Ga naar de inhoud

Mijn favoriete vakantiebestemming

Je kent het wel. Je wil je vakantie gaan plannen, maar weet niet waar je naartoe wilt. Het liefst wil je een heerlijke vakantie waar je jaren later nog vol geluk aan terugdenkt. Misschien heb je wel een favoriete vakantiebestemming en misschien wel, net als ik, wel twee! Ik wil je graag vertellen wat mijn favoriete bestemmingen zijn. Lees je mee?

Mijn eerste favoriete vakantiebestemming is: Frankrijk

In de zomervakantie ga ik het liefst met mijn man en dochter naar onze favoriete camping in Frankrijk. Aan de rand van Bagnols-sur-Cèze is een kleine camping van een Nederlandse eigenares. Omdat ik samen met mijn ouders en mijn zus hier vroeger bijna elk jaar kwam, ken ik de omgeving erg goed.

Het is een aardig stuk rijden, maar als we er eenmaal zijn en onze tent staat is het echt heerlijk! Het is geen uitgebreide camping met een animatieteam. Ook het zwembad is niet gigantisch groot. Maar als we daar zijn hebben we dat ook helemaal niet nodig! De camping ligt aan een riviertje waar je kan zwemmen. Feline kan haar ijsje in het Nederlands bestellen aan de bar. In de omgeving is echt genoeg te doen als je dat zou willen. Er liggen bijvoorbeeld grotere steden omheen waar je naartoe kunt gaan.

In de omgeving liggen tal van wijnvelden waar je heerlijke wijnen (heb ik me laten vertellen) kunt kopen. De beroemde berg Mont Ventoux (Tour de France) is zeker de moeite waard om te bekijken. Avignon is een grotere stad waar je uren kunt lopen en de mooie straatjes en huizen kunt bekijken. Ook kan je hier heerlijk shoppen in kleine boutiques en grotere winkelketens.

Mijn tweede favoriete vakantiebestemming is: Berlijn

Afgelopen december zijn Bas, Feline en ik naar Berlijn geweest. Heel wat jaartjes geleden waren Bas en ik hier samen ook al geweest en Berlijn heeft toen onze harten gestolen. We wilde dit graag delen met Feline in de hoop zij dit ook erg leuk vindt. Het beviel zo ontzettend goed dat zij nu geregeld vraagt wanneer we weer naar Berlijn op vakantie gaan. Uiteraard vond zij de kerstmarkten geweldig, maar ondanks dat ze weet dat deze er alleen in de periode voor kerst zijn, wil ze graag ook een keer naar Berlijn als het iets warmer is. In december 2021 was er nog volop Corona.

Bas en ik waren gevaccineerd, maar volgens de Duitse regels was Feline met haar eerste vaccinatie niet goed genoeg beschermd. In de 3 dagen dat we er zijn geweest heeft ze zich 2x moeten laten testen. In Duitsland ging dat trouwens een stuk makkelijker dan in Nederland. Ten eerste kon je op elke hoek van de straat een sneltest laten doen en ten tweede waren deze gratis! We zaten in een hotel redelijk in het centrum, met een metro-station naast de deur. We zijn erg veel weg geweest en hebben heerlijk gegeten en veel gezien. Ook het hart van Feline was gestolen!

Ze vroeg laatst of er ook campings zijn in Berlijn. En of we dan misschien een keer in de zomer met de tent naar Berlijn konden teruggaan. Misschien is dat een idee als ze iets ouder is. Dan kunnen we haar meer uitleggen over de geschiedenis van de stad en haar meenemen naar de vele gedenkplekken in de stad.

Ik kan niet kiezen wat nu echt mijn favoriete vakantiebestemming is. Het zijn twee totaal verschillende vakanties. Frankrijk is voor ons echt een uitrust-vakantie. En Berlijn is meer een doe en kijk vakantie. Misschien is het dus een goede combi, alleen moet de portemonnee het ook wel toelaten! 😉

Waar en of we komende zomer op vakantie gaan weten we nog niet. We boeken namelijk nooit heel ver van te voren. Afgelopen jaar zijn we naar een vakantiepark in Nederland geweest. We wilden wel even weg, maar niet te ver. Dit hadden we maar anderhalve maand van te voren geboekt.

Boek jij altijd je vakantie ver van te voren? Heb je een favoriete vakantiebestemming?

Liefs, Linda
Mijn favoriete vakantiebestemming

2 reacties op “Mijn favoriete vakantiebestemming”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.