Ga naar de inhoud

Kijktips | Netflix | Mijn favorieten #1

Ik kijk graag naar documentaires op Netflix. Het liefst zo bloederig en luguber mogelijk. Ondertussen heb ik al aardig wat docu’s gezien die de moeite waard zijn. Vind jij dit genre ook interessant om te kijken? Kijk dan vooral even in mijn lijst van documentaires op Netflix!

netflix kijktips

Missing: The Lucie Blackman case

Lucie Blackman gaat als tussenjaar naar Tokio verhuizen. Al na 3 weken is ze vermist. Haar familie gaat zoeken en komen achter het verschrikkelijke lot van Lucie. Het is een echte aanrader, erg luguber, maar wel echt de moeite waard om te kijken.

Killer Sally

DIt is een driedelige documentaire over een bodybuildster die op valentijnsdag de hulpdiensten belt met de mededeling dat ze haar man heeft neergeschoten. Ze vertelt hierbij dat hij haar in elkaar geslagen heeft. In deze documentaire wordt uitgebreid laten zien hoe zij tot deze daad is gekomen. De moeite waard om te kijken!

Keep Sweet: Pray and Obey

Iets wat mij enorm intrigeert zijn sektes. Tientallen echtgenotes van één man, uitgehuwelijkt worden, kinderen die misbruikt worden. Bizar. Ik vond het een indrukwekkende documentaire en echt zeer de moeite waard om te kijken.

Sins of a mother

Stel je voor. Je moeder gaat er met een man vandoor en neemt je broertje en zusje mee. In het begin krijg je ze nog te spreken aan de telefoon, maar dat wordt steeds minder. Op een gegeven moment stopt het helemaal en krijg je alleen nog maar van je moeder te horen hoe het met ze gaat. Uiteindelijk krijg je te horen wat je moeder allemaal heeft gedaan samen met haar nieuwe man. 

State of Alabama vs. Brittany Smith

In Alabama is er een wet die toestaat iemand te vermoorden wanneer deze een direct gevaar is voor jou of je familie. Helaas voor Brittany Smith blijkt dit alleen te gelden voor mannen. Zij krijgt te maken met de kromme rechtsstaat. Het is een korte documentaire, maar je krijgt een goede kijk op de manier van recht in Alabama.

Houd jij ook van waargebeurde drama’s? Ik vind het heerlijk om naar documentaires te kijken over moord en sektes. Heb jij nog tips in deze categorie? Ik lees ze graag!

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.