Ga naar de inhoud

Onze vakantie in foto´s

We zijn alweer eventjes thuis, maar door het slechte internet kon ik niet zo veel foto´s uploaden van de eerste 2 weken. In deze post heb ik mijn favoriete foto´s geplaatst om met jullie te delen! Kijk je mee?

Maandag – 7 augustus

Vandaag zijn we aangekomen op de camping. Het is een mooie plek met een groot weiland achter ons.

ons plekje
we staan
eerst eten!

Dinsdag – 8 augustus

Vandaag hebben we de supermarkten in de omgeving bezocht. Ik heb hier geen foto’s van gemaakt, maar neem van mij aan dat de supermarkten duurder zijn dan in Nederland…

Woensdag – 9 augustus

Afgelopen nacht hadden we een overstroming in de tent. Het heeft heel erg hard geregend en we hadden de kuip niet goed gesloten. Hierdoor heeft er minimaal 5 uur regenwater naar binnen kunnen stromen. Helemaal omdat wij onderaan het veld staan…

We hebben alle handdoeken gebruikt die we bij ons hebben om alles droog te maken… Er lag ongeveer 70 liter in de tent.

overstroming in de tent
overstroming in de tent

Bij een wasserette in de buurt hebben we alles gewassen en gedroogd. Zo waren alle handdoeken gelukkig weer droog en schoon!

alles wassen

Eenmaal thuis met de droge handdoeken was de tent ook helemaal droog aan de binnenkant. We konden de slaaptent weer op z’n plek hangen en de luchtbedden weer terugzetten. Konden we vannacht weer rustig slapen!

tent weer netjes

Donderdag – 10 augustus

camping

Groetjes vanaf de camping!

Watervallen van Coo
Watervallen van Coo

We zijn naar de watervallen van Coo geweest. Hier dendert het water erg hard naar beneden. Maar we hadden er zelf ook meer van verwacht… 😉

Watervallen van Coo
Watervallen van Coo
Watervallen van Coo
Spelletjes op de camping

Vrijdag – 11 augustus

Deze vrijdag was er kampvuur op de camping. De kinderen konden lekker marshmallows roosteren en opsnoepen!

Kampvuur op de camping
Onze tent als het donker is

Zaterdag – 12 augustus

Vandaag zijn we naar Decathlon in Aachen Duitsland geweest. Ik heb hier geen foto’s van, maar neem van mij aan dat we een erg leuke dag hebben gehad! 🙂

Zondag – 13 augustus

beetle

Vandaag gingen er buren weg van de camping. Zij hadden een geweldige Volkwagen Beetle met een halve Beetle erachter als aanhangwagen. Hier moest ik natuurlijk een foto van maken!

Springkussens op de camping

Op de camping waar wij staan doen ze heel veel leuke dingen voor kinderen. Zo waren er vandaag een aantal springkussens geplaatst! Feline heeft zich lekker uit kunnen leven en ging moe naar bed!

Maandag – 14 augustus

Omdat we de watervallen van Coo best wel tegen vonden vallen zijn we op zoek gegaan naar een andere. Onze buren waren naar deze geweest en viel meer in de smaak. Hier zijn we dus ook maar even gaan kijken!

Waterval van de Bayehon
Waterval van de Bayehon
Waterval van de Bayehon

Deze waterval was wel echt gaaf! Het heet Cascades de Bayehon. Je moet hier een stukje voor lopen en naar beneden klimmen om er te komen, maar dat is het zeker waard! Het water was wel erg koud, dus verder dan de knietjes ging onze held niet. Maar dat was sowieso al veel verder dan Bas en ik! 😉

Spelletje spelen

Dinsdag – 15 augustus

Eekhoorn

Op de camping zitten de haren van Feline erg snel in de knoop. Het douchen gaat minder handig dan thuis, dus om niet elke dag haar haren te hoeven wassen en toch niet steeds in de knoop te zitten heb ik vlechten gemaakt. In totaal had Feline 8 invlechten in haar haren. Het vriendinnetje van de vakantie vond het zo mooi dat ze het zelf ook wel zou willen! Uiteraard ben ik de beroerdste niet en heb ik ervoor gezorgd dat beide meiden hetzelfde koppie haar hadden!

Zelfde ingevlochte haren
Kunst in Spa
Bron van Spa
Bron van Spa
Bron van Spa
Kabelbaan van Spa
Kabelbaan van Spa

Vandaag zijn we naar de plaats Spa geweest. We hebben de bron van Tsaar Peter de Grote bezocht en hebben in de kabelbaal naar de top van de berg genomen. Deze gaat naar een grote wellness center. Helaas moet je minimaal 15 jaar zijn om er naar binnen te mogen, dus Feline zou niet mee kunnen. We hebben de kabelbaan dus maar weer naar beneden genomen en nog even genoten van een heerlijke wafel!

Lekker forel eten

Toen we terug waren uit Spa hebben we in de buurt van de camping heerlijk gegeten. Er stonden geen kindermenu’s op de kaart, maar ik dacht dat Feline misschien wel forel lekker vond. Ik hoopte eigenlijk van niet zodat zij mijn patat en ik haar forel kon eten, maar uiteindelijk vond ze het heerlijk! De forel was bijna helemaal op!

Rivier langs de camping

Woensdag – 16 augustus

Marshmallows

We hebben het goed naar ons zin met de buren op de camping. Zij hebben dezelfde tent als wij hebben en slapen daar met 5 man in! De kids spelen leuk samen en Bas en ik kunnen leuk met de ouders overweg. Zie hier een marshmallow-partijtje bij onze tent!

Donderdag – 17 augustus

Drielandenpunt
Drielandenpunt

Feline wil al heel lang naar het drielandenpunt in Vaals. Daar heeft ze een filmpje over gezien en sindsdien wil ze daar heen. We kunnen het afstrepen hoor!

Vrijdag – 18 augustus

Zwemmen in Malmedy
Zwemmen in Malmedy

We zijn gaan zwemmen in een super leuk zwembad in Malmedy. Feline heeft nog nooit gesprongen van een duikplank. Dus deed ze dat hier wel! Ineens!

Zaterdag – 19 augustus

Nieuwe step vs oude step

Ons meisje had haar oude step mee naar de camping. Wij vonden dat deze best wel veel te klein was geworden na ruim 3 jaar! Tijd voor een nieuwe! Bij de Decathlon hebben we deze super gave nieuwe step gekocht voor haar! Kijk hoe trots! Haar oude step heeft ze bij de receptie gezet met een briefje erop waarop zij geschreven had: Gratis mee te nemen! Zo lief! De step werd de rest van de tijd goed gebruikt door andere kindjes en is later ook echt meegenomen!

Lekkere hapjes eten bij de tent!

Haar lieve vriendin Zoë is vandaag naar huis gegaan. Feline mocht beslissen wat we gingen eten. Het werden allemaal lekkere hapjes bij de tent! We hebben vlees op de barbecue gemaakt en ik had heerlijke kippenpootjes gebakken! Een salade van komkommer en tomaatjes erbij en het was een volledige maaltijd!

Schuimparty op de camping
Schuimparty op de camping

Na het eten was er een schuimparty op de camping. Een leuke verrassing voor een meisje wat best verdrietig was vanwege het vertrek van haar vriendin en haar broertjes…

Zondag – 20 augustus

Lunch in Luxemburg

Vandaag zijn we een dagje naar Luxemburg geweest. We hebben er heerlijke pizza als lunch gegeten en nog wat geshopt. Voor we weer terug gingen naar de camping hebben we uiteraard ook nog even getankt!

Maandag – 21 augustus

Circuit van Spa Francorchamps
Circuit van Spa Francorchamps

Bas en Feline zijn vanochtend samen naar het circuit van Spa Francorchamps geweest. Quality time samen terwijl ik de boodschappen deed. Ze hebben het zo naar hun zin gehad!

Samen met mijn meisje

Dinsdag – 22 augustus

Grotten van Remouchamps
Grotten van Remouchamps
Grotten van Remouchamps
Grotten van Remouchamps
Grotten van Remouchamps
Grotten van Remouchamps

Dit was mijn must-see van de vakantie. De grotten van Remouchamps. Ik had hier voor de vakantie al erg veel over gelezen en wilde dit graag met eigen ogen zien! De grot bestaat uit een rondleiding van 2 delen. Het eerste deel loop je over de paden en kan je over de grot en haar geschiedenis lezen op meertalige informatieborden. Het tweede deel is de terugweg. Deze gaat per boot over de langste ondergrondse rivier van Europa! Dit was het bezoek zo ongelooflijk waard! Ik had aan het eind kramp in mijn kaken van de glimlach op mijn gezicht. Alleen waren mijn bekken er wel klaar mee aan het eind. Het eerste deel bestaat namelijk ook uit erg veel trappen en steile paden.

Uitgebreid lunchen in Theux

Op de terugweg hebben we een heerlijke uitgebreide lunch gegeten in het plaatsje Theux. ’s Avonds hoefde we niet veel meer te eten…

Afkoelen in de rivier naast de camping

Het was vandaag best warm, dus ben ik even af gaan koelen in de rivier naast de camping. Verder dan mijn enkels ben ik niet gegaan, want het water was echt veel te koud!

Ziek meisje

Ons meisje was ineens niet zo lekker. We dachten eerst dat het alleen het gemis van haar vrienden was, maar toen ze overgegeven had wisten we dat het klaar was. Ze gaf aan dat ze graag naar huis wilde, dus hebben we de planning overboord gegooid en zijn we gaan pakken.

Woensdag – 23 augustus

Vochtig in België

Dit gaan we niet missen… De hoge luchtvochtigheid waardoor alles klam was. Van de kleiding tot aan je hoofdkussen. Alles voelde klam aan…

Klaar voor vertrek
Weer terug in Zaandam

Weer terug in Zaandam. Thuis!

We hebben een heerlijke vakantie gehad. Dat we een paar dagen eerder naar huis zijn gegaan vind ik niet zo erg. We zijn alsnog 2,5 week op de camping geweest en dat was lang genoeg!

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.