad maar ook weer speelgoed… Ons kind heeft echt mega veel speelgoed… Alleen echt wegdoen kan ze niet. En wanneer we dingen op mysterieuze wijze laten verdwijnen komt ze hier altijd achter! We moeten dus echt een keer haar speelgoed en de voorraadkast weer opruimen om overzicht te krijgen. Maar ja… Ik heb er geen in in.

Mijn kledingkast

In mijn kledingkast liggen kleren die ik niet meer aan doe. Omdat het gewoon niet lekker zit, niet meer past of eigenlijk gewoon echt niet meer kan. Dit moet ik uitzoeken en wegdoen. Alleen ook hier heb ik geen zin in! Ik ga liever met mijn planten aan de gang of met lekker weer de tuin in!

Onze zolder

De zolder

Onze zolder heeft meerdere functies. Er is een afgesloten ruimte waar onze wasmachine en droger staat. Hier hebben we 2 wasrekken hangen waar kleding aan kan drogen. In de open ruimte staan meerdere bureaus. Er is een thuiswerkplek, mijn naaimachines staan op een ander bureau, mijn snijtafel staat er en een tekentafel van Bas. Ook staat er een grote vakkenkast met mijn voorraad stof en boeken. Stiekem staan hier ook nog een stuk of wat verhuisdozen waar we nooit meer in hebben gekeken… Zouden we die gewoon weg kunnen doen? Ik wil dan toch altijd eerst weten wat erin zit voor ik het naar de milieu straat breng. Nog niet gelukt dus.

De keuken

In onze keuken hebben we veel pannen die we bijna nooit gebruiken. Alleen kan ik deze niet zo makkelijk weg doen, want stel je voor dat je een keer een heel weeshuis zou moeten voeden. Dan heb je al deze grote pannen toch nodig? En al die glazen? Die we nooit gebruiken? Moeten we die bewaren? Tja… Dat hele weeshuis moet toch ook kunnen drinken? 😉 Nee hoor, ik heb er gewoon geen zin in!

De zolder in de schuur

Onze schuur is meer een werkplaats van Bas dan een echte schuur. Onze fietsen staan namelijk niet in deze schuur, maar gewoon in de voortuin. In de schuur is een zolder gemaakt door de vorige bewoners. Hier hebben we enorm veel opslag. En ik denk dat het daar fout gaat. Alles wat achterin ligt zien we nooit en zullen we dus ook niet snel uitzoeken! Want ook hier hebben we geen zin in. Dan moet die hele zolder leeggemaakt worden voor we bij de achterste spullen zijn… Ooit mensen, ooit.

Het zijn best veel plekken in huis die we zouden moeten opruimen. Alleen hebben we hier echt geen zin in! We hebben al genoeg in de zooi gezeten en zolang het staat op de plek waar het staat… Juist. Daar staat het dus nog wel even.

Heb jij een plek (of meerdere plekken) in huis die nodig opgeruimd moeten worden? En sta je hier hetzelfde in als wij?

Liefs, Linda
Wat ik op moet ruimen

2 reacties op “Dingen die ik moet opruimen (maar geen zin in heb)”

    1. Ik had het ook maar sinds mij oom met mij heeft opgeruimd doe ik stofzuigen dweilen kamer opruimen spullen die ik niet gebruik weggooien keuken opruimen spullen van mij zusje opruimen doeiiiiiiiiii

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.