Ga naar de inhoud

Mijn week #12 | Kerstdiner, knutselen en verjaardag van Bas

Afgelopen week heb ik een stapje terug gedaan. Het is, zo aan het einde van het jaar, wel echt nodig… Natuurlijk zijn er dingen waar je niet onderuit kunt, maar die heb ik ook minder intensief gedaan dan normaal. Lees je mee?

Maandag

heb ik gewerkt op de zaak. In januari hebben we een grote beurs in de RAI in Amsterdam. Daar ben ik nu al druk voor aan het tekenen en regelen. Ik was rond 14:00 uur naar een leverancier gereden om stalen van stof op te halen en daarna doorgereden naar een klant van ons. Daardoor was ik prima op tijd thuis. Bas had lekker bami gemaakt. Wat is dat toch heerlijk!!! Onze buren hebben 2 nieuwe jonge katjes. We mochten op kraamvisite komen en met de schatjes knuffelen! Man, wat ben ik verliefd op die kleintjes!!!

Dinsdag

heb ik thuis gewerkt. Feline had al een tijdje last van eeltplekjes/likdoorns op haar voet. Ik heb even contact gehad met de huisarts en uitgelegd wat we op dit moment doen. ’s Ochtends waren we erachter gekomen dat haar gympen te klein aan het worden waren. Volgens de huisarts konden net te strakke schoenen ook voor likdoorns zorgen. Bas en ik twijfelde geen moment en hebben haar uit school samen meegenomen naar de Nike winkel in Osdorp. Hier had ons meisje binnen 5 minuten nieuwe stoere schoenen gevonden! Ze is er zo blij mee! Nu hopen dat dit, in combinatie met likdoornpleisters en tea tree olie goed gaar helpen.

Nieuwe schoenen voor ons meisje!

Woensdag

was ik weer lekker een ochtendje vrij. Donderdag heeft Feline kerstdiner op school. Hier mogen wij pannenkoekjes voor maken. Ons mevrouwtje had een idee van Pinterest geplukt, dit moet het gaan worden.

Uiteraard hadden wij geen ster-uitsteekvormpjes in huis. In ieder geval niet diverse maten! Onze buren hebben een hele bak vol met vormpjes en dingetjes, maar ook daar zat helaas niet in wat we zochten. Ik had als alternatief verschillende grootte rondjes geopperd. Gelukkig zou dit ook goed zijn volgens onze Koninklijke Hoogheid. Ik ging naar de Action voor van die aluminium ovale schalen. En wat vind ik daar? Een set uitsteekvormpjes waar 3 verschillende formaten sterren in zitten! Voor die paar euro kon ik die niet laten liggen! Daarna ben ik naar huis gegaan en ben ik zowaar weer een keer op zolder aan de slag gegaan. Ik heb een simpele zwarte jurk gemaakt voor Feline. Waarschijnlijk ga ik hier nog een leuke tekst op maken in het metallic roze.

Toen Feline thuis kwam hebben we even wat gegeten en zijn we daarna aan de slag gegaan met een cadeautje voor Bas. Zij had verzonnen dat we samen wel een zaag in 3D konden maken. Fijn hè, zo’n creatief kind?! 😉

We zijn aan de slag gegaan met een oude doos, een Stanley mes, dubbelzijdig tape en stiften (zij dan). Ik heb geholpen met alles uitsnijden en zij heeft alles in elkaar gezet. Het is nog een grappig ding geworden ook! Zij heeft de zaag nog versierd met stift en ingepakt. Gelukkig net op tijd, want toen kwam Bas alweer thuis!

Donderdags

heb ik weer op de zaak gewerkt. Omdat ik iets van pannenkoeken moet gaan maken voor 1 of ander iets op school, ben ik om 12:00 uur naar huis gegaan. Om 13:30 uur was Feline uit school en daarna zijn we aan de slag gegaan. Om 17:30 uur begon het kerstdiner en om 18:30 uur was het weer afgelopen. Bas en ik hebben makkelijk pizza gegeten. Het is toch altijd een gehol en gevlieg dat soort dingen. We konden ook een hapje en een drankje op school doen samen met andere ouders, maar daar hadden we beide niet zo’n behoefte aan.

Kerstboompjes voor het kerstdiner

Vrijdags

is dat de laatste dag voor de vakantie op het werk. Ik wilde hier graag bij zijn en had met Bas geregeld dat hij deze week Feline ook naar school bracht en op ging halen. Ik was rond 07:00 uur op mijn werk en heb flink door zitten werken tot 12:00 uur. Toen hebben we met z’n allen patat en snacks gegeten. Daarna is bijna iedereen naar huis gegaan. Ik wilde perse nog wat afmaken en heb daarna met mijn werkgever wat spullen in de trailer geladen voor volgende week. We waren om 14:30 uur klaar en toen ben ik ook naar huis gegaan. Wat een gezellige dag. Cors, bedankt!

Eenmaal onderweg naar huis werd ik mega moe… Alsof alle drukte van de afgelopen tijd er ineens uit kwam. Thuis ben ik dan ook lekker even op de bank gaan liggen. We aten heerlijke broodje hete kip van Lekker en Simpel. Toen Feline op bed lag, de keuken opgeruimd was en Bas even aan het douchen was ben ik lekker achter mijn laptop gekropen. Even wat stukjes schrijven en misschien wat ideetjes bedenken voor nieuwe berichten.

Zaterdagochtend

hebben we van alles in huis gedaan. We hebben de bedden verschoond, gestofzuigd, gedweild en een beetje opgeruimd. Door alle drukke dagen van de afgelopen tijd was dit er een beetje bij ingeschoten… ’s Middags zijn Feline en ik gaan lunchen bij de Mac. Even quality-time met mijn meisje. Daarna zijn we naar een kringloopwinkel in de buurt gegaan waar we nog nooit geweest waren. Nou ik kan je vertellen, dit was ook gelijk de laatste keer! Wat een bende daar zeg!!! We besloten naar onze favoriete kringloop te gaan en hebben daar 2 mooie boeken van Suske en Wiske voor Feline gekocht. Daarna zijn we naar huis gegaan en hebben we het laatste stuk van Serious Request op tv gekeken. Wat hadden zij een goed doel dit jaar! Bas was in de schuur aan het werk.

Toen Feline op bed lag ben ik nog even aan de slag gegaan met mijn telefoon. Ik heb de fabrieksinstellingen terug gezet en heb een groot gedeelte opnieuw geïnstalleerd. Hopen dat de batterij nu langer mee kan gaan. Ik had namelijk gelezen dat de batterij sneller leeg kon gaan wanneer je een één op één kopie van een oude telefoon teruggezet had. Dus ik ben benieuwd!

Zondag

was ik redelijk vroeg wakker. Ik was zaterdags dan ook niet al te laat naar bed gegaan. Hierdoor had ik nog een paar uurtjes voor Feline wakker werd. Ik ben verder gegaan met mijn telefoon en heb de kattenbak alvast verschoond. Toen Feline wakker was en naar beneden kwam heeft zij even haar brood gegeten en hebben we daarna een paar eitjes gekookt en zijn we met een bakkie koffie erbij Bas wakker gaan zingen. Want, vandaag mag het dan wel eerste kerstdag zijn, maar mijn Bassie is ook jarig!!! Feline had samen met mij een cadeautje geknutseld. De rest van zijn cadeaus kreeg hij ’s middags in Culemborg bij mijn ouders. Daar hebben we heerlijk gegeten.

Wat een feestje dat dat weer mogelijk is! We waren redelijk laat thuis en hebben dan ook niet naar de tijd gekeken. Soms is dat ook helemaal niet nodig! Feline was alleen wel echt heel moe… Dus toen ze eindelijk op bed lag, sliep ons meisje zo. Het was een heerlijke eerste kerstdag! Morgen lekker rustig aan doen en gezellig met z’n drietjes lekker eten.

Hoe was jullie week? Hebben jullie een leuke eerste kerstdag gehad? Zijn jullie klaar voor het nieuwe jaar?

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.