Ga naar de inhoud
Home » Lijstjes | 10 ergernissen aan mezelf

Lijstjes | 10 ergernissen aan mezelf

Waarschijnlijk is niemand altijd tevreden over zichzelf. Ik niet in ieder geval. Soms erger ik me echt aan mezelf. Vaak ook niet hoor, maar er zijn sowieso 10 ergernissen aan mezelf die ik echt stom vind. Welke dat zijn? Lees je mee?

1. Wanneer ik ergens in ben geïnteresseerd dan wil/moet ik er alles over weten

Soms heb ik ineens een nieuwe interesse. Hier wil ik dan alles over weten! Daar kan ik me echt aan ergeren, want ik kan dan niet stoppen met informatie opzoeken.

2. Als ik ergens mee bezig ben kan ik mijn interesse ineens verliezen en vind ik het echt niet meer leuk

Opruimen bijvoorbeeld. Ik begin vol goede moed! Dan is het tijd om even pauze te nemen en daarna wil ik echt niet meer verder. Ik ben dan echt uit de flow van schoonmaken…

3. Als iemand mij iets verteld wat zij wel leuk zouden vinden blijf ik er over doordenken

Een collega van mij vertelde over een idee van hem. Ik werd erg enthousiast en kreeg daar weer allemaal ideeën van. En niet alleen voor hem, maar ook voor mezelf…

Hersenspinsels en dingen die ik wil onthouden schrijf ik in mijn bullet journal

4. Teveel ideeën in mijn hoofd voor honderden verschillende dingen

Dit sluit aan op nummer 1 en 3. Soms stroomt mijn hoofd over van ideeën en is de enige oplossing dit opschrijven in mijn journal. Zo kan ik het niet vergeten voor wanneer ik meer tijd heb. Alleen is dat bijna nooit… 😉

5. Het liefst wil ik alles tegelijk

Alles wat ik in mijn hoofd heb wil ik het liefst gelijk doen. Kleding maken, haken, schoonmaken, achter mijn laptop nieuwe blogs schrijven, mijn kast opruimen en de was doen. En dat allemaal tegelijk. Dit lukt natuurlijk nooit, want ik kan me nog steeds niet in meerdere delen opsplitsen. En dan komen we bij mijn volgende punt.

6. Ik kan erg chagrijnig worden wanneer iets niet gaat zoals het gepland was

Wanneer ik erachter kom dat ik niet alles kan doen wat ik graag zou willen doen, dan kan ik daar echt chagrijnig van worden. Dan gaat het niet zoals gepland en daar kan ik niet zo goed mee omgaan.

Binnenkant nieuwe auto

7. Af en toe nog steeds bang zijn in de auto…

Sinds ik 2x een ongeluk heb gehad, was ik erg bang in de auto. Gelukkig gaat het echt wel steeds beter. Maar soms kan ik nog steeds erg bang in de auto zijn en daar erger ik me onwijs aan. Dan krijg ik kippenvel op mijn handen en gaat mijn hart te keer…

8. Niet uit kunnen slapen

Ik zou zo graag een keer echt uit kunnen slapen. Dat ik eens niet rond 06:00 uur (als ik mazzel heb) wakker word. Maar dat ik pas rond 10:00 uur voor het eerst mijn ogen open doe! Dat lijkt me heerlijk!

9. Veel allergieën hebben

Het ene moment gaat het echt beter dan het andere moment. En de immunotherapie waar ik mee bezig ben werkt super voor mijn hooikoorts. Alleen, op het moment van schrijven, heb ik erg veel last van eczeem op mijn handen. Niks lijkt te helpen. De zalfjes en cremetjes die ik van de dokter krijg, doen niks. Mijn handen minder met zeep wassen en sowieso minder met water in aanraking komen, doet vrij weinig. Hier kan ik me zo aan ergeren!

10. Dat mijn lijf niet altijd goed meewerkt en niet zo werkt als ik zou willen

Dit is in dezelfde lijn als nummer 9. Alleen werken mijn bekken ook niet altijd even goed mee. Het gaat een hele tijd goed. Dan krijg ik vertrouwen en doe ik waarschijnlijk weer eens te veel. En dan ineens kan mijn lijf vinden dat het genoeg is en dat ik het maar even lekker mag uitzoeken allemaal. 

Erger jij je wel eens aan jezelf? Hoe ga jij hiermee om? Ik lees het graag in de comments.

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.