Ga naar de inhoud
Home » Hoe gebruik je een bullet journal?

Hoe gebruik je een bullet journal?

Sinds een jaar of 3 gebruik ik geen normale agenda meer, maar een bullet journal. Dat is een leeg boekje waar de pagina’s zijn voorzien van stippen (bullets). Je kan de pagina’s zelf indelen zoals je wilt. Hoe ik mijn bullet journal gebruik? Je leest het hier!

Wat zijn de voordelen van een bullet journal?

Voor mij zijn de voordelen van een bullet journal dat ik zie wat ik moet doen. In mijn agenda gedeelte heb ik meer overzicht dan in een digitale agenda. Ik houd ervan om door de weken te bladeren en extra informatie op te schrijven bij sommige gebeurtenissen. Ik vind het gevoel van schrijven op papier fijn. In mijn bullet journal kan ik makkelijker iets terugvinden dan in mijn digitale agenda.

Ik vind het ook een voordeel om al mijn to-do lijsten bij elkaar te hebben in plaats van allemaal losse blaadjes. Voorheen had ik overal een notitieboekje liggen met verschillende lijstjes. Nu heb ik alles op 1 plek in mijn journal!

Welke bullet journal gebruik ik?

Mijn bullet journal. Hoe gebruik je die?

Voor het tweede jaar op rij heb ik gekozen voor Leuchtturm1917 A5 Medium Notebook Dotted in de kleur Olijf. De kleur vind ik erg mooi en de pagina’s in het boekje zijn dik genoeg om niet heel erg door te drukken.

Welke pennen gebruik ik in mijn bullet journal?

pennen die ik gebruik in mijn bullet journal

De pennen die ik gebruik in mijn bullet journal zie je hierboven. Van boven naar beneden zijn dat:

Ik gebruik graag pennen die uitwisbaar zijn. Anders is mijn bullet journal heel snel een zooitje. Daar houd ik niet zo van. Op deze manier lijkt het alsof je alles met potlood opschrijft, maar met het schrijfgemak van een pen!

Indeling

mijn bullet journal. agenda gedeelte

Aan het begin van mijn bullet journal heb ik pagina’s ingericht als agenda. Op de linkerpagina zie je een overzicht van de week. De dagen in het weekend zijn met de groene markeerstift gemarkeerd. Op de rechterpagina schrijf ik vaak wat ik wil onthouden van de week. Dit kan ik bijvoorbeeld gebruiken voor mijn weekoverzichten op mijn blog.

Ook schrijf ik hier de uitgebreidere takenlijsten die per dag gedaan moeten worden. Zo heb ik meer ruimte dan wanneer ik dit per dag zou opschrijven op de linkerpagina.

Hersenspinsels en dingen die ik wil onthouden schrijf ik in mijn bullet journal

Na het agenda-gedeelte schrijf ik van alles en nog wat op. Op de pagina’s hierboven zie je blogonderwerpen waarover ik wil schrijven. Deze wordt vaak aangevuld en als ik het onderwerp heb gebruikt kruis ik het af.

Symbolen

In mijn agenda maak ik gebruik van symbolen. Een . (bullet) voor een taak die nog gedaan dient te worden. Als de taak voltooid is maak ik van de stip een X. Het komt natuurlijk ook wel eens voor dat je een taak in je agenda niet afgekregen hebt. Dan gebruik ik het symbool > om aan te geven dat deze is verschoven naar een ander moment of andere dag.

Voor mij werken deze symbolen erg goed en kan ik in één oogopslag zien hoeveel taken er nog open staan voor dat moment.

Hoe gebruik je een bullet journal?

Hoe jij je bullet journal gaat gebruiken is aan jezelf. Je kan van alles in je journal opschrijven. Ik houd ervan om mijn journal strak te houden, maar uiteraard kan je deze ook versieren zoals je hieronder op een voorbeeld ziet.

Pagina’s in je bullet journal

Je kan in je bullet journal verschillende pagina’s maken. Een aantal voorbeelden van pagina’s zijn:

 • Agenda
 • Recepten
 • Ideeën voor blogs
 • Kalender
 • Habit tracker
 • Slaap tracker
 • To-do lijsten
 • Doelen voor komend jaar
 • Maaltijd planning
 • Braindump
 • Verjaardagen
 • Afval tracker
 • Droom dagboek
 • Leuke herinneringen
 • Fitness Tracker
 • Favoriete websites
 • Boeken om te lezen

Zoals je kan zien kan je eigenlijk alles bijhouden in je bullet journal. Zelf gebruik ik mijn journal voornamelijk alleen als agenda, to-do list en ideeën voor mijn website/blogs. Maar als je op bijvoorbeeld Pinterest zoekt vind je allemaal verschillende lijsten die je kan maken en gebruiken. Erg leuk!

Gebruik jij een bullet journal? Of doe je alles digitaal? Ik heb een digitale agenda en een bullet journal. Zo kan ik mijn hoofd leeghouden en ik houd ervan om alles overzichtelijk te hebben.

Liefs, Linda
Hoe gebruik je een bullet journal?
er zijn affiliate links gebruikt in dit bericht. Wanneer jij op deze link klikt krijg ik een kleine commissie. Jij betaald hier niks voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.