Ga naar de inhoud
Home » Mijn week #15 | Schaatsen, migraine en schaatsen

Mijn week #15 | Schaatsen, migraine en schaatsen

Deze week ging Feline weer naar school na de kerstvakantie. Gelukkig ging deze week beter dan de tweede week van 2022. Even geen ziekenhuis! Ik kreeg deze week een leuk pakket binnen wat ik besteld had en ik heb iets super leuks gedaan! Lees je mee?

Maandag ben ik gaan werken en Feline mocht weer naar school na de vakantie. Omdat Feline pannenkoeken wilde eten had ik gekozen voor een bami met babi pangang pakket. Het zag er lekker uit en ik had er echt zin in! Tja… Viel dat even tegen! De eerste hap leek lekker, maar de nasmaak was echt niet normaal vies… Dit ga ik dus nooit meer eten!!!

Dinsdag heb ik thuis gewerkt. Toen ik Feline van school gehaald had moest ik nog even verder werken. Volgende week begint de opbouw van de Modefabriek in de RAI. Daar hebben we altijd aardig wat stands en ik doe daar alle bestellingen voor. Omdat ik de woensdag niet werk, moest ik vandaag echt iets afmaken. Gelukkig is dat gelukt!
Vandaag heb ik ook een super leuk (vind ik) pakket binnen gekregen wat ik besteld had! Ik heb afgelopen zaterdag schaatsen[icon name=”arrow-up-right-from-square” prefix=”fas”] besteld en die zijn vandaag binnen gekomen! Toen Feline op bed lag hebben Bas en ik nog een aflevering van New Amsterdam gekeken op Videoland.

Woensdag heb ik Feline naar school gebracht en ben ik naar Haarlem gereden. Ik ben gaan SCHAATSEN!!! Ik heb ongeveer 23 jaar niet op schaatsen gestaan en ondertussen heb ik bekkeninstabiliteit die nooit meer over gaat. Het was een hele uitdaging en ik vond het best spannend. Doordat er op de 400m baan erg veel mensen aan het schaatsen waren die kneiter hard gingen ben ik op de binnenste 40x60m baan gegaan. Daar was het rustig en kon ik kijken of het überhaupt wel zou gaan… De eerste paar minuten trilde mijn benen en ik kon er niks aan doen. Stomme bekken! Ik had geen kracht, ben 2 keer gevallen, maar stond wel weer op! Na bijna een half uur stuntelen ben ik even pauze gaan houden. Even zitten, schaatsen uit en wat drinken.

schaatsen lin

Ik werd een beetje kwaad merkte ik. Kwaad op mezelf. Dit moest ik kunnen! Mijn laatste fysiotherapeut heeft me geleerd hoe ik andere spiergroepen aan kan spannen. Ik deed mijn schaatsen weer aan en ging de baan weer op. Spiergroepen aanspannen Lin! Het werkt!!! Ik heb nog bijna een half uur geschaatst, ben niet meer gevallen en het ging een stuk beter! Man, wat ben ik trots! Ik kan het gewoon nog!!! Na iets meer dan een uur ben ik naar huis gegaan. Voldaan en trots op mezelf!

Thuis ben ik lekker gaan douchen en ben ik daarna Feline alweer op gaan halen. Omdat ik ’s ochtends opgestaan was met hele erge hoofdpijn en ik deze met paracetamol niet meer eronder kreeg zijn we vanuit school gelijk even naar het Kruidvat gegaan. Daar tegenover zit een broodjeszaak waar we even wat gegeten hebben. Toen we thuis kwamen is Feline een film gaan kijken en ben ik op de bank gaan liggen. Bas was aan het werk en ik neem mijn medicijnen voor migraine niet als ik alleen ben met Feline. Dan kan ik namelijk alleen maar slapen en dat gaat dan niet. Dit was dus een prima alternatief voor nu.

Donderdags was mijn hoofdpijn nog niet weg, maar al wel een heel stuk minder. Ik ging naar mijn werk en heb wat rustiger aangedaan dan normaal. Bij thuiskomst kregen we een “concert” van Feline. Ze had haar saxofoon tevoorschijn gehaald en ging voor ons spelen. Super leuk… Na het eten hebben we met z’n vieren betoverde doolhof gespeeld en toen was het voor Feline tijd om naar bed te gaan.

Vrijdags was ik nog brak van de migraine en was erg moe. Onderweg naar huis kwam een super leuke mail binnen. Een mail over de verbouwing van de badkamer! Komende week zal er een container geplaatst worden en vrijdags zal er begonnen worden met het slopen van de oude badkamer!!! Ik krijg er gewoon een beetje de kriebels van!!! Toen Feline op bed lag hebben Bas en ik nog de laatste afleveringen gekeken van New Amsterdam die beschikbaar zijn op Videoland. Het is nu wachten op het volgende seizoen…

Zaterdag ging de wekker van Feline een uur eerder dan normaal in het weekend. Want het was weer tijd om te gaan schaatsen! Deze week ben ik nog meegegaan naar de schaatsbaan. Zij in de bus en ik met de auto erachteraan. Omdat het vorige week zo’n ongeorganiseerde boel was wilde ik zien of het deze week beter ging. Volgende week kan ik niet mee, want dan ben ik aan het werk op de RAI. Maar ook deze week was er geen hulp bij de kleintjes… Gelukkig heeft Bas besloten om volgende week ook mee te gaan, want dit is niet fijn. Het schaatsen zelf ging super goed! Ze heeft zelf 2 grote rondjes geschaatst op de 400m baan! Ik ben zo trots op ons meisje!! Na het schaatsen weer naar huis en eten. Van al dat schaatsen krijg je zo ongelooflijk honger!

Omdat het echt rotweer was met veel wind en een hoop regen heeft Feline lekker in haar joggingbroek op de bank een film op de tablet zitten kijken. Soms is dat heerlijk om lekker te chillen. ’s Avonds hebben we lekker roti gegeten en toen was de zaterdag alweer voorbij.

Na het schaatsen

Zondag zijn we naar mijn ouders gegaan! Daar hebben ze vloerbedekking gelegd in de achterkamer en dat wilde we graag even gaan bekijken. Het is echt enorm mooi geworden. We mochten gelijk even helpen met de loodzware eettafel weer op z’n plek te zetten. Mijn vader had ook een groot stuk heerlijke kaas gehaald voor me wat ik mee naar huis genomen heb! Heerlijk!!! Na een lekker broodje knakworst zijn we naar huis gegaan. We zijn nog even langs de Action geweest voor puinzakken en een lampje. In de Action kwam ik de spray van The Pink Stuff tegen. Die moest ik echt een keer proberen na alle goede verhalen die ik erover gehoord heb. Ik heb het nog niet gebruikt, maar ik ben erg benieuwd!

Thuis hebben we nog de Engelse woordjes met Feline zitten leren. Feline heeft over iets meer dan een week een Engelse toets. Ze moet dan 30 woordjes van het Engels naar het Nederlands weten en andersom. Ze kan bonuspunten krijgen als ze de woorden ook nog goed schrijft! Ik vind het super goed dat ze op zo’n jonge leeftijd (7) al Engelse woorden leren, maar ik merk dat Feline het liefst gaat voor die bonuspunten… We proberen haar duidelijk te maken dat het niet erg is als ze die woorden nog niet goed op kan schrijven. Want laten we eerlijk zijn… Hoeveel mensen schrijven breakfast of chewing gum verkeerd?!

De tweede week van het jaar was voor mij ook een fijne week. Ik ben trots op mezelf dat ik ben gaan schaatsen en dat ik doorgezet heb en we weten meer van de planning voor de badkamer! Dat komt nu wel echt heel erg dichtbij. Nog even en wij kunnen genieten van onze droom-badkamer!!!

Liefs, Linda

1 reactie op “Mijn week #15 | Schaatsen, migraine en schaatsen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.