Ga naar de inhoud
Home » Hoe zou ik een camping runnen

Hoe zou ik een camping runnen

Deze zomer zijn we op vakantie geweest met onze tent. We stonden op een camping in de Belgische Ardennen. In de bijna 3 weken dat we daar waren kwamen we steeds meer punten tegen waarvan wij deze anders zouden doen. Nu heb ik geen ambities om een camping te runnen, maar een tip geven aan iemand die dat wel heeft kan nooit kwaad! Ik vertel je hoe ik een camping zou runnen.

Vochtig in België

Website

Laten we beginnen bij de website. Een website is in deze tijd erg belangrijk. Ik denk dat er op een goede site van een camping het volgende te vinden moet zijn.

  • Faciliteiten op de camping
  • Eventuele kosten voor het douchen
  • Goede foto’s van de kampeerplekken en de velden
  • Duidelijke foto’s van de chalets, ook van binnen
  • Foto’s van alle faciliteiten. Geen close-up foto’s, maar overzichtelijk
  • Een goede plattegrond van de gehele camping. Het liefst interactief met foto’s van zoveel mogelijk plekken. Een soort streetview idee van de camping.
  • Uiteraard de kosten per nacht en wat je voor dat geld krijgt
  • Mogelijkheid tot reserveren

Bij sommige websites missen deze dingen nog wel eens. Ik ben ervan overtuigd dat je zonder deze punten niet duidelijk kan zien over wat voor soort camping het gaat.

Receptie

De receptie op een camping is een belangrijk punt. Hier komen mensen naartoe bij aankomst en met vragen. Hier moet dus altijd iemand aanwezig zijn die minstens 2 talen spreekt. Engels en de taal van waar de camping zich bevindt. Ook vind ik dat je hier informatie moet kunnen krijgen over de omgeving en eventueel een plattegrond van de plaats van de camping.

Campingwinkel

Wat ik erg belangrijk vind als ik een camping zou runnen is een campingwinkel. Deze hoeft niet heel groot en uitgebreid te zijn, maar wel een breed assortiment. Ik verwacht dat je hier in ieder geval de basis benodigdheden zou kunnen kopen. Denk hierbij aan drinken, broodjes, wat beleg, boter, pasta, pastasaus en zonnebrandcrème. Eventueel ook een aanbod aan kaartjes van de omgeving die je bij de receptie af kan geven om te versturen.

Wanneer je geen campingwinkel hebt zou je ervoor kunnen kiezen om bepaalde producten bij de receptie aan te bieden. Maar bied je gasten in ieder geval de mogelijkheid om de basis benodigdheden te kunnen kopen op de camping.

Heerlijk rustig boodschappen doen!

Eetmogelijkheid

Een snackbar, restaurant of eetcafé vind ik eigenlijk ook wel erg belangrijk. Als je geen zin hebt om te koken op de camping, maar ook geen zin hebt om ergens naar toe te gaan, kan je ervoor kiezen om op de camping iets te eten. In een restaurant of iets halen bij de snackbar. Dit kan ook gecombineerd worden uiteraard. Maar ik vind het wel echt een must voor een camping.

restaurant op de camping

Douches

Douches zijn erg belangrijk op een camping. Ik vind dat deze ook dag en nacht te gebruiken moeten zijn als ik een camping zou runnen. Want ook ’s nachts kan het zijn dat je eens moet douchen. Bijvoorbeeld wanneer je kindje ziek is en de boel onder gespuugd heeft… We zo fijn als je dan zou kunnen douchen.

Ook vind ik het belangrijk dat je zelf de temperatuur moet kunnen regelen. Wat voor de één te koud is, zou zomaar voor anderen te warm kunnen zijn! Zo hadden wij op de laatste camping deze mogelijkheid niet. Voor kleintjes was het water van de douches echt veel te heet!

Afwasmogelijkheid

Bij onze laatste camping werd het warme water om een bepaalde tijd uitgezet. Hierdoor was het niet mogelijk om op elk moment van de dag je vaat weg te werken. De momenten wanneer er wel warm water beschikbaar was, was het erg druk bij de wasbakken. Ook omdat er niet veel wasbakken beschikbaar waren op de camping. Ik zou er zelf voor zorgen dat er gedurende de hele dag warm water beschikbaar is.

Toiletten

Toiletten zijn erg belangrijk op een camping. Je kan ervoor kiezen om toiletpapier aan te bieden aan je gasten, of dat je gasten dit zelf verzorgen. Nu was dit erg netjes voorzien op de laatste camping waar we waren, alleen was er over de hygiëne nog wel enige twijfel…

Zorg ervoor dat je meerdere keren per dag een schoonmaakploeg hebt voor het sanitair. Zeker wanneer je niet al te veel toiletten hebt op je camping, dan moeten deze wel schoon zijn. Zo hebben wij vaak genoeg menselijke uitwerpselen tegen de muren van de toilet gezien… En niet maar eventjes… Dit kan echt niet!

Internet

Tegenwoordig heb je een goede wifi verbinding nodig op een camping. Dan kan het niet zo zijn dat je alleen in de buurt van de receptie soms wel internet hebt en vaak niet. Ik ben van mening dat dit tegenwoordig hoort bij de basisbehoeften op een vakantie. En nu niet alleen voor de kinderen. Maar wij hebben afgelopen vakantie nog het één en ander moeten regelen voor mijn auto. En tegenwoordig is dat allemaal online. Ook wanneer kinderen ziek of hangerig zijn is het toch wel echt fijn dat ze even kunnen hangen met een tablet. Of wanneer je ’s avonds nog even een film wilt kijken voor je zelf gaat slapen. Noem me verwend, maar ik vind het belangrijk.

Schuimparty op de camping

Animatieteam

Een animatieteam op een camping is geweldig voor kinderen! Alleen niet wanneer hier al het geld van het beschikbare budget naar toe gaat. Wij hadden afgelopen vakantie het idee dat wanneer er een kleiner budget voor het animatieteam zou zijn geweest, de rest van de voorzieningen beter hadden gekund.

Begrijp me niet verkeerd, een animatieteam is echt erg leuk! Maar moet er elke weer veel geld uitgegeven worden aan springkussens, schuimparty, mensen inhuren voor boogschieten en een roofvogelshow? Als er een zwembad is kan je daar allemaal spelletjes rond en in doen. Op het grasveld kan je voetballen of andere spellen spelen. Scheelt een heleboel geld wat je weer voor de faciliteiten kan gebruiken..

Tapkraantjes

Zorg dat je voldoende watertapkraantjes over de camping verspreid hebt. Het liefst met drinkwater. Deze moeten altijd bruikbaar zijn. En niet zoals bij de camping van afgelopen zomer ineens buiten gebruik zijn omdat er te weinig mensen stonden in het achterste gedeelte van de camping… De reden volgens de camping was dat er mensen waren die hadden geklaagd over de moddervorming bij de kraantjes. Als ik een camping zou runnen zou ik zorgen dat er dan een afvoer rondom de kraan is. Wij vonden het in ieder geval echt een no-go!

Ik snap dat het lastig is om altijd aan alle wensen van de gasten te voldoen, maar bovenstaande punten zijn in mijn ogen een must op een camping tegenwoordig. Wat vind jij dat er perse op een camping moet zijn? Ik lees het graag in de comments.

Liefs, Linda

Wat ook leuk is om te lezen:

Hoe zou ik een camping runnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.