Ga naar de inhoud

Mijn 23 voor 2023

Welke 23 dingen wil ik realiseren in 2023? Er zijn een aantal dingen die ik zou willen doen in het komende jaar. Ik heb een lijst van 23 punten voor 2023. Of het allemaal gaat lukken weet ik niet, maar ik vind het sowieso al leuk om erover na te denken!

Gelukkig heeft 2023 365 dagen, want er zijn genoeg dingen die ik wil doen! In 2023 wil ik:

1. Iets nieuws leren

Ik wil iets nieuws gaan leren in 2023. Wat weet ik nog niet precies, maar ik denk wel iets creatiefs. Hoe ik dit ga doen moet ik ook nog over na gaan denken, dus als jullie leuke ideeën hebben, dan hoor ik het graag!

2. Vaker tijd voor mezelf inplannen

Ik moet wil wat vaker tijd inplannen voor mezelf. Zonder dat ik even alleen een boodschap ga halen omdat we het nodig hebben. Dus echt alleen en iets voor mezelf.

3. Mijn haar knippen

Mijn haar is heel erg aan het veranderen. Of dat met de leeftijd te maken heeft weet ik niet, maar het zit elke keer voor geen meter… Het begint te krullen en te pluizen. Ik heb allerlei producten al geprobeerd om het in bedwang te houden, maar het werkt niet. Vaak lijkt het net of ik mijn vingers in een stopcontact heb gestoken en mijn haar ontploft is. Op dit moment draag ik vaak maar een knot of een staart. En dat ben ik zat. Ik wil mijn haar een stuk korter knippen. Ik denk dat het dan mooier valt en dat ik dan veel minder een staart of knot in doe. Waarschijnlijk ook omdat het dan niet meer kan! 😉

Zoiets lijkt me erg leuk!

4. Weer meer achter mijn naaimachines te vinden zijn

Zoals ik al eerder heb geschreven zit ik veel te weinig achter mijn naaimachines. En daar ben ik niet blij mee. Ik wil weer meer kleding maken voor Feline. In 2023 wil ik hier dus echt iets aan gaan veranderen!

5. Me minder druk maken om dingen

Ik maak me vaak druk om dingen waar ik niks aan kan veranderen. Het helpt me dus niet om me hier druk over te maken. Dat weet ik echt wel, dus ik ga proberen me minder druk te maken over dingen waar ik niks aan kan veranderen.

6. Nieuwe tattoo laten zetten of afspraak plannen

Mijn laatste tattoo heb ik laten zetten bij Robin Carels. Ik ben zo onwijs tevreden over wat die man kan! In het nieuwe jaar graag zou ik nog een tattoo bij hem willen laten zetten. Ik weet niet of hij dit jaar weer een aanmeldronde voor afspraken heeft en of ik er dan bij kan zitten, maar ik ga het wel proberen!

7. Fotoboeken voor Feline maken

Ik heb voor Feline 2 fotoboeken gemaakt en dit moeten er wel echt meer worden. We hebben zoveel leuke en mooie foto’s van het meisje, die wil ik heel graag in een paar boeken zetten voor later!

8. Met Bas een weekendje weg

Bas en ik zijn pas naar Antwerpen geweest samen. Mijn schoonvader heeft toen bij ons gelogeerd en samen met Feline een feestje gebouwd! We vonden het allebei erg leuk en super fijn, dus ik vind dat we dat in 2023 weer moeten doen! Dan hoeft er niet perse een concert als reden te zijn, want dan zoals de laatste keer zie je dan niet heel veel van de omgeving. 😉

Antwerpen Centraal Station

9. No-spend challenge een maand vol houden

Een maand lang geen geld uitgeven aan andere dingen dan de vaste lasten. Geen bezoekjes aan de Action en niet even snel een hapje eten bij de Mac. Ik ben benieuwd of me dit gaat lukken!

10. Vaker oliebollen bakken

Oliebollen. Heerlijk vinden wij die! Ik ben van mening dat je die niet alleen met oud en nieuw kan eten, maar ook in de zomer bijvoorbeeld. Ik ben van plan vaker oliebollen te gaan maken.

11. Iets vinden wat ik wel lekker vind voor lunch

Ik houd niet van brood. In ieder geval niet van een gewone boterham met standaard beleg. Ik krijg dat echt met moeite weg. Op mijn werk maak ik er altijd een tosti van, dat is prima. Maar als ik thuis werk weet ik nooit wat ik moet eten. Ik zou graag een alternatief willen vinden voor brood wat ik lekker vind en waar ik niet een half uur voor in de keuken hoef te staan.

12. Shoppen met Feline

Ik zou graag een keer een dagje met Feline willen shoppen. Voor haar. Nu kopen we bijna al haar kleren online of als we even snel bij de Zeeman zijn. Maar ik zou graag een keer naar Utrecht willen ofzo en dan in de winkels echt met haar passen. Ik verwacht dat zij dat wel leuk zal vinden.

13. Veel weggooien thuis

We hebben thuis echt heel veel spullen. Op zolder, op de vliering in de schuur, in kasten… Hier wil ik verandering in brengen. Op zolder staan bijvoorbeeld dozen achter het schot, die staan daar al een paar jaar. We hebben daar nooit meer naar gekeken, dus in principe zouden die gewoon weg kunnen. Ik denk dat we een soort challenge moeten gaan doen waarbij we elke dag een bepaald aantal dingen weg doen. Echt weg, dus naar de milieu straat.

14. Naar Volbeat?!

Ik weet niet of Volbeat in 2023 een concert gaat geven in Nederland (of iets verder weg), maar als ze dat gaan doen wil ik er zeker heen!

Volbeat

15. Een jaar geen nieuwe wasmachine of droger hoeven kopen

We hebben begin 2022 een nieuwe wasmachine moeten kopen en niet heel lang ervoor een nieuwe droger. Ik mag toch hopen dat deze het in 2023 wel gewoon blijven doen. Het zijn toch echt hele grote uitgaves die niet zo fijn zijn en nooit uit komen…

16. Even geen ziekenhuisbezoeken

In 2023 hoop ik dat we niet voor grote dingen naar het ziekenhuis hoeven. Begin 2022 had Feline een blindedarmoperatie. Daarna zijn we nog een aantal keer geweest voor onderzoeken. Ik hoop dat het op dat vlak een wat rustiger jaar gaat worden.

Ziek meisje tijdens de pandemie

17. Dé oplossing vinden voor onze gang

Onze gang is al sinds we in dit huis wonen hetzelfde. We hebben een hoge kapstok met veel te veel jassen van Bas en mij en een lage kapstok voor Feline. Ook hier hangen veel te veel jassen. Hierdoor is het altijd een zooitje in de gang. Ook door de manier waarop ze in de hal hangen zorgt voor onrust. Ik ben al een tijdje op zoek naar een goede oplossing, maar dé oplossing hebben we nog niet gevonden. Ik hoop dat we die in 2023 gaan vinden en gaan maken.

18. Een nacht alleen naar een hotel

Wat past bij punt 2 is een nacht alleen in een hotel. Een paar jaar geleden ben ik in mijn eentje naar een hotel in Apeldoorn geweest. Ik had uitgezocht waar stoffenwinkels waren en ben er naar toe gegaan. ’s Avonds ben ik alleen uit eten gegaan en heb de volgende ochtend alleen aan het ontbijt gezeten. Ik kan prima alleen zijn en soms vind ik het dan ook heerlijk om echt een dag alleen te bepalen wat ik wil doen. Zonder dat ik iets moet overleggen. Ik wil in 2023 ook weer een nachtje alleen naar een hotel. Laptop mee en even helemaal niks.

19. Meer printables ontwerpen

Ik vind het leuk om ontwerpen te maken waar mensen iets aan hebben. Zo heb ik voor Sinterklaas een aftelkalender gemaakt bijvoorbeeld. Ook voor de kerst heb ik een ontwerp gemaakt voor cadeaulabels. Ik vind dit erg leuk om te doen. Wat zou je graag willen zien als download? Misschien kan ik een printable ontwerpen!

20. Kleding voor mezelf maken

Voor mezelf kleding maken wil niet altijd lukken. Een simpele trui of een simpel t-shirt gaat prima. Maar ik zou het leuk vinden om een keer een mooie broek of een jumpsuit te maken. En dat dit dan ook helemaal fantastisch zit!

21. Schaatsen samen met Feline

Feline gaat binnenkort beginnen met schaatslessen. Aan het einde van de 10 lessen kan ze, als het goed is, prima schaatsen. Vroeger heb ik best veel geschaatst en ik zou het super leuk vinden om samen met mijn meisje te gaan schaatsen op een schaatsbaan!

22. De achtertuin aanpakken en meer naar ons zin maken

In onze achtertuin hebben we een super gave buitenkeuken gemaakt. Hier zijn we onwijs blij mee, alleen de rest van de tuin vind ik niet zo leuk. Ik zou hier graag mee aan de slag gaan in 2023 en het meer naar ons zin maken. Ik heb hier al wel een paar ideetjes voor, alleen kost alles zo veel geld! Dus we gaan het waarschijnlijk in stappen doen, zodat het niet in 1 keer een hoop geld kost.

23. Een random plaats op Google Maps zoeken, daar naartoe gaan en een dag te vertoeven

Wat me een leuk idee lijkt is om een keer in Google Maps een plaats te pinnen, hier naar toe te gaan en kijken wat je hier kan doen. Is het plaatsje niet zo leuk, dan een grotere stad in de buurt zoeken en daar een dagje vertoeven. Lekker de toerist uithangen en weer naar huis. Ik ben namelijk van mening dat in Nederland genoeg leuke plaatsen te vinden zijn waar ik nog nooit geweest ben! Ik denk dat we dit maar eens in het voorjaar moeten gaan doen. Lekker lunchen, slenteren door straatjes en misschien nog ’s avonds in een leuk restaurant eten voor we weer naar huis gaan.

Ik ben benieuwd hoeveel van deze 23 dingen ik in 2023 kan gaan doen. Want, zoals je zelf waarschijnlijk ook wel weet, het leven gaat niet altijd zoals gepland of gehoopt. Zijn er dingen die jij heel graag in 2023 zou willen doen of zou willen realiseren? Ik wens iedereen in ieder geval een mooi, gezond en leuk 2023 toe!

Liefs, Linda
mijn 23 voor 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.