Ga naar de inhoud

Lijstjes | 5 ontspannende hobby’s voor directe rust

Ontspannen, wat is dat? Als jij dat woord ook niet zo goed kent is het handig om een hobby te hebben waarbij je direct tot rust kunt komen. Omdat ik het woord ontspannen ook een lange tijd niet goed kende, wil ik je helpen. Ik heb 5 ontspannende hobby’s voor directe rust op een rijtje gezet.

1. Haken of breien

Bij haken en breien ben je continu aan het tellen. Heb je nog steeds evenveel steken als waar je mee begonnen bent? 😉 Hierdoor is er weinig ruimte over om te druk te maken. Is dat er nog wel? Kijk dan, net zoals ik doe, een serie tijdens het haken of breien. Er bestaat dan wel een kans dat je af en toe wat vaker je steken mag tellen. 

heerlijk luchtige focaccia

2. Bakken

Probeer nieuwe baksels uit. Op Pinterest vind je de heerlijkste recepten. Plan 1x in de week of in de 2 weken een middag in om nieuwe recepten uit te proberen. Het voordeel hiervan is, wanneer je baksels goed gelukt zijn, je iets heerlijks heb gemaakt en het op mag eten!

3. Lees een boek!

Heb je al een hele tijd een boek liggen die je nog niet gelezen hebt? Plan een paar uur per week in om je af te zonderen en te gaan lezen. Zet je telefoon op stil (of beter nog: helemaal uit) en sluit je af van de wereld om je heen.

Mijn bullet journal. Hoe gebruik je die?

4. Bullet Journal

Begin met Journalen. Een hobby van mij om direct rust te hebben is Journalen. Ik maak van mijn bullet journal geen heel kunstwerk, zoals je op internet wel eens voorbij ziet komen. Maak er iets van waar jij je prettig bij voelt. Je kan wel op Pinterest handige lijstjes vinden die je kunt gebruiken in je Journal.

5. Tekenen

Vind je tekenen leuk? Er zijn op internet allemaal challenges te vinden waarbij je elke dag een ander onderwerp krijgt die je kunt tekenen. Bij Sostrene Grene hebben ze een 365 days of drawing boek! Mocht je tijd genomen hebben om te tekenen en niks weten om te tekenen, dan kun je in dit boek inspiratie vinden. Erg leuk!

Heb jij een leuke hobby waardoor je echt kunt ontspannen? Ik lees het graag in de comments.

Liefs, Linda
5 Hobby's om te ontspannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.