Ga naar de inhoud

Deze week is er begonnen aan de verbouwing van de badkamer. Ik had een week vrij na een drukke periode op mijn werk en ben weer gaan schaatsen. Lees je mee wat er nog meer is gebeurd afgelopen week?

Maandag

Doei oude badkamer

Ik heb deze week een weekje vrij. Bas heeft Feline naar school gebracht en is toen snel terug gekomen. Vandaag gaat de oude badkamer eruit! Het realiseren van onze droombadkamer is begonnen! Doordat alle tegels van de oude badkamer er uit moeten was er vandaag een mega herrie. Ik merk dat ik erg onrustig ben. Ook beginnen ze vandaag met het openbreken van de hele parkeerplaats en stoep bij ons voor de deur. Alles lekker tegelijk…

Doei oude parkeerplaats

Ik heb de hele dag een beetje achter mijn laptop gezeten om mijn zinnen te verzetten. Vandaag is Feline alleen naar huis gelopen van school. Ze belde dat ze even zou willen spelen in een speeltuintje vlak bij school. Goed gedaan meid! We zijn trots op je!! Omdat Feline op maandag altijd gym heeft op school, heeft zij vandaag gedoucht bij de buren. Even lekker haar haren wassen en al het zweet van het lijfje af! We hadden weer een schoon meisje. Want thuis kan al niet meer gedoucht worden.

Dag 1 van de verbouwing

Dinsdag

De herrie ging door. Niet alle tegels waren van de oude vloer afgegaan gisteren. Er zitten namelijk 4 lagen tegels onder de bovenste laag. Handig hè?! Ook zijn er vandaag een paar uitdagingen voorbij gekomen. Het verwarmingssysteem moet leeg, maar dat lukte niet doordat het verwarmingselement beneden in de schuur te verroest is. We hebben besloten dat hier een nieuwe voor komt. Ook vond Gwen (de aannemer) een gekke afvoer in de vloer. We zouden een versmalling krijgen in de afvoerleiding van de douche. Prima, kan niet anders…

Voor de deur gaan ze als een malle. Alle parkeerplekken en de stoep zijn vandaag al weggehaald.

Welkom zandbak
welkom zandbak

De onderste laag vloer is een Terrazzo vloer uit 1972. Deze is gelegd bij de bouw van het huis. Daarna zijn er dus maar gewoon meerdere lagen overheen gelegd met een dikke laag zandcement ertussen. Handig hè?! Doordat de muren in het huis erg dun zijn (4cm maar) hebben we nu 2 scheuren in de muur. Deze gaat Gwen repareren als hij klaar is met de badkamer. We kwamen er ook achter dat door alle lagen vloer het wel mogelijk is om de indeling van de badkamer om te gooien, alleen zou het dan wel echt veel langer gaan duren en dus duurder worden.

We hadden, voordat er begonnen werd aan de sloop, al bedacht dat de oude indeling ook prima is met de nieuwe spullen en tegels. Dus de keuze was snel gemaakt. De oude indeling blijft, alleen dan met allemaal nieuwe tegels en spullen. Ondertussen kwam Feline weer alleen naar huis gelopen.

Woensdag

Ik was vandaag erg vroeg wakker en had het mega koud. Ik ben maar lekker gaan haken aan het sprei voor Feline. Die is ondertussen zo groot dat ik het als deken over me heen kan leggen tijdens het haken! Feline had vandaag een korte dag. Bas was vanochtend weg voor zijn werk en ik zat in de mega herrie. Gwen heeft vandaag een gleuf gefreesd en gehakt in de vloer voor de drain van de nieuwe afvoer.

Haken om het warm te krijgen

Halverwege de ochtend werd me medegedeeld dat hij nog een afvoerputje gevonden had! Wat een raar huis hebben we toch… Dit bleek wel echt positief te zijn, want hierdoor krijgen we geen versmalling in de afvoerleiding van de douche.

Toen Bas en Feline beide thuis waren en we even wat gegeten hadden moest ik echt uit de herrie. Feline en ik zijn naar de Kwantum, Karwei en Loods5 gegaan om te zoeken naar accessoires voor de badkamer. We zijn alleen gaan kijken en hebben eigenlijk niks leukers gevonden dat wat ik al opgezocht had.

Tijd rekken in Loods5 om maar uit de herrie te zijn
Heel erg tijdrekken en even uitrusten iin Loods5
Even bijkomen in Loods5 op een heerlijke zachte bank!

Toen we thuis kwamen was Gwen weg. Het eerste nieuwe deel van de nieuwe badkamer ligt op z’n plek! De afvoer is geplaatst!

De nieuwe afvoer ligt op z'n plek!!!

Donderdag

Bas werkte vandaag thuis. Hij heeft Feline naar school gebracht en ik ben met de lasagne voor ’s avonds aan de slag gegaan. Bij ons voor de deur is het nu 1 grote zandbak. Vanaf 06:45 uur zitten we in de herrie. Ik ben vandaag naar de schaatsbaan gegaan. Het ging niet zo lekker en ben een keer flink gevallen… Daarna heb ik nog 9 rondjes op de 400m baan geschaatst voor ik weer naar huis ging. Eenmaal thuis heb ik mijn spullen gepakt en ben ik gaan douchen bij de buren. Zo fijn dat dit mag!

Vandaag is Gwen verder gegaan met de afvoer van de douche. De drain is nu aangesloten en werkt!

De nieuwe afvoer is aangesloten en getest

Omdat de lasagne al klaar was hadden we een makkie met het avondeten. ’s Avonds heb ik bijna een uur gebeld met een vriendin van me voordat ik even lekker achter mijn laptop gekropen ben. Even niks!

Vrijdag

Vandaag heeft Bas Feline naar school gebracht en is daarna gelijk doorgereden naar zijn werk. Gwen is verder gegaan aan de badkamer en ik heb mijn blog aangepast. Het frame voor de wand met nissen staat nu op z’n plek. Ook is de oude wasbak weg en heeft hij de nieuwe waterleiding van de douche onder druk gezet. Zo kan hij kijken of er ergens een lek zit. Daar wil je natuurlijk niet pas achter komen als de tegels tegen de wand aan zitten!

Er beginnen vormen te komen in de badkamer

Ook hebben we vandaag de plaats voor de spots in het plafond bepaald. Er komen er 3 in het plafond en 2 in de nissen. We hebben een spiegel waar led achter zit, dus verlichting genoeg in de nieuwe badkamer! Gwen heeft naar alle plakken al elektra gelegd voor hij maandag aan de gipsplaten van het plafond gaat beginnen. ’s Avonds hebben we lekker broodje shoarma gegeten en konden we even van de rust genieten.

Het gaat redelijk snel!

Zaterdag

Vandaag is er even geen verbouwing en zijn ze voor ook niet aan het werk met de nieuwe bestrating en riool. We hebben dus echt even geen herrie om ons heen. Feline mocht wel weer lekker naar schaatsles en ik kon mee! Wat doet die meid het toch goed! Zo knap om te zien hoe snel ze leert! Gerard kwam ook kijken, dat was een verrassing! Daarna zijn we naar huis gegaan.

Bas had de boodschappen al in huis en had lekker broodjes meegenomen. Na het eten zijn Feline en ik naar de Action geweest voor schoenpoets en nieuwe badmatten. Helaas waren de badmatten niet meer op voorraad, dus gaan we morgen wel even bij een andere Action kijken. Na het avondeten konden we alle drie douchen of in bad bij de lieve buren. Zij hadden een feestje en waren dus niet thuis. Het was wel echt even fijn! Feline heeft heerlijk een tijdje in Bad gezeten terwijl Bas en ik om de beurt onder de douche gingen. Daarna zijn we weer naar huis gegaan en is Feline naar bed gegaan. Ik heb de keuken opgeruimd en schoongemaakt. En omdat ik afgelopen nacht beroerd geslapen heb, ging ik lekker op tijd naar bed.

Douchen bij de buurtjes

Zondag

Had ik aardig wat op de planning staan. Ik wilde mijn weekoverzicht schrijven, naar de Action voor de badmatten, mijn plantjes verzorgen en ik wilde het bovenlichtje van de deur van de badkamer dichtplakken. Alles is gelukt en toen was het tijd om lekker Turkse Pizza te eten en was de week alweer voorbij. Morgen ga ik uitrusten op mijn werk! 😉

Lees ook: 10 favoriete gerechten bij ons thuis

Heb jij een lekkere week gehad? Zijn er bij jou wel eens grote verbouwingen in huis gedaan? Hoe heb je dat ervaren? Ik spreek je van de week weer!

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.