Ga naar de inhoud
Home » Help! Ik vind mijn hobby niet meer leuk!

Help! Ik vind mijn hobby niet meer leuk!

Ken je dat? Je hebt een super leuke hobby maar je kan je er niet toe zetten? Oftewel, je vindt je hobby niet meer leuk. Ik heb dat nu… En ik vind het verschrikkelijk! Ik wil zo graag dat dat weer gaat veranderen! Hieronder lees je hoe ik dit aan ga pakken. Heb jij nog tips voor me? Deel ze dan alsjeblieft. Ik kan alle tips goed gebruiken!

Al een poosje kan ik me er niet toe zetten om op zolder de mooiste dingen te maken achter mijn naaimachines. Af en toe maak ik even snel een broek voor Feline (meer omdat ze zo snel groeit op dit moment) of repareer ik slijtage. Maar echt actief nieuwe patronen zoeken of een favoriet patroon gebruiken om iets nieuws te maken, dat zit er al een tijdje niet in. Ik heb geen idee hoe dit komt… Nu heb ik afgelopen week weer eens een bestelling stof geplaatst bij Driessen Stoffen (één van mijn favoriete webwinkels voor stofjes), alleen ligt dat nu op zolder om gewassen te worden. Het is niet zo dat het nog niet mee kon in de machine, maar ik denk er nu niet aan om het mee te nemen.

Ons meisje heeft een mega groeispurt op dit moment, dus alle broeken die ik gemaakt had zijn te kort geworden. Truien en shirts zijn ook net iets aan de korte kant. Maar ik krijg mezelf niet zover om naar zolder te gaan en iets te maken. En daar baal ik van.

Ik weet hoe leuk ik het altijd vond om uren op zolder bezig te zijn en dan met leuke nieuwe kledingstukken voor ons meisje naar beneden te komen. Hoe blij zij de volgende dag dan was als ze zag hoe het was geworden. Maar waarom lukt het me nu niet? Een tijdje geleden heb ik ein-de-lijk de gordijnen ingekort van de woonkamer. Ik hoopte dat ik dan weer de smaak te pakken zou krijgen. Maar het lukt niet.

Waar ik eerst al uren op zoek kon gaan naar nieuwe en leuke patronen, scroll ik er nu snel doorheen en gooi ik de nieuwsbrieven met nieuwigheden gewoon weg. Ik heb geen zin om patronen of stofjes te zoeken, laat staan om op zolder te zitten en dan uren daar door te brengen. Terwijl ik dat eerst heerlijk vond! Dit moet ik veranderen. Ik wil dat ik dit ga doorbreken en heb er een plan voor gemaakt.

Lees ook: 25 feiten over mij die je misschien nog niet wist

Uitrusten

Omdat ik merk dat ik echt heel erg moe ben en merk dat er te veel om me heen gebeurt, ga ik proberen om eerst meer uitgerust te worden. Ik ga dagen in het weekend inplannen dat ik van mezelf moet uitslapen. Dat is een dingetje bij mij, want meestal zit ik uiterlijk om 07:00 uur al beneden. Nu ga ik mezelf dwingen om weer naar bed te gaan. Even een sigaretje roken (I know, don’t judge) en mijn bed weer in. Hopen dat dat een goed begin is.

Tijd inplannen

Ik ga in mijn agenda tijd inplannen om naar zolder te gaan. In die tijd ga ik beginnen met opruimen. Patronen uitzoeken die ik geprint heb in de afgelopen paar jaar. Er zitten patronen bij die al veel te klein zijn voor Feline en die ik dus niet meer zo snel zal gebruiken. Dat zal een hele hoop ruimte geven in de mappen waar ik de patronen in bewaar. En dan heb ik weer plek voor nieuwe maten of nieuwe patronen!

Mezelf dwingen patronen te zoeken

Als ik dan eenmaal ruimte heb in de mappen ga ik mezelf dwingen om patronen te zoeken en met Feline te overleggen wat zij heel graag zou willen. Ik heb ongeveer 100 patronen (misschien zelfs meer) op mijn computer staan. Ook welke ik nog nooit heb uitgeprobeerd. Daar zal vast iets tussen staan. Ook heb ik genoeg stoffen op zolder liggen die ik kan gebruiken om nieuwe patronen uit te proberen.

Opnieuw tijd inplannen

Als ik eenmaal een opgeruimde zolder heb en nieuwe patronen gevonden heb ga ik weer tijd in mijn agenda inplannen om naar zolder te gaan. Alleen nu ga ik dan de patronen tekenen die ik graag zou willen maken en stofjes erbij zoeken uit mijn eigen voorraad.

Ik denk dat ik, door er op deze manier mee bezig te zijn, weer meer zin krijg om dingen te maken. Want zeg nou zelf, wat is er leuker dan je eigen mooie meisje in één van je nieuwste creaties te zien rondlopen? En er is geen betere reclame dan zij! Ze verteld aan iedereen die zegt dat ze er leuk uit ziet, dat ik dat gemaakt heb! 🙂

Hoe doen jullie dat wanneer je een hobby hebt maar er geen energie voor hebt? Heb je misschien een andere tip? Deel die dan alsjeblieft met me! Misschien kan ik er wat mee.

Liefs, Linda
ik vind mijn hobby niet meer leuk

2 reacties op “Help! Ik vind mijn hobby niet meer leuk!”

  1. Ik accepteer dat het geen hobby meer is en ga iets doen waar ik super veel energie van krijg. Ik kan mij voorstellen dat kleding maken nogsteeds heel praktisch kan zijn, zeker bij een snelgroeiende dame. Maar misschien de druk er vanaf halen kan al schelen? Dat Kleding kunnen maken (of vermaken) even genoeg is voor nu?
    Want misschien ga je het missen, maar misschien ook niet. Is dat heel erg?

    1. Ik denk dat het niet erg is voor nu. Het is een zooi in huis (verbouwing badkamer) en vroeg donker. Ik ben dan altijd vroeg moe. Meestal zit ik ’s avonds achter de naaimachine, dus als het langer licht is komt het heus wel goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.