Ga naar de inhoud

Onze droom badkamer

Wie kent het niet. Je hebt al een tijd een bord op Pinterest met allemaal ideeën voor je droombadkamer. Maar gaat die er ooit komen? Durf je een verbouwing aan? Wij hebben de grote stap gezet en gaan het gewoon doen. Wij gaan onze droombadkamer realiseren. Lees je mee?

In januari zal onze badkamer verbouwd gaan worden. Omdat Bas en ik gelukkig dezelfde smaak hebben was het uitzoeken van de juiste spullen voor in de badkamer niet zo moeilijk. Ik ben achter de computer van mijn werk gekropen en heb een ontwerp gemaakt van mijn droom badkamer. Deze heb ik laten zien aan Bas en hij was direct enthousiast! Ik had al onze wensen in het ontwerp zitten. Nu hopen dat we de juiste spullen kunnen vinden voor een mooie prijs!

Naar de speciaalzaken

Afgelopen donderdag zijn we naar verschillende badkamer-speciaalzaken geweest. In Zaandam zitten er al een hele hoop. Ik had voorwerk gedaan en op de sites van diverse bedrijven gekeken. Uiteindelijk kwam daar een lijst met 5 winkels uit waar we wilden gaan kijken.

De eerste winkel waar we waren was prima. De verkopers kwamen niet direct op je afgerend bij binnenkomst en de winkel zag er netjes uit. Je had verschillende show-badkamers staan waar je alles duidelijk kon zien. Maar omdat het de eerste was gingen we verder.

De tweede en derde winkel waren een heel stuk minder… Te ruim opgezet, show-badkamers met een bordje gereserveerd erop en verkopers die niet in de gaten hadden dat er klanten binnengekomen waren… Snel weer weg dus…

We zijn naar een winkel in Wormer gegaan. De vierde winkel van die ochtend. What the actuall F$CK!!! De winkel was heel klein, een zooi en heel rommelig. Ook al stonden deze hoog aangeschreven en hadden zij zeer goede recensies, hier konden wij niet onze droom badkamer samenstellen…

De eerste de beste

De vijfde, en laatste winkel in mijn lijstje, was de winkel waar we tijdens de lockdown in april 2021 al geweest waren om ons te oriënteren. Ergens zei mijn gevoel dat we hier onze badkamer gingen kopen. We reden naar Cruquius en liepen de, voor ons, bekende winkel in. We liepen een rondje en de spullen die we toen hadden uitgekozen waren er nog steeds. En we stonden nog steeds 100% achter onze keuze van toen. Tja… Toch maar naar een verkoper lopen dan?

We kwamen in gesprek met Arno en hij ging kijken wat we zouden moeten betalen als we dezelfde keuzes zouden maken als de oude offerte. Gezien de huidige prijsstijgingen zouden we wel echt duurder uitkomen. Dat bleek ook helemaal waar. Jammer…

We hebben natuurlijk een budget in gedachten en willen daar zeker niet overheen. We hadden in eerste instantie één van de duurste kranen en doucheset gekozen die er was. Hier was dus nog wel winst te behalen voor ons!

Arno ging rekenen.

Helaas kwamen we nog te hoog uit… We wilde concessies doen door het wastafelmeubel kleiner te maken. Dan zouden we dus een 90cm breed meubel hebben in plaats van de 120cm die we heel graag willen… Dat snapte hij gelukkig ook! Het zou niet meer in verhouding staan tot de rest van de badkamer… Hij ging in overleg met zijn manager. Er bleek namelijk een actie te zijn waar wij geen gebruik van maakte, maar misschien kon hij iets doen.

Na een paar minuten kwam hij terug. We waren nog iets vergeten op de offerte te zetten! Deze zou dus nóg duurder uitkomen! Het kastje met wasbak voor de wc beneden stond er niet op. Maar, na overleg met zijn manager, kon hij ons vertellen dat ze het bedrag hadden afgerond op exact ons budget! Dat is zo’n €2000,00 korting! We gingen akkoord!

Onze badkamer zou een feit worden!

Nu is het wachten tot de eerste week van januari. Dan worden de spullen bezorgd. Half januari gaat de aannemer beginnen en kunnen we half februari (als alles meezit) genieten van onze droombadkamer en een wc in stijl!

Heb jij wel eens zoiets groots verbouwd in huis? Hoe is dat bevallen?

Liefs, Linda
Onze droombadkamer
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.