Ga naar de inhoud
Home » Overbodige luxe? Of toch niet?

Overbodige luxe? Of toch niet?

Sinds een tijdje hebben we een steelstofzuiger. Zo’n mega dure. In het begin dacht ik dat het overbodig zou zijn, maar nu we deze al een jaar in ons bezit hebben willen we niet meer anders. Zo zijn er nog wat dingen waarvan ik eerst dacht dat het overbodige luxe was. Lees je mee?

Dyson V8 Animal

We hebben een jaar geleden de Dyson V8 Animal aangeschaft. Mijn ouders hadden een Dyson steelstofzuiger en hadden mij in ieder geval overtuigd. Ik heb deze gekregen voor mijn verjaardag van mijn ouders, schoonvader, zus, zwager en nichtje. Vanaf het eerste moment zijn we er eigenlijk allebei erg blij mee! Je pakt zoveel makkelijker even de stofzuiger. Veel sneller dan een versie met een snoer. Ook het stofzuigen van de trappen en de rest van het huis gaat een stuk makkelijker met een steelstofzuiger. Wanneer je bekkeninstabiliteit hebt, zoals ik, dan is stofzuigen met een gewone ouderwetse stofzuiger een aanslag op je lichaam. Als ik het hele huis gestofzuigd had, kreeg ik pijn in mijn lijf. Met de Dyson heb ik daar geen last van. Omdat je houding erg anders is dan met een snoer variant. Ik vind deze aanschaf dus geen overbodige luxe.

Bluetooth Over Ear koptelefoon met Active Noise Canceling

Een dure koptelefoon (nu al wel een stukje goedkoper…). Aan de ene kant vond ik het wel echt zonde van het geld. Het zijn niet een aar tientjes die je uitgeeft. Maar sinds ik mijn Fresh ’n Rebel Clam ANC heb, gebruik ik ‘m erg vaak! Thuis tijdens het koken, tijdens het thuiswerken. Op mijn werk, of als ik ’s avonds achter mijn laptop zit en Bas tv zit te kijken. Je kan de active noise canceling zelf aan- of uitzetten, je kan er mee bellen en voor een deel je telefoon bedienen met buttons op de oorschelp. Super fijn! Ik kan me op deze manier veel fijner concentreren en ik kan bellen zonder externe ruis. De koptelefoon zit nog erg fijn ook! Hiervoor had ik namelijk de earbuds van Samsung. Ik kreeg hiermee last van mijn oren als ik ze te lang in had. Voor mij is mijn koptelefoon dus geen overbodige luxe, maar een hele goede aanschaf!

Ook interessant: Gadgets waar ik niet zonder kan

Sonos One

We hebben op zolder en in de woonkamer een Sonos One staan. Dit is niet de goedkoopste oplossing om naar muziek te luisteren, maar voor ons wel erg fijn! Je kan op beide andere muziek luisteren op hetzelfde moment, maar je kan er ook voor kiezen om boven en beneden hetzelfde te draaien. Als je zou willen kan je ze schakelen waardoor je een verbluffend stereo geluid krijgt als ze beide in dezelfde ruimte staan. Zelfs Feline weet hoe ze werken en speelt soms haar muziek af via haar Spotify account op haar tablet. Ik verwacht dat we over een tijdje ook een Sonos in de badkamer gaan zetten om daar heerlijk relaxed naar muziek te kunnen luisteren! Geen overbodige luxe dus. 😉

Onze badkamer 😉

Wij hebben sinds kort een super mooie badkamer. We hebben hier niet heel erg op bespaard en misschien vinden sommige mensen het onzin wat we hebben gedaan. Maar stel je even voor. We wonen ongeveer 6 jaar in dit huis. De badkamer was al op toen we hier kwamen wonen. Het huis was toe aan een nieuwe badkamer. Moet je dan besparen op iets wat je heel graag zou willen? Ik denk het niet. Tuurlijk blijf je binnen je budget. Maar alles wat daar binnen mogelijk is, gewoon doen!

Kijk dan naar het verschil tussen voor de verbouwing en na de verbouwing! Dit is toch niet overbodig?

badkamer
badkamer is klaar!

Lees hier het verhaal over onze badkamer verbouwing

Goede koptelefoon voor Feline

Feline kreeg van ons een goede koptelefoon voor haar verjaardag. Ze luistert graag naar muziek en kijkt ook graag filmpjes. Om niet helemaal gek te worden van alle geluiden die wij even niet zo graag willen horen, hebben we een koptelefoon voor haar gekocht. We hebben gekozen voor de PowerLocus P2. Een draadloze overear koptelefoon. Deze kan je ook bedraad gebruiken wanneer de batterij leeg is. Volgens Feline zit de koptelefoon heerlijk en ze kan het erg lang ophouden. 😉 Wij zijn erg blij met de keuze en vinden dit dus echt geen overbodige luxe!

Goede schaatsen

Toen Feline op schaatsles ging zijn we de eerste keer gaan kijken. Ik werd onwijs aangestoken door de schaatskoorts… Zo erg zelfs dat ik tijdens de les voor mezelf ook schaatsen heb besteld. Ik wist niet of ik het nog kon, of ik het überhaupt nog wel zou kunnen met mijn bekken, maar deed het toch. Ook kocht ik gelijk een hele outfit om goed voor de dag te komen. Tuurlijk twijfelde ik wel of ik hier goed aan deed, maar ik wilde het toch proberen! Gelukkig is het goed gekomen en ga ik nu bijna elke week een paar uur schaatsen. Anders was dit misschien wél overbodige luxe geweest… 😉

nieuwe schaatsbeschermers

Wat vind jij? Is het overbodige luxe? Of ben je het met ons eens? Heb jij iets waarvan mensen vinden dat het overbodig is, maar jij vindt van niet? Ik ben benieuwd!

Liefs, Linda
Overbodige luxe of toch niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.