Ga naar de inhoud
Home » Hoe wij onze vakantiebestemming hebben uitgekozen

Hoe wij onze vakantiebestemming hebben uitgekozen

Een tijdje geleden hebben wij onze vakantie geboekt voor de zomer. We hadden vorig jaar al besloten dat we in ieder geval weer met de tent op vakantie willen! Afgelopen jaar zaten we in een huisje, maar de tent hebben we enorm gemist! Je leest hier hoe wij onze vakantiebestemming hebben uitgekozen.

In eerste instantie hadden we een andere camping op het oog dan waar we nu heen gaan. Deze camping zag er super uit! Er was alles wat wij in een camping zoeken. Maar… Ergens op de pagina met het laatste nieuws vonden we dat de camping te koop stond… En dat zagen we niet zo zitten. Wie weet wat de eventuele nieuwe eigenaar met de camping gaat doen. Of, wanneer de camping niet verkocht wordt, de oude eigenaar er helemaal geen zin meer in heeft? We gingen dus verder kijken…

Ook interessant: Onze zomervakantie van 2022

Maar hoe vind je weer een leuke camping die aan onze wensen voldoet? Allereerst hebben we onze wensen op een rijtje gezet. Onze wensen voor een heerlijke vakantie zijn:

  • We willen een camping aan een rivier(tje)
  • We hebben een grote plek nodig voor onze grote tent
  • We zoeken een plek met elektra en een tapkraantje (in de buurt)
  • Mooie omgeving
  • Een restaurant of snackbar op het terrein
vakantiebestemming Bagnols

Dé camping vinden

Ik heb Google Maps erbij gepakt. We wisten dat we aan een riviertje wilden zitten met de camping en in welke omgeving. Vervolgens opende ik Google Maps, ging naar de omgeving waar we naar toe willen en zocht naar “camping”. Er kwamen allemaal campings tevoorschijn. Ik zoom in bij een riviertje en ga deze af. Uiteindelijk vind je dan meerdere campings waar je uit kunt kiezen. Via de site beoordeelden we de camping. Hoe ziet het eruit? Hoe is het sanitair? Is er iets voor onze meid?

Uiteindelijk heb je een aantal campings laten afvallen en blijven er een paar over. Deze boordeel je op nog wat extra punten zoals: zijn de plekken groot genoeg voor onze tent? Is er een zwembad? Wat is er in de directe omgeving te vinden aan supermarkten?

Lees ook: Mijn favoriete vakaniebestemming

Welke camping kies je?

Uiteindelijk kies je de camping uit die jou het fijnste gevoel geeft. Wij hebben dit jaar voor Camping l’Eau Rouge gekozen in Stavelot, België. We gaan dit jaar naar de Ardennen in de buurt van Spa. Een mooie omgeving met veel riviertjes, rotsen en uitjes! Binnen een uurtje kan je in Duitsland zijn én het Circuit van Spa-Francorchamps zit om de hoek! Wat wil je nog meer?

We hopen nu op onwijs mooi weer, zonder al te veel regen! En dan kan deze vakantie niet meer stuk!!!

En dan?

Dan kan de voorpret van de vakantie beginnen. Ik ben iemand die de omgeving gaat uitpluizen in Google Maps. Ik weet van te voren waar de supermarkten zijn, waar ik naar toe zou willen en waar je het beste uit eten kunt gaan. Helaas duurt het nog een maand of 4 voor we op vakantie gaan, maar de pret alleen is al voldoende voor nu!

De tent staat!

Ik kan niet wachten tot we onze tent kunnen opzetten op een mooie plek. Onze spulletjes uit kunnen pakken en kunnen gaan genieten van mooi weer en warme temperaturen. Zeker nu het weer in Nederland niet zo heel best is in deze lente… Ik wil kunnen mopperen op de hitte, de schaduw op moeten zoeken omdat het zweet op plekken komt waar het daglicht niet komt. En vieze voeten krijgen van de hele tijd op slippers lopen. Korte broeken met een shirtje, de hele dag je zonnebril op, koken in de buitenlucht en genieten! Nog even wachten…

Ga jij dit jaar op vakantie in de zomer? En heb je dan ook al je vakantie geboekt? Ik lees het graag in de comments!

Liefs, Linda
Hoe kies je een vakantiebestemming?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.