Ga naar de inhoud
Home » Een nieuwe slaapkamer voor een meisje

Een nieuwe slaapkamer voor een meisje

Feline heeft nu ongeveer 3 jaar haar slaapkamer zoals deze nu is. Af en toe ben ik al aan het nadenken hoe we deze kunnen veranderen naar een grotere meiden kamer. Ze weet het zelf nog niet, maar over een tijdje zullen we haar kamer weer gaan veranderen in een bijna tiener-kamer!

Hoe ziet haar kamer er nu uit?

Ongeveer 3 jaar geleden, in corona-tijd, hebben Bas en ik in een paar dagen haar slaapkamer helemaal omgetoverd. We hebben een kast geschilderd, een nachtkastje in dezelfde kleur, nieuwe meubels en de muren met een kleurbaan gemaakt. Feline sliep toen bij mijn ouders, anders was dit nooit gelukt en zo kon het een mooie verrassing zijn!

Slaapkamer Feline
Bureau Feline
bed met Harry
geschilderde kast

Ze was zo onwijs blij met haar kamer!!! En nog steeds vinden we haar kamer erg leuk. Ondertussen heeft haar poppenhuis plaatsgemaakt voor een grote spiegel met kaptafel en is haar chillbank omgetoverd tot Lego-hoek. Maar ons meisje is al bijna 8. En over een tijdje gaat ze naar de middelbare school! Misschien wordt het dus tijd om te gaan denken aan een nieuwe verandering. Een grote meiden kamer!

Must-haves

Bij een nieuwe slaapkamer horen nieuwe meubels. Althans een aantal. Uiteraard wil ik wat meubels van haar kamer nu hergebruiken, maar ik zou het toch ook wel heel leuk vinden om wat nieuws in de kamer te zetten!

Wat ik echte must-haves voor haar nieuwe kamer vindt zijn:

  • Een tweepersoonsbed (dan hebben we die tenminste alvast 😉
  • Een groter bureau met een grotere bureaustoel
  • Een chill-hoek, zoals een bank of grote kussens met televisie
  • Een make-up hoekje
  • Haar kledingkast in een nieuwe kleur
  • Haar nachtkastje in dezelfde kleur als haar kledingkast
  • Een boekenkast/kasten voor boeken
  • Haar eigen SONOS-box

Lees ook: Wat zou ik nog willen veranderen aan ons huis?

Ideeën voor haar nieuwe slaapkamer

Op Pinterest heb ik wat ideetjes gepind die mij erg leuk lijken om toe te passen in haar nieuwe kamer! De leukste heb ik hieronder geplaatst. Kijk je mee?

Ik denk dat we in haar nieuwe kamer voor een hoogslaper moeten gaan. Dan kan daaronder een bank of bureau geplaatst worden. Haar kamer is niet heel klein, maar ook niet mega groot. En in een kamer voor een grote meid staat meer dan in de slaapkamer van haar ouders…

Wat wil Feline zelf?

Ik heb werkelijk waar geen idee wat ze zelf zou willen. Ik verwacht op dit moment nog heel veel kleur en Lego. Maar wanneer het zover is dat we een nieuwe slaapkamer voor haar gaan maken zal ze daar wel anders over denken. Ik verwacht dat ze dan minder Lego op haar kamer heeft en dat ze meer waarde hecht aan een goed bureau en een hangplekje. Ook een lekker groot bed met een televisie zal dan meer haar aandacht hebben.

Ik verwacht dat als we haar nu vragen naar haar droomkamer dat de onderstaande een grote JA zal zijn… We vragen het nu dus nog maar even niet. 😉

Realisatie van haar nieuwe slaapkamer?

Voor dit allen gemaakt gaat worden mogen Bas en ik eerst nog het één en ander verbouwen/veranderen op de bovenverdieping. Zo willen we over de hele bovenverdieping dezelfde vloer. Nu ligt er alleen bij ons in de slaapkamer een ander laminaat. Dit vinden we erg jammer (en misschien wel echt lelijk). Alleen wanneer moeten we dit nou weer doen? We hebben net een badkamerverbouwing achter de rug. Eerst mogen we dus flink gaan sparen, dan de vloer kiezen en veranderen en dan de slaapkamer van Feline.

Wanneer zou jij je kind een grote-meiden-kamer geven met een tweepersoonsbed en een televisie? En welke van de ideeën heeft jouw voorkeur? Ik lees het graag in de comments!

Liefs, Linda
slaapkamer make-over
er zijn affiliate links gebruikt in dit bericht. Wanneer jij op deze link klikt krijg ik een kleine commissie. Jij betaald hier niks voor.

1 reactie op “Een nieuwe slaapkamer voor een meisje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.