Ga naar de inhoud
Home » Persoonlijk | Dit vind ik fijn aan ons huis

Persoonlijk | Dit vind ik fijn aan ons huis

Een aantal jaren geleden zijn wij verhuisd van Amsterdam naar Zaandam. We hebben deze keuze heel bewust gemaakt en staan er nog steeds 100% achter! Maar wat zorgt ervoor dat ik het zo naar mijn zin heb in ons huis?

Verhuizen

Ik ben geboren in Utrecht, met mijn ouders verhuisd naar Culemborg waar ik in 3 verschillende huizen op mezelf gewoond heb. Nadat ik Bas heb leren kennen zijn we verhuisd naar Amsterdam Osdorp. We hadden daar een appartement met groot balkon. Het was een erg ruim appartement met 3 slaapkamers en een grote hoge ruimte waar de keuken en woonkamer in zat. Eigenlijk een prima plek zou je denken. Dat was het ook! Tot we Feline kregen.

We gingen op zoek naar een huis met een tuin en een boven. Na heel wat huizen bekeken te hebben zijn we in Zaandam neergestreken in een rijtjeshuis met tuin! Op slag waren we verliefd op de grote ramen en mooie ruimtes. Dit werd ons huis! Het thuis voor ons meisje wat we zo graag wilden.

Lees ook: 6 tips voor een tuin make-over on a budget

Fijne keuken

De keuken in het oude huis was prima, we hadden er zelf een eiland in geplaatst voor extra bergruimte, maar de keuken in ons huis nu is echt super fijn! De U-opstelling is erg handig. Hierdoor is alles binnen handbereik, maar heb je zeker niet het gevoel dat de keuken klein is.

De vloer

We hebben grijze plavuizen op de vloer liggen met vloerverwarming. Dit was al zo toen wij het huis gekocht hebben. Doordat de kleur eigenlijk overal bij past hebben we het zo gelaten. De vloerverwarming zorgt ervoor dat we geen radiatoren in de woonkamer hebben. En dat is een verademing voor het plaatsen van meubels!

Maar wat zou ik willen veranderen aan ons huis?

Onze tuin

In onze tuin hebben we een buitenkeuken gemaakt. Hier hebben we een tafel met stoelen in staan en de barbecue van Bas staat hier ook. We hebben een deur in de achterwand zitten waardoor we achterom de tuin in kunnen. We hebben veel planten in de tuin, maar ook genoeg plek voor het grote zwembad wat we in de zomer graag opzetten!

Doordat we een tuin op het zuidwesten hebben kunnen we bijna de hele dag in de zon zitten als die schijnt. ’s Ochtends schijnt het zonnetje vrolijk in de buitenkeuken en tegen de avond op het huis. Hierdoor kan je lang genieten van de warme avonden. Maar wanneer het nu te warm is doen we gewoon het zonnescherm open!

Onze achtertuin

Badkamer

We hebben begin dit jaar onze badkamer laten verbouwen. Waar het eerst een soort steriele ruimte was (totaal niet mooi ook) is het nu een heerlijke ruimte met grote douche, bad en dubbele wasbak. De kleuren zijn super mooi geworden en zorgt voor een rustige mooie ruimte.

Alle drie kunnen we lang genieten van douchen of een heerlijk bad. Dus dit is wel een favoriete plek van ons allemaal!

badkamer is klaar!

Onze eigen plekken

Waar ik echt onwijs blij mee ben is dat we alle drie onze eigen plek hebben. Feline heeft een heerlijke slaapkamer waar ze kan spelen en rommelen (lees make-up opdoen), Bas heeft zijn domein in de schuur en ik heb mijn ruimte op zolder! Hierdoor kunnen we onze eigen ding doen, ons even terugtrekken als we dat nodig hebben.

Bureau Feline

Ik ben erg blij met ons huis en de wijk waarin we wonen. Het is een soort dorpje in een stad wat zorgt voor een fijne sfeer. Ook met onze buren hebben we super fijn contact. Die zou ik voor geen goud meer willen missen!

Wat vind jij fijn aan je huis? Of zou je het liefst met gierende banden ergens anders naar toe willen verhuizen?

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.