Ga naar de inhoud
Home » Kinderen | Een Nintendo Switch

Kinderen | Een Nintendo Switch

Al een hele lange tijd was Feline aan het sparen voor een Nintendo Switch. Als 8-jarige met €2,- zakgeld in de week ging dit niet zo heel snel. Natuurlijk werd ze af en toe gespekt van verschillende kanten en dat geld ging direct in haar spaarpot! Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om met beide opa’s en oma samen een Nintendo Switch te kopen voor Sinterklaas. Nu hebben we dus al een tijdje dat ding in huis, maar wat vinden we ervan?

Nintendo Switch bundel

Prijs van de Nintendo Switch

Wat ik persoonlijk best een nadeel vind is de prijs. Inclusief spel betaal je rond de €400,- voor dat ding. Spellen los zijn ook echt wel serieus aan de prijs. Wij hebben gekozen om een bundel te kopen met Mario Kart en beschermhoes. Op dit moment heeft Feline 4 spellen, waarvan ze er 2 gekregen heeft. Ik begrijp dat het niet alleen een gameconsole is zoals de Gameboy (oma spreekt) van vroeger. Het is namelijk veel meer. Dat brengt me gelijk bij het volgende punt.

Switch met losse joy-cons

Gameconsole of meer?

Vroeger had ik een Gameboy. Deze was ook wel echt duur en ook de spellen waren aan de prijs. Hier kon je alleen op dat ding spelen en als je een kabeltje had kon je ze koppelen. De Nintendo Switch is veel meer dan dat. Het zijn eigenlijk 3 dingen in 1!

  1. Gameconsole voor onderweg. Je kan makkelijk de Nintendo Switch meenemen wanneer je onderweg bent. De batterij gaat lang mee en in de hoes heb je voldoende ruimte voor verschillende spellen.
  2. Los scherm met losse Joy-cons. Wanneer je thuis aan tafel zit en je wilt meer vrijheid tijdens het spelen, dan kan je de Joy-cons van de zijkant halen en het scherm los gebruiken. In deze opstelling kan je ook samen met iemand spelen.
  3. Aansluiten op de televisie. Door de standaard kan je de Nintendo Switch makkelijk aansluiten op de televisie. Hierdoor is je game te zien op de tv en heb je losse Joy-cons om de spellen te bedienen. De losse Joy-cons zijn dan weer in een houder te schuiven waardoor je een controller hebt die vergelijkbaar is met die van een grote spelcomputer.
Switch aan tv

Onze ervaring met de Nintendo Switch

Sinds onze dochter de Nintendo Switch in haar bezit heeft is ze er lekker mee aan het spelen. Ondertussen heeft ze dus al 4 spellen waar ze ook echt veel mee speelt. Als we een langere rit in de auto moeten maken neemt ze haar Switch mee en is ze lekker aan het spelen. Gelukkig kan het geluid ook uit van dat ding, want anders worden wij gek. 😉

We merken dat Feline echt heel erg blij is met haar Nintendo Switch. Ze pakt ‘m regelmatig en kiest dan welk spel ze wilt doen. Ze heeft nu Super Mario Bros. Wonder, Nintendo Switch Sports, Mario Kart 8 en Just Dance 2024. Het zijn spellen die je zittend kan doen, maar ook 2 zeer actieve spellen. Of in ieder geval, Feline is heel actief! Vorige week had ze geen gym op school, maar die actieve minuten haalde ze thuis wel weer in! Waar je in principe alleen je arm zou hoeven te bewegen, springt, duikt en beweegt ze alles!

Wanneer er vrienden van haar mee naar huis komen wordt de Nintendo Switch op de televisie aangesloten en spelen ze samen. Karten, tennissen, bowlen. Erg leuk om te zien hoe fanatiek ze dan zijn!

Conclusie

Wij zijn tot de conclusie gekomen dat de Nintendo Switch echt een top-ding is! Feline wordt er actiever van, zit minder achter de tablet en onderweg is het ook erg leuk. Het is wel echt een hele uitgave, maar wanneer je het met meerdere mensen tegelijk kan doen gaat het iets makkelijker. Wij zijn erg blij met de Switch en Feline helemaal!

Liefs, Linda
er zijn affiliate links gebruikt in dit bericht. Wanneer jij op deze link klikt krijg ik een kleine commissie. Jij betaald hier niks voor.

1 reactie op “Kinderen | Een Nintendo Switch”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.