Ga naar de inhoud

Omdat er afgelopen 2 jaar erg veel bij ons in de familie is gebeurd hadden we nog niet echt het gevoel dat onze vakantie eraan kwam. We wisten niet of we iets wilden doen. En als we wel iets wilden doen, waar we naar toe wilden. Waar we pre-Covid graag naar zuid Frankrijk gingen, zou dat dit jaar zeker nog niet gebeuren. Maar wat dan wel? Je leest het hier onder.

Feline heeft, net als ieder schoolgaand kind, 6 weken vakantie. De zomervakantie van Bas was niet aaneengesloten door omstandigheden. Mijn vakantie wel. Bij mij begon het wel te kriebelen om weg te gaan, maar Bas had nog geen gevoel om weg te gaan… Omdat we maar 2 weken samen hadden, was het al wel snel besloten dat we niet onze grote tent op zouden gaan zetten. Maar wat dan wel?

De caravan van mijn ouders is voorbij gekomen. Maar dat zie ik niet zo zitten, omdat je er niet heel fijn met z’n drieën in kan slapen. En we vinden Feline te jong om in een apart tentje naast de caravan te slapen. Ik was ondertussen aan het zoeken naar huisjes in Nederland. Ik kwam een leuke aanbieding tegen bij Roompot in Hooghalen (Drente). Het was prima betaalbaar voor 2 weken en beschikbaar in onze vakantieperiode!

Toch nog op vakantie

Bas was stiekem toch best snel overgehaald om lekker op vakantie te gaan! We hadden geboekt! We gaan bijna 2 weken naar vakantiepark Het Hoge Zand in Hooghalen.

In de periode in aantocht naar de vakantie ben ik gaan uitzoeken wat er allemaal in de buurt is. Voor mij is dat een rustig gevoel als ik weet waar welke supermarkten zijn bijvoorbeeld. Hoe ver is het rijden? Welke grote plaatsen zijn er in de buurt? Noem me gek, maar voor mij werkt dit. 😉

De dag dat we zouden vertrekken komt dichterbij! De tassen worden ingepakt en een krat met kruiden en pasta die we nog hebben staan, word ook gevuld. Wij vinden het altijd zonde om dit nieuw te moeten kopen als we dit thuis nog hebben staan. Want op vakantie zal het niet op gaan en dan heb je het bij thuiskomst dubbel. En dat vinden we zonde.

We weten dat Harry (onze kat) goed verzorgd gaat worden door onze lieve buren en stappen de voordeur uit. We gaan op weg. Omdat we pas rond 16:00 uur het park op kunnen hebben we besloten onderweg uitgebreid te gaan lunchen. We zijn alle drie gek op lekker eten. Dus uitgebreid lunchen is geen straf!

Ook leuk om te lezen: Mijn favoriete vakantiebestemming

Eenmaal bij het park aangekomen is het nog geen tijd. Toch lopen we al naar de receptie om ons aan te melden. We krijgen voor 16:00 uur de sleutel van het huisje en we kunnen gelijk naar binnen. Op het eerste gezicht is het huisje prima. Niet heel modern qua meubels en keuken. Maar goed genoeg om 2 weken te vertoeven. Bij de reviews hadden we gelezen dat de huisjes niet allemaal even schoon zijn, maar daar hebben we echt helemaal niks op aan te merken! Er ligt een kleed op de vloer, dat is het enige waarvan ik vind dat dat niet had gemogen bij een huisje waar veel verschillende mensen verblijven. Het toilet en de badkamer zijn schoon en de slaapkamers ook.

Het uitzicht vanuit de woonkamer is fantastisch! Een groot veld met bomen en speeltoestellen. Feline was binnen 5 minuten al aan het schommelen en klimmen. Wat wil je als ouder nog meer?

Bij de hoofdingang van het park was een nog grotere speeltuin. Hier heeft Feline veel gespeeld en aten we op de terugweg een ijsje waarna ons meisje lekker naar bed ging.

De eerste dagen hebben we rustig aan gedaan. We hebben niet veel ondernomen en Feline vond het ook wel prima. Zij had een paar vriendjes leren kennen uit 2 huisjes bij ons aan het veld. Die bleven ook redelijk op het park, dus ze vermaakte zich prima! Onze directe buren hadden besloten nog 2 nachten langer te blijven. De 2 meiden waren veel bij ons en Feline veel bij hen. Met hun moeder klikte het met Bas en mij ook erg goed, dus hadden we besloten met z’n 6-en uit eten te gaan! Wij hadden in Grollo gegeten bij Restaurant Hofsteenge en dat was erg goed bevallen. We gingen daar weer heen. Het was erg gezellig en erg lekker!

Die zondag gingen zij weer naar huis en hadden wij besloten dat we alleen nog maar leuke dingen gingen doen voor Feline. Ze vond het namelijk best lastig om haar vrienden te zien vertrekken…

Lees ook: Mijn 23 voor 2023

Leuke dingen doen in de zomervakantie

We gingen naar de Drentse Koe in Ruinerwold. De leukste speelboerderij van Drenthe, volgens de website! We weten niet of het de leukste is, maar Feline heeft zich een aantal uren prima vermaakt! We konden er lekker eten, pa en ma konden om de beurt even zitten op 1 van de vele tafels (in de schaduw want mega warm die dag). Ook is er een hal (oude koeienstal) waar de kinderen lekker met water kunnen klooien. We waren hier op voor bereid en Feline had haar badpak al aan. Heerlijk was het! Ze wilde eigenlijk niet eens meer weg!!! Het is echt een aanrader als je met kinderen vanaf een jaar of 3 tot 10 in de buurt bent en even een dagje hen wil laten uitrazen!

De dag erna was het nog warmer. We besloten wat boodschappen te doen en verder niet zoveel. Achter het park is een grote heide en daar zijn we naar toe gelopen.

Wat een tocht was dat. Er waren verschillende paden die je kon bewandelen. We wilden natuurlijk niet dezelfde route terug als we heen gegaan zijn, maar dat was toch niet zo handig…
We kwamen na een hele lange wandeling eindelijk weer terug op het park. Bas moest onwijs nodig plassen, maar nergens was iets open! Hij is vooruit gelopen (gerend) naar het huisje (op zijn slippers) en Feline en ik zijn rustig door gelopen. Het was wel echt schitterend, alleen volgende keer toch maar de bekende weg terug… 🙂

Assen

Dinsdags zijn we naar Assen gegaan. Bas en ik zijn hier geweest toen Corona ervoor zorgde dat alles dicht was. Dus nu wilden we eindelijk wel eens terug om te kijken hoe het eruit ziet als wel gewoon alles open is.
Feline wilde een nieuwe tas voor het nieuwe schooljaar, en die hebben we daar gevonden. We hebben heerlijk zitten eten op een terras en er waren fonteinen! Gemeente Assen heeft op het Koopmansplein 2 bakken neergezet met in de bovenste schone handdoeken. In de onderste kan je de gebruikte handdoeken terug leggen. Dit is gratis beschikbaar gesteld zodat kinderen kunnen genieten van de fonteinen! Zo gaaf!
Kletsnat terug naar de auto waar we droge kleding hadden liggen voor Feline.

Ondertussen waren we er wel achter gekomen dat de douche niet helemaal top was. Het water werd eerst niet warm, dan ineens bloedheet om vervolgens weer ijskoud te worden. Niet fijn. Ze hadden er al naar gekeken (wat een mooie kraan…) maar konden niks vinden. Ik was het zat. We wilden eigenlijk niet eens douchen onder dat ding! Uiteindelijk is er een meneer gekomen die het met ons eens was. Dit kon niet. Hij heeft de kraan vervangen door een mengkraan, de slang en de douchekop vervangen en ons laten zien dat de oude helemaal vol zaten met kalk. Vandaar dat het niet fijn werkte! De nieuwe douche was wel echt fijner en bleef ook op temperatuur. Alleen de waterdruk was nog steeds niet top. Maar dat hebben we voor lief genomen. We gingen toch bijna naar huis.

Woensdags zijn we naar het Blauwe meer gegaan. Voor een kleine bijdrage kun je daar in een niet-Nederlands blauw meer zwemmen! Nou, Feline dan… Voor mij was het veel te koud in het water en bleef ik liever droog op mijn handdoek zitten zodat er geen zand aan mijn voeten kwam. 😉

De snackbar had lekkere patat en snacks en zo kwamen we de dag wel door!

Op de terugweg nog even langs de supermarkt om vlees en stokbrood te halen voor de barbecue en we konden terug naar het huisje.

De laatste dag

De laatste volle dag op het park was aangebroken. Feline is vaak naar de KidsClub geweest voor ochtendgymnastiek en lekker knutselen. En vandaag was het afscheid van die meiden. In de ochtend nog even actief bezig zijn en lekker knutselen. Daarna zijn we naar een Zorgboerderij gegaan om een cadeautje te kopen voor onze buurtjes. Zij hebben zo goed voor onze Harry gezorgd en ons op de hoogte gehouden met filmpjes en foto’s. Dus dat verdiende ze wel!

Een leuke houten snijplank met lokale lekkernijen. Echt iets voor levensgenieters als zij!

Nog even terug naar het park voor een laatste optreden van de meiden van de KidsClub. Uiteraard mocht Feline op de foto.

kids club

Na het optreden zijn we weer in de auto gestapt en naar Grollo gereden. Op naar ons favoriete restaurant uit de omgeving! Feline nog 1 keer spelen in het speelhuisje en allemaal nog een keer genieten van de heerlijke gerechten daar.

Vrijdags zijn we uitgecheckt en naar huis gegaan.

Eten zonder borden

Om de zomervakantie in stijl af te sluiten hebben we pasta gegeten zonder borden. Een traditie die wij toch al 3 jaar volhouden!

Al met al was het een zeer geslaagde vakantie! Ondanks dat het huisje wel echt een opknapbeurt nodig heeft, hebben we er heerlijk verbleven. Normaal gaan we met onze eigen tent en onze eigen spullen. Dat vinden we toch wel echt veel fijner. Maar een voordeel is dat we dat nu weten! 😉
Mocht je nou wel graag in een huisje vakantie willen vieren? Dan is Het Hoge Zand wel echt een leuk park. Kijk alleen even goed naar de huisjes, want die verschillen nog al. We weten wel uit zeer betrouwbare bron dat de huiseigenaren voor januari 2023 aan de laatste eisen van modernisatie moeten voldoen. Dus we hebben goede hoop dat het huisje waar wij in verbleven ook een flinke opknapbeurt gaat krijgen!
Op het park is een wat kleiner zwembad zonder glijbaan, maar groot genoeg om lekker even te zwemmen. Het restaurant hebben we eigenlijk alleen gebruikt om te lunchen. Dat is erg goed bevallen. In de receptie is een kleine supermarkt te vinden met het hoognodige. Uiteraard is deze supermarkt niet voor de dagelijkse boodschappen. Daarvoor gingen wij naar de Lidl en Albert Heijn in Beilen. Dat is een erg leuk dorpje, niet ver van het park vandaan. Hier heb je onder andere een Blokker, Hema, Zeeman, Action en wat kleding winkels. Erg leuk om even te gaan kijken, mocht je in de buurt zijn.

Hebben jullie nog leuke dingen gedaan deze vakantie? Zijn jullie ook wel eens in de buurt van Hooghalen/Assen geweest?

Liefs, Linda
onze vakantie van 2022
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.