Ga naar de inhoud
Home » Naar groep 5

Naar groep 5

Iedereen heeft vast wel gehoord dat er een groot personeelstekort is op scholen. Nu hoopte wij dat het bij onze school wel mee viel. Alleen dat was niet… Hoe is het nu bij ons? Hoe gaat ons meisje nu naar groep 5? Ik vertel het je hieronder. Lees je mee?

De afgelopen 4 jaar

Toen ons meisje 4 jaar oud was (in 2019) mocht ze eindelijk naar de echte school. Ze begon in groep 1 en had er onwijs veel zin in. Helaas kwam in maart 2020 de eerste lockdown en het thuisonderwijs door tante Corrie… Dit heeft geduurd tot Feline in groep 3 zat. We hadden goede hoop op het 4e schooljaar dat ze deze eindelijk eens helemaal kon meemaken. Little did we know…

Haar juf in groep 4 werd ziek en viel vaak weg. Soms kreeg ze een vervanger, soms een hele week of meerdere weken achter elkaar. Het was dus weer niet een ‘gewoon’ schooljaar waar ze een jaar lang elke dag les had van dezelfde leerkracht(en). De school heeft het zo goed al het kon opgelost. Voor Feline betekende het alleen wel weer een schooljaar waarin veel dagen uitvielen en vaak een andere leerkracht voor de klas…

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Jeuj! Ze gaat naar groep 5! Ze krijgt een andere juf, dus nu moet het goed gaan toch? Zou je denken…

Op de laatste vrijdag van de vakantie krijgen we halverwege de ochtend een mail over de stand van zaken op school. Er zijn helaas 2 leerkrachten nog niet beter van hun ziekte. Hierdoor zijn ze genoodzaakt om 2 groepen een vierdaagse schoolweek te laten hebben. Groep 5/6 (de klas van Feline) en groep 6 krijgen in ieder geval tot aan de Herfstvakantie een vierdaagse schoolweek. Feline heeft voor de komende 7 weken een dag minder les. De vrijdag zal ze thuis zijn en vanuit school zal er een programma opgemaakt worden waar ze thuis mee aan de slag kan.

Nu weet ik van mezelf dat ik de eigenschap heb om te doemdenken. En ook nu ben ik daar al weer mee bezig. Om de week werk ik thuis en de andere week werkt Bas dan thuis. Feline gaf terecht aan dat ze hoopt dat het schoolwerk voor de vrijdagen niet te makkelijk voor haar is zodat ze er een redelijk dagvullend programma aan heeft. Ook dit spookt door mijn hoofd. Maar voornamelijk dat ik het bizar vind dat onze dochter 8 jaar oud is en nog geen één schooljaar volledig op school heeft door kunnen brengen.

De vrijdagen tot de herfstvakantie

Elke vrijdag tot aan de herfstvakantie heeft Feline nu thuisschool. Het is geen thuisonderwijs, want de opdrachten zijn vanuit school gegeven en zij weet precies wat ze moet doen.

Bijna alles gebeurd digitaal en sommige opdrachten krijgt ze op donderdag mee op papier. Thuis hebben we aan de hand van de aangegeven tijd door school dat ze per opdracht bezig is een planning gemaakt. Hier houdt zij zich ook echt aan, alleen is ze vaak sneller klaar met haar opdrachten. We hebben dit nu aangegeven bij haar juf en hopen dat hier iets aan gedaan kan worden. Misschien door moeilijkere opdrachten.

Voor de rest gaat het eigenlijk heel erg goed en heb ik me drukker gemaakt van te voren dan dat nodig blijkt te zijn. Na de herfstvakantie zullen andere klassen een dag minder school hebben wanneer de 2 leraren nog steeds uitgevallen zijn. Feline heeft in ieder geval dan een gewone 5-daagse schoolweek. Voor ons meisje ook wel zo fijn!

Voor nu zijn we blij dat Feline op de vrijdagen redelijk wat opdrachten van school mee krijgt en dat de dagen prima verlopen. We hopen alleen voor de toekomst dat ze toch een keer een ‘normaal’ schooljaar zal gaan krijgen… Gelukkig zien we geen achterstand bij Feline ontstaan door alle uren die ze de afgelopen jaren heeft gemist. Want er zullen vast genoeg kinderen zijn waar dit wel het geval is…

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.