Ga naar de inhoud

Mijn week #11 | Vaccinatie, goede berichten en schaatsen

Deze week stond in het teken van goede berichten en spannende momenten. Wat is er allemaal gebeurd? Welke goede berichten hebben we te horen gekregen? Je leest het hieronder!

Maandag

moest mijn auto weer naar de garage omdat vorige week niet alles gedaan kon worden. Doordat ik de rest van de week geen tijd had zat er een week tussen. Aan het einde van de dag was mijn auto klaar en kon ik ‘m ophalen. Nu ik weet dat mijn auto weer helemaal goed is ga ik ‘m binnenkort ook maar weer even wassen. Ik twijfelde namelijk of ik er nog wel een tijdje mee kon blijven rijden, en dan doe ik er niks meer aan… Van de zomer is er een doos kattenbakgrit omgevallen en dat spul ligt er nu dus nog steeds… Dat mag wel een keer opgeruimd worden.

Dinsdag

heb ik thuis gewerkt en stond de afspraak voor mijn vaccinatie. Ik had om 11:05 uur de afspraak op een locatie waar ik nog nooit geweest was. Door mijn angst voor naalden gaat het dan fout in mijn hoofd. Gelukkig ging Bas mee. Die ochtend ging op de locatie van alles fout. De persoon die de ruimte zou openen was ziek en een ander moest toen met de sleutel komen om de deur open te doen. Dat duurde allemaal zo lang dat ik er al helemaal klaar mee was. We stonden te wachten in de kou en ik wilde niet meer. Ik gaf ze 5 minuten en dan zou ik naar huis gaan en af bellen. Natuurlijk kwam de mevrouw waar we op aan het wachten waren precies 5 minuten nadat ik dat gezegd had.

De mensen die er werkten gingen alles opbouwen en ze konden beginnen. Kut. Ik was als 2e aan de beurt. Blinde paniek. De meneer die mij de vaccinatie moest geven moest opschieten en zijn mond houden van me. Ik heb niet meer het kwartiertje gewacht en we zijn naar huis gegaan. Die middag begonnen de bijwerkingen al flink op te spelen. Mijn hoofd deed mega veel pijn en ik voelde me vreselijk. Om de paar uur dauwde ik er 2 paracetamol in en zo was het te doen. Vroeg naar bed…

Maar eerst nog na school even met Feline naar de Action. Ons meisje heeft vrijdag kersttruien-dag op school en haar kersttrui van vorig jaar paste echt niet meer. Bij de Action hebben we een grappige trui gekocht. Ik vond het alleen iets te saai.

Woensdag

was ik vrij. Het ging met paracetamol prima dus ik ging even de stad in. Ik kon mijn abonnement verlengen van mijn mobiele telefoon en wilde dat even regelen. Helaas hadden ze de telefoon niet op voorraad, maar deze zou de dag erna binnen komen. Ik ga zaterdag wel. Voor ik thuis wegging belde de kinderarts van Feline met de uitslag van de echo. Ze zou eigenlijk donderdags bellen, maar had al overleg gehad over de echo. Ten opzichte van de laatste echo (2017) waren er geen gekke dingen gevonden. De VUR (reflux van blaas terug naar de nieren) was echt weg en alles zag er goed uit. Wat een super goed nieuws!!! Ze wilde niet wachten met het ons vertellen.

Ze had ook de uitslagen van de kweken nagekeken. Er was beide keren geen sprake van een positieve test op leukocyten, maar wel op nitriet. Omdat Feline geen pijn ervaren had en deze beide keren ongeveer even hoog waren, kan het zijn dat zij dus geen blaasontsteking had, maar dat de verhoogde nitriet bij haar hoort. Lang verhaal kort; de kinderarts heeft besloten om Feline geen antibiotica meer te geven wanneer zij niet ziek is, geen leukocyten in de urine heeft, maar wel nitriet. Dit is nu ook bij de huisarts gemeld.

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar soms horen zulke afwijkingen bij een persoon. Zo heb ik zelf een te laag ijzergehalte in mijn bloed, wat normaal gesproken bloedarmoede betekent, maar bij mij hoort het. Ik ervaar dan ook geen verschijnselen en de medicijnen doen niks aan het gehalte. Feline zal dus minder snel antibiotica krijgen als haar urine getest wordt. Alleen als zij meerdere symptomen heeft, zoals koorts, buikpijn en vaker kleine beetjes plassen. Goede berichten dus!

Vandaag kwam ook mijn plantje binnen welke ik besteld had. Deze zou eigenlijk gisteren komen. Het is een Philodendron Pik Princess. Deze kunnen niet tegen koudere temperaturen dan 15 graden… Ik was erg bang dat mijn mooie plantje het niet zou overleven. Gelukkig ziet het er nog prima uit. Alleen zullen 2 blaadjes het niet overleven… Die halen we er dus maar even af. Ik bestel mijn planten graag bij Plantje.nl. Ik heb al even contact gehad met deze leuke partij. Zij wisten mij te vertellen dat wanneer mijn mooie plantje het niet zou overleven zij het op zouden lossen! Zo fijn!!!

Lees ook: Mijn planten-wishlist

Vandaag hebben Feline en ik ook haar kersttrui net even iets leuker gemaakt. Zo was het nog leuker! Vrijdag zal ik het eindresultaat laten zien!

Donderdag

ben ik weer vroeg begonnen. We moesten namelijk na school met Feline naar het ziekenhuis. Omdat het meisje zoveel problemen heeft gehad met haar urinewegen en ze in september en oktober blaasontsteking heeft gehad, wilde de kinderarts weten hoe het plassen gaat. Het kan namelijk zijn dat ons meisje niet goed uit plast, waardoor er urine in haar blaas blijft zitten die weer op zijn beurt ontstekingen veroorzaakt. Om dit uit te sluiten of te verhelpen gingen we naar een urologisch therapeut.

Tegenwoordig gaat dat fijner dan vroeger. Feline mocht zelf naar de wc en moest in een bakje plassen die in de wc hing. Dus eigenlijk merkte zij hier niet zo veel van. In dat bakje zitten allemaal sensoren die kunnen voelen hoe er geplast wordt. Hier kregen we gelijk de uitslag van. Ook dit was goed! We hoeven nu niet meer terug te komen, tenzij we zelf merken dat er dingen veranderen hierin. Na zo’n uitslag mag je jezelf wel trakteren op een heerlijke maaltijd! We hebben broodje shoarma gehaald bij de slager. Die is zo lekker!

Vrijdags

ben ik ook vroeg begonnen om mijn gemiste uurtjes een beetje te compenseren. Toen ik de brug bij Zaltbommel op reed begon het ineens te sneeuwen! Die had ik niet aan zien komen!!!

In de ochtend kreeg ik deze super leuke foto van Feline in haar leuke kersttrui! Wat een geweldig kind hebben wij toch!!!

Feline in haar nieuwe kersttrui 2022

De dag ging voor mijn gevoel echt niet snel, maar ik had wel veel gedaan toen ik naar huis ging. Omdat ik stiekem had verwacht dat het erg druk zou zijn op de weg ben ik om 15:30 naar huis gegaan. Gelukkig viel het allemaal reuze mee en was ik op tijd thuis.

Zaterdag

was ik erg vroeg wakker. Onze buren maakte een hele hoop lawaai waardoor ik niet meer kon slapen… Ik werd wakker met een zeurende hoofdpijn die maar niet weg wilde gaan… Feline was lekker lui en was bij Bas in bed gekropen om tv te kijken. Ze kwam er pas rond 09:30 uur uit! Ik was ondertussen al aangekleed en wilde vroeg in de stad zijn om mijn nieuwe telefoon te halen. Toen ik terug kwam gingen Bas en Feline net boodschappen doen en kon ik alle gegevens van mijn oude telefoon op mijn nieuwe zetten. Dit ging best snel, alleen was ik nog wel een tijd bezig om weer in te loggen en aan te melden bij verschillende apps. Mijn nieuwe telefoon is een stukje kleiner dan mijn oude, en daar ben ik zeer tevreden over! Deze kan ik beter bedienen met 1 hand!

Mijn nieuwe telefoon!

Lees ook: Gadgets waar ik niet zonder kan

Vandaag kwamen ook de schaatsen van Feline binnen. Wat een geweldige dingen! Die zou ik ook wel willen hebben!!! Ze is nu helemaal klaar om te beginnen met haar schaatslessen die over een klein maandje beginnen!

Schaatsen van Feline

Omdat we afgelopen week flink wat informatie hebben ontvangen en ik me best zorgen maakte over Feline, was ik moe. Ik ben echt vroeg naar bed gegaan, voor 22:00 uur lag ik in mijn bed!

Zondag

werd ik iets voor 06:00 uur wakker. Ik had dus een flink aantal uren geslapen! En zo voelde ik me ook! Feline werd om 08:00 uur wakker en toen zat ik net even achter mijn laptop. Ze heeft gisteren haar tiptoi weer ontdekt en ging met het boek over de boerderij aan de slag. Verder hadden we niks op de planning staan. Soms is dat gewoon heerlijk!

Komende week heeft Feline haar laatste schoolweek van dit jaar. Donderdag heeft ze haar kerstdiner en vrijdag begint om 12:00 uur haar vakantie! Voor het kerstdiner mogen we nog even wat gaan maken, dus donderdag werk ik een halve dag.

Hoe gaan jullie kerst vieren? Mogen jullie ook nog van alles doen voor een kerstdiner? Of doen jullie deze week niet zoveel?

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.