Ga naar de inhoud
Home » Kinderen | Het belletje van de school-app

Kinderen | Het belletje van de school-app

De basisschool van Feline maakt gebruik van een school-app. Hierin kunnen we de leerkrachten terugvinden met foto’s, afspraken maken voor de gesprekken met de leerkracht van je kind(eren) en onder andere de vakanties terugvinden. De app geeft bij een melding een schoolbel als geluid. Wij krijgen er op dit moment een rilling van door ons lijf. Waarom? Ik ga het uitleggen.

Weer naar school!

De meldingen in de eerste paar jaar

Feline zit nu in groep 5 en vanaf de eerste dag op dezelfde basisschool. In de eerste paar jaren kregen we vooral meldingen van de weekberichten. Deze vinden we altijd erg leuk om te lezen! Zo blijf je op de hoogte van de gebeurtenissen in de klas. 

Later kregen we ook meldingen over de schooltaakjes voor thuis tijdens het thuisonderwijs in de Corona-periode. Ook nog prima. 

De meldingen vanaf het 3e schooljaar…

De meldingen kregen vanaf het 3e schooljaar ineens een andere lading. We kregen steeds vaker te horen dat de leerkracht ziek was en dat er geen vervanging was. Bij lichte klachten moesten we in deze periode nog thuis blijven, dus dit was echt begrijpelijk! Ook kregen we nog steeds weekoverzichten in de app. En nog steeds erg leuk om de voortgang van je kind te kunnen lezen.

Hoe gaat het nu?

Als we nu een melding krijgen schieten de vlekken bijna in onze nekken… Want het gebeurt echt heel erg vaak dat we de melding krijgen dat de leerkracht van ons meisje ziek is en dat er geen vervanging gevonden is.

Aan het einde van de zomervakantie voor we begonnen aan groep 5 werd bekend dat Feline 7 weken lang een 4-daagse schoolweek zou hebben. Doordat er een lerarentekort is op de school konden de vrijdagen niet ingevuld worden. De ouders werden opgedragen om deze dagen je kind aan het werk te houden met schooltaken die klaargezet zouden worden. Tuurlijk. 

Onze werkgevers zijn gelukkig erg flexibel en we konden de vrijdagen omstebeurt opvangen. Feline aan haar schoolwerk en wij aan ons eigen werk.

Na de eerste vakantie in het nieuwe schooljaar kon Feline weer 5 dagen in de week naar school. Gelukkig!

Maar helaas hebben we ondertussen alweer heel wat meldingen in de app gehad. De weekberichten blijven ondertussen uit, maar de ziekmeldingen zonder vervanging blijven komen…

Je begrijpt dus wel dat wanneer wij een melding krijgen (vaak om of voor 07:00 uur ‘s ochtends) dat de vlekken in onze nekken schieten en we maar weer moeten uitzoeken hoe we het die dag gaan regelen… 

Andere school? 

Persoonlijk heb ik even zitten twijfelen of we naar een andere basisschool over moeten gaan. Maar we hebben besloten dit niet te doen. Iets met gras wat niet altijd groener is. Ook telt erg zwaar mee dat Feline het heel erg naar haar zin heeft op school. En dat ze hier enorm veel extra uitdagingen geboden krijgt die ze zo hard nodig heeft. We proberen het dus nog maar 3,5 jaar vol te houden en hopen elk jaar op een beter schooljaar.

Wat zou jij doen als het zo zou gaan bij jouw kind(eren) op school? En hoe is het met de ziekmeldingen en vervanging geregeld? Ik lees het graag in de comments.

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.