Ga naar de inhoud

Mijn week #13 | Tweede kerstdag en oud en nieuw

De laatste week van 2022. Tweede kerstdag en oud en nieuw! Wat een week. Ik had deze week vakantie en Feline ging logeren. Ik zeg; een goede afsluitende week van het jaar! Op naar een nieuw jaar, maar lees je mijn laatste week nog wel even mee?

Maandag

was tweede kerstdag. Wij hebben de traditie om die dag lekker met ons gezin te zijn. Het liefst in makkelijke kleding/pyjama en niks moeten. Ik ben even naar het tuincentrum geweest om wat spulletjes te kopen voor mijn planten. Daarna heb ik al mijn planten voorzien van nieuwe aarde met een laagje hydrocultuur korrels onder in de pot. Bas had voor ’s avonds een heerlijk stuk ossenhaas op de barbecue. Man wat was dat lekker vlees! Feline vindt dat niet zo lekker (meer voor ons!!!) dus hadden we voor haar drumsticks gemaakt. Aardappeltjes en wat groenten erbij, heerlijk! Vienetta als toetje, want dat hoort! Tweede kerstdag was super! Toen Feline op bed lag hebben Bas en ik de dag afgesloten met 2 afleveringen van New Amsterdam.

Dinsdag

moest Bas weer gewoon werken. Feline en ik zijn de boodschappen voor komende week gaan doen. Tussen de middag hadden we verse broodjes van de Lidl. We hadden nog 2 drumsticks over van gisteren, dus die hebben Feline en ik lekker op gegeten rond 14:00 uur. Een heerlijk tussendoortje! ’s Middags heb ik een volle pan pastasaus gemaakt. Een klein deel voor vanavond en de rest gaat in zakken de vriezer in. Feline heeft een groot kussen op haar kamer, die had ze naar beneden gesjouwd en is daar een paar uur zoet mee geweest. Heerlijk wanneer je kind zo aan het spelen is! De pastasaus was heerlijk geworden. Laat maar weten als ik het recept moet delen! Na het eten zijn Feline en ik even gaan knuffelen bij de lieve kleine katjes van de buren. Wat een schatjes zijn dat toch!

Woensdag

was ik echt mega vroeg wakker… Om 04:40 uur stond ik al naast mijn bed en kon niet meer slapen… Ik ben naar beneden gegaan en heb de Top2000 aangezet. Ik ben verder gaan haken aan de deken voor Feline. Dit wordt een sprei voor op haar bed. Ze heeft zelf een hele hoop kleuren uitgezocht. Ik ben hier in de zomer aan begonnen met de restjes van de deken van beneden. Af en toe koop ik een paar bolletjes voor erbij en dan kan ik weer verder. Het wordt een sprei van ongeveer 150x250cm, dus hier ben ik nog wel even mee bezig.

Toen Feline wakker werd, is ze haar koffer in gaan pakken. Ze gaat vandaag logeren bij mijn ouders en was er gisteravond al een beetje zenuwachtig voor. Ze sliep pas rond 22:00 uur! In de auto naar Culemborg heeft ze me beloofd dat ze gelijk gaat slapen als ze naar bed moet. Ik ben benieuwd… 😉
Toen we in Culemborg aan kwamen ben ik gewoon de deur uit gezet… Ik ben nog geen 10 minuten binnen geweest!!! Groot gelijk heeft ze. Lekker alle tijd benutten die je hebt kind!

Toen ik thuis kwam moest Bas weg voor zijn werk. Ik was zo moe van een aantal dagen slecht slapen dat ik ‘even’ met een dekentje op de bank Netflix ging kijken. Dat werd dus een uurtje slapen op de bank met de tv nog aan! Daarna heb ik de pagina Downloads aangepast op mijn site en hebben Bas en ik ’s avonds heerlijk noodles met gehakt gegeten. Om 18:30 uur waren we klaar en hebben we een paar afleveringen van New Amsterdam zitten kijken.

Donderdag

was ik weer vroeg wakker… Alleen ben ik vandaag wel weer even teruggegaan naar bed. We hadden Harry boven gelaten omdat hij altijd in de war is als Feline er niet is. Hij gaat haar dan overal zoeken… Ik heb vandaag de tijd genomen om mijn kledingkast flink op te ruimen! Ik heb 3 puinzakken kleding weggegooid en een aantal kledingstukken op Vinted gezet. De kleding wat ik weggegooid heb was echt niet meer goed genoeg om andere mensen een plezier mee te doen. Binnen 2 uur had ik al 5 kledingstukken verkocht! Die heb ik gelijk op de post gedaan, weg is weg! ’s Avonds hebben we broodje hamburger gegeten. Heerlijk van de barbecue met veel bacon! Ik had nog een paar Nike Air Max van Feline te koop gezet op Vinted en die waren ook heel snel weg! Vrijdag maar gelijk verzenden.

Vrijdags

was ik weer heel vroeg wakker… Ik word er niet goed van! Dat moet veranderen… Ik heb maar van de tijd gebruik gemaakt en ben een sjaal gaan haken voor Feline. Ze heeft een lievelingssjaal, maar die heeft ze al 4 (!!!) jaar. Die is wel echt te klein geworden. Dus ben ik een nieuwe aan het maken voor haar. Daarna heb ik de schoenen van Feline ingepakt en heb ik die weggebracht. Ik ben gelijk doorgereden naar Culemborg om ons meisje op te halen. We hebben de rest van de dag lekker rustig aan gedaan. ’s Avonds hebben Bas en ik Top 2000 zitten kijken. Toen ik naar bed ging heb ik mijn Loop earplugs ingedaan in de hoop dat het helpt. Deze dopjes zitten prima en zijn zacht genoeg om er mee te slapen.

Lees ook: Mijn 2022

Zaterdag

werd ik beter wakker dan de afgelopen dagen! Het is vandaag de laatste dag van het jaar en ik ga oliebollen bakken. Alleen was ik de krenten vergeten en dat hoort er voor mij toch wel in! Feline gaat vanaf volgende week schaatsen en er werd geadviseerd om een helm te dragen. Bas en ik zijn het daar wel echt over eens. Veiligheid boven alles. Feline en ik zijn naar de Decathlon gegaan en hebben een vet stoere helm voor haar gekocht! Ons meisje is er helemaal klaar voor! Toen we thuis kwamen met helm en krenten ben ik het beslag voor de oliebollen gaan maken. Ik had 2 pakken gekocht en heb 1 pak zonder en 1 pak met krenten gemaakt. Helaas was onze frituurpan kapot en moest ik binnen de oliebollen bakken… Normaal doe ik dit in de buitenkeuken zodat binnen niet alles zo stinkt!

Feline heeft de middag op haar kamer gespeeld en wij hebben met de Top 2000 op de achtergrond een lekkere middag gehad. We hadden als avondeten bitterballen en mini frikandellen op bolletjes. Want met al die oliebollen zouden we niet veel honger hebben. Als late-night snack had Bas pulled pork gemaakt op de barbecue. Oh man! Wat was dat lekker!!! Feline heeft gelukkig nog even geslapen en we hebben haar om 23:30 uur wakker gemaakt. We zijn na 00:00 uur even naar buiten gegaan om de buren de beste wensen te wensen en toen was het klaar met die kleine. Helemaal op was ze!!! Gelukkig viel ze vrij snel in slaap en ik niet lang erna ook! Met mijn oordopjes in.

Gelukkig nieuwjaar!

Gelukkig nieuwjaar!!!

Zondag

was ik iets voor 07:00 uur wakker. Ik heb niet heel lang geslapen dus… Maar het is prima. Feline was om 09:15 uur wakker! Zo fijn voor dat meisje! Het eerste wat ze vroeg was of ze na haar brood een oliebol mocht. Tuurlijk! Kind van d’r moeder!! Vandaag hebben we héél rustig aan gedaan. ’s Avonds makkelijk broodje shoarma gegeten van de slager en op tijd naar bed. Morgen ga ik werken en ’s avonds gaan we uit eten voor de verjaardag van mijn schoonvader Gerard!!! Nu al zin in!

Heb jij een goede jaarwisseling gehad? Ik wil iedereen een mooi nieuwjaar wensen. En onszelf natuurlijk ook! Ik ben benieuwd wat het nieuwe jaar ons gaat brengen. Feline hoopt in ieder geval op een jaar zonder ziekenhuis en dokters. Ik hoop het met je mee meid!

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.